Humus cu sfeclă coaptă, lipii și ceafă MEATic

956

Dacă mai aveți câteva felii de ceafă de porc de la MEATic și nu aveți chef să le trântiți în vreun sandwich, iată aici o idee bună, aș zice. Aveți nevoie de câte ingrediente, un blender bun și oleacă de chef de pregătit cele ce urmează – lipii, humus cu sfeclă coaptă, niște brânză feta, poate și ceva semințe prăjite. Dacă v-am stârnit curiozitatea stați cu mine să vă mai zic.

Humus cu sfeclă coaptă, lipii și ceafă MEATic

Ingrediente pentru humus cu sfeclă coaptă: 

  • 2 căței de usturoi
  • 200 g de năut la conservă, scurs
  • 300 g sfeclă roșie, coaptă
  • 30 g zeamă de lămâie
  • 50 g tahini 
  • 1 linguriță de sare fină
  • 50 g ulei de măsline 
  • 1 vârf de cuțit de pudră de curry
  • 1 vârf de cuțit de chimen măcinat

Sfecla – dacă nu aveți sfeclă gata coaptă, că se găsește în comerț, luați vreo 4 bucăți de sfeclă roșie, le curățați de coajă, le tăiați pe jumătate, le ungeți cu ulei de măsline, le condimentați cu oleacă de sare, le împăturați în folie de aluminiu și el dați la cuptor, la 200 de grade, pentru vreo 40-60 de minute, în funcție de mărimea acestora. Când sunt gata le lăsați la răcit.

Am pus toate ingredientele într-un blender și am mixat până am obținut o pastă fină. Dacă vreți o consistență mai aerată, băgați acolo și un cub de gheață. Ajută!

Ce am mai folosit:

  • Lipii
  • Brânză feta
  • Câteva felii de ceafă de porc MEATic
  • Semințe de pin și semințe de dovleac prăjite
  • Semințe de susan negru
  • Ulei de măsline
  • Pătrunjel proaspăt
ceafă MEATic

Pasul următor e cel mai simplu. Luați câte o lipie, puneți peste ea vreo două linguri de humus, apoi câte puțin din celelalte ingrediente și gata-i prânzul sau cina sau ce vreți voi să fie.

servire humus de sfeclă coaptă, lipii și ceafă MEATic

Să fiți sănătoși!

Adrian Hădean

Alte idei de humus, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close