Azi mai mult ca oricând (nu azi-azi ci zilele astea) mă simt obligat să am grijă de mâncare, de resursele mele, de ce am în frigider și-n cămară. Nu, n-am sărăcit brusc dar nici nu m-am îmbogățit. Și chiar milionar în euro de-aș fi fost, tot nu mi-ar fi venit bine la socoteală să arunc mâncarea perfect mâncabilă. Vă spun drept că mă cam enervez când văd mâncare bună aruncată la gunoi. Am aflat că românul obișnuit aruncă la gunoi cam jumătate de kilogram de mâncare în fiecare zi (e o medie), adică un prânz pentru doi copii sau un mic dejun pentru doi adulți sau, dacă vreți, o ciorbă ungurească de la Bulgakov :). Trist, oricum ar fi. Am încercat mereu să inspir ori să sugerez economie prin creativitate și fantezie, aici pe blogul meu. Uneori mi-a ieșit, alteori n-am fost înțeles. Nu-i bai, eu încerc în continuare. Exemplul de azi e chiar micul dejun pentru doi pe care l-am improvizat cu ce am găsit înfrigider – lucruri adunate peste săptămână. Partea bună e că ne-am obișnuit să gătim puțin și să cumpărăm cam cât avem nevoie, ceea ce împiedică lucrurile să se aglomereze în frigiderul nostru.
Două tortillas pe jumătate uscate au fost tăiate-n sferturi și prăjite ușor pe o parte și pe cealaltă.
Am stropit cu ulei tigaia și am pus în ea niște ciuperci Pleurotus. Le-am fript 3-4 minute cu sare.
Am tocat o jumătate de ardei gras, o roșie, trei roșii cherry, puțin mărar și puțin pătrunjel și le-am aruncat peste ciuperci.
Am bătut ultimele trei ouă din frigider.
Am turnat ouăle peste amestecul din tigaie.
Am terminat cu ardei iute tocat. Pentru că-mi place.
Apetisante „resturi”!Exemplu de urmat.
Stiu ca ai avut si un proiect intitulat „Farfurii curate” si tot pe tema aruncatului mancarii la gunoi http://www.wall-street.ro/editorial/566/Un-apel-cat-se-poate-de-matur-pentru-a-manca-tot-din-farfurie
O idee minunata.
Bun sfat ! A propos de resturi, orice mama stie ca e „responsabila” si cu ce lasa copiii in farfurie, si cu ce ocoleste sotul „ca are nu-stiu-ce buba” si cu „asta e de 2 zile, bleah”. Si inca una: ce numesc azi resturi, intr-o perioada (mai ales in studentie) era „tot ce-aveam in frigider” asa ca unii au experienta ;)
adevarata problema asta cu aruncatul mancarii, ma chinui si eu, dar ce ma fac daca imi mai cere sotul o portie de bun ce a fost, si eu nu mai am ? :)