Sushi curcubeu cu somon afumat

1.7K
Sushi curcubeu cu somon afumat

Știu că nu toată lumea îndrăgește acest preparat, însă este atât de versatil încât cu siguranță există șanse mari de a găsi o combinație de ingrediente care să fie pe placul vostru pentru a pregăti propria variantă de sushi.

Eu vin astăzi cu o alternativă pentru foile de alge nori (cu ajutorul cărora se fac rulourile de sushi) și vă prezint o rețetă de sushi curcubeu cu somon afumat. 

Dacă v-am făcut curioși, să vă spun și ingredientele necesare pentru a pregăti acest sushi curcubeu:

  • 200 gr de orez pentru sushi 
  • foi de soia colorate 
  • 100 gr de somon afumat 
  • 1 castravete 
  • 1 morcov
  • 1 avocado
  • 50 ml de oțet de orez
  • 1 lingură de zahăr (eu am folosit zahăr brun de trestie integral)
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui 
  • puțină sare
Ingrediente sushi curcubeu

Cum am pregătit rulourile de sushi curcubeu cu somon afumat 

Am spălat orezul în 4-5 ape, după care l-am pus într-o cratiță antiaderentă și am turnat deasupra aproximativ 350 ml de apă.

L-am fiert până când tot lichidul a fost absorbit.

Separat am pregătit un amestec din următoarele ingrediente: oțet de orez, zahăr brun, puțin ulei și un praf de sare. 

După ce zahărul din compoziție s-a topit, am turnat acest amestec peste orezul fierbinte, încorporând bine și lăsând totul să se răcească. 

Între timp am tăiat un avocado și legumele, sub formă de bețișoare.

Am luat apoi foile de soia colorate și am pus pe fiecare o cantitate de orez pe care am întins-o pe aproape toată suprafață, lăsând doar marginile libere.

Asamblare sushi

Deasupra orezului am pus: somon afumat, avocado, morcovi și castraveți, însă puteți umple rulourile de sushi cu ce ingrediente preferați voi.

Foile de soia sunt mai fragile decât foile de alge nori, așa că le-am rulat cu grijă pentru a nu le rupe.

Rulouri sushi colorate

Foile de soia sunt o alternativă ideală pentru foile de alge nori, pentru cei cărora nu vă place gustul acestora sau pentru pasionaţii de sushi care vor să încerce ceva nou.

 Sunt fantastice pentru sushi, pentru deserturi sau sushi cu fructe.

De asemenea se pot folosi cu succes ca înlocuitor pentru foile clasice de tortilla sau în locul foilor de orez, obținând delicii sănătoase şi la îndemână, fără gluten și foarte viu colorate.

Fotografie close-up sushi

După ce am făcut aceste rulouri de sushi colorate, le-am pus la frigider pentru aproximativ o oră, după care le-am tăiat în rondele și le-am aşezat pe un platou. 

Prezentare sushi curcubeu

Servire sushi curcubeu cu somon afumat 

Am servit acest delicios preparat cu:

  • sos de soia
  • pastă de wasabi 
  • ghimbir murat
Sushi cu sos de soia

Sushi este unul dintre cele mai iubite preparate ale bucătăriei japoneze și nu doar că este gustos, dar este și foarte sănătos totodată.

Acest preparat conține cantități scăzute de colesterol şi puține grăsimi saturate.

Servire sushi curcubeu

„Cel mai indispensabil ingredient al gătitului este dragostea pe care o porţi celor pentru care gătești.”

Sper să încercați şi voi această rețetă și împreună cu cei dragi să vă bucurați de acest delicios preparat făcut în casă.

Poftă bună! 

Multă sănătate și inspirație în pregătirea bunătăților!

Cu drag, 

Lușa 

Găsiți inspirație de vară și aici.

Join the Conversation

  1. Mihaela E. says:

    Perfecte pentru orice petrecere

    1. Mulțumesc mult, draga mea Mihaela. Te pup. ❤️

  2. Luminita says:

    Niște bijuterii ✨
    Clar devin atracția principală pe masa festivă

    1. Mulțumesc mult pentru apreciere și pentru cuvintele frumoase. Spor la bunătăți și multă sănătate!

  3. Absolut m-i-n-u-n-a-t-e și delicioase
    Sunt atât de versatile încât se pot face în multe combinații de culori și ingrediente

    1. Așa este, aveți perfectă dreptate. Vă mulțumesc cu recunoștință pentru apreciere și pentru rândurile scrise. Numai bine vă doresc! ❤️

  4. Apai numai sushi nu am incercat sa fac de mancare imi parea prea complicat numele si ideea in sine. Explicatile si modul in care prezinti reteta ma face sa simt ca nu este chiar asa de complicata si chiar am sa o incerc. Multumesc Lusa

    1. Da, chiar nu este complicat de făcut și sper să încercați și dumneavoastră această rețetă. Mulțumesc tare mult pentru apreciere, multă sănătate și numai bine vă doresc!

  5. Felicitări pentru această abordare originală și pentru inspirația culinară oferită!

    1. Vă mulțumesc cu recunoștință pentru apreciere și pentru cuvintele frumoase, înseamnă mult pentru mine. ❤️ O zi frumoasă să aveți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close