Fructe de mare cu mozaic de piure

653
Fructe de mare cu mozaic de piure

Naufragiu în farfurie. Ai curajul de a te aventura într-o călătorie culinară spre adâncurile mării? Abandonează-ți busola și lasă-te purtat de gusturile inedite ale acestui preparat, tentacule fragede, midi si creveți aromați, pe valuri fine de piure de țelină și mazăre!

Ingrediente pentru fructe de mare cu piure

  • Tentacule de calamar         2
  • Creveți                                   500g
  • Midii                                       500g
  • Mazăre                                   500g
  • Țelină                                      500g
  • Roșii                                        1
  • Unt                                          100g
  • Smântână lichidă                  50ml
  • Vin alb
  • Usturoi
  • Sare și piper
  • Sos de soia
  • Oregano
Ingrediente

Cum am facut mozaicul de piure?

  Pentru mozaic am folosit două tipuri de piure, unul de țelină și unul de mazăre cu mentă. Pentru cel de țelină am pus rădăcina tăiată cuburi la fiert în lapte cu puțină sare. Când a fost fiartă, am aruncat-o în blender cu smântâna lichidă, puțină sare și un cățel de usturoi și le-am amestecat până s-a format o pastă catifelată.

  Când vine vorba de piureul de mazăre, lucrurile devin chiar mai ușoare. Am fiert mazărea, am băgat la blender cu puțină sare, puțin unt și aproximativ 10-15 frunze de mentă proaspătă. 

PregatirePiure

Instrucțiuni tentacule de calamar

  Eu am găsit tentacule de calamar proaspete, crude, ceea ce înseamnă că le-am pus la fiert aproximativ 45 de minute în apă cu boabe de piper, foi de dafin, sare și vin alb.

  Am verificat cu o furculiță dacă sunt fragede, răspuns afirmativ. Le-am transferat într-un bol cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.

  Ultimul pas a fost să le trag la tigaie în puțin unt și câțiva stropi de vin alb.

PregatireCalamar

Metodă de preparare midii și creveți

  Am început prin a spăla midiile cu un burete curat, iar creveților le-am scos intestinul cu ajutorul unei furculițe. În continuare am pus midiile în tigaie cu puțin ulei de măsline, iar când au început să se deschidă am adăugat și creveții, am presărat sare, piper, frunze de oregano, iar spre finalul procesului de gătire am pus roșia tăiată în cuburi mici, puțin vin alb și câțiva stropi de sos de soia. La final am adăugat și puțin unt, iar când acesta s-a topit, midiile si scoicile au fost gata.

PreparareCrevetiMidii

Plating

Cu ajutorul unei sticle pentru sosuri am pus pe farfurie mici bule de piure de țelină intercalate cu piure de mazăre, iar cu ajutorul unui cuțit am “desenat” valuri, formând un mozaic.

servire Fructe de mare cu mozaic de piure

Ahoy, gurmanzilor! Ancora sus și haideți să plecăm împreună în aventura gustului! Preparatul de azi ne teleportează pe toți pe plajele încinse și falezele animate. 

Ținem aproape, 

David

Alte rețete care implică și caracatiță mai găsiți aici.

Pentru rețete cu creveți, faceți click aici.

Iar dacă midiile v-au făcut poftă, găsiți inspirație aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close