De ce e important să merg la Social Media Summer Camp

162

Acum câteva zile m-a sunat o prietenă din Oradea, responsabil cu comunicarea la unul dintre mall-urile din oraș. M-a întrebat dacă am mai fost la Social Media Camp-ul organizat de revista Biz. Și dacă merită. Am răspuns cu da la ambele întrebări și am argumentat la cea de-a doua.

Azi m-am întâlnit cu Groparu, pe Eroilor. Mă întreabă: „vii la sms camp?” (Groparu întreabă doar cu litere mici când e cald afară). Zic „da, da’ stau doar o zi”. „Cum bă, o zi?” întreabă el. „Păi simplu, că de la Pârâu rece fug la Cluj de unde trebuie să plec repede spre București că plec la Londra”. „Ioi, faza cu torța„. „Da”. „Păcat, că vin oameni din companii și e bine să mai stăm de vorbă unii cu alții”.

Groparu are dreptate, e bine să mai stăm de vorbă unii cu alții. Bloggerii pot să mai învețe despre antreprenoriat și responsabilități (supere-se cine vrea, consider că măcar partea cu responsabilitatea dacă o atingem și tot e bine), companiile pot să învețe despre cum poți să convertești cifrele-n oameni, până acum a fost doar invers și drumul înapoi e anevoios tare pentru unii. Până la urmă, chiar dacă sunt importante cifrele, afacerile se fac cu oamenii. Asta m-a învățat pe mine, fost om de marketing și fost ziarist, criza economică globală. Sunt în online din 2007 și mi se pare că abia acum încep să învăț la ce-i bun și cum poate fi folosit el în scop lucrativ (pentru unii e doar sursă de entertainement, pentru alții, ca furnizori de informație și entertainement, e sursă de venit iar eu m-am situat fără să caut asta neapărat, în categoria a doua). În ceea ce le privește pe companii, constat că multe dintre ele n-au nici o idee valabilă și viabilă când vine vorba de utilizarea mediului online. Aici ar mai putea să învețe ceva atât de la cei care lucrează direct cu companiile cât și de la reprezentanții companiilor care au reușit să facă oarece sfârai în online până acum. E un moment bun, propun să profităm de el. Ne vedem peste nici o lună la Pârâu rece.

Join the Conversation

  1. Deci de aia te uitai tu asa atent la mine! Vroiai sa vezi daca nu scap cumva vreo majuscula.
    PS: rar mi-a fost dat sa vad oameni asa relaxati ca tine azi. Brava mo!

    1. Adi Hădean Author says:

      io am rate mai mici:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close