Eton Mess – un desert de vară

1.1K

Eton mess

Vara prin definiție este pentru deserturi ușoare, răcoritoare și fructate. De data asta am ales să pregătesc Eton Mess, un desert tradițional englezesc, care poate sună pompos, însă vă asigur că este un desert super simplu de pregătit, răcoritor și din puține ingrediente.

Este un desert ‘dezordonat’, pregătit la pahar, din bezele ( puteți să le pregătiți voi sau le puteți cumpăra), frișcă și fructe. Eu am ales de această data căpșuni, însă puteți fiți creativi și să folosiți orice vă place, puteți adăuga și alte arome, biscuiți, ciocolată . Feel free :)

Hai să nu vă mai țin în suspans și să vă spun cum am pregătit acest deliciu.

Ingrediente pentru Eton Mess :

  • 3 albușuri
  • 130 gr zahăr
  • o caserolă de căpșuni de 250 de grame (puteți pregăti doar din căpșuni )
  • o caserola mică de zmeură
  • 400 ml smântână frișcă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • granola și ciocolată pentru ornat.

căpșuni

Mod de preparare Eton Mess:

Pentru bezele am bătut cele 3 albușuri cu zahărul până am obținut bezea.

Pe o tavă de cuptor am pus hârtie de copt, iar cu ajutorul unei linguri am format mini bezele pe care le-am băgat  la cuptorul preîncălzit la 120 de grade timp de 1h-1h :15.

coacere bezele

Cât se pregătesc bezelele, m-am ocupat  de fructe.

Căpșunile le-am pus într-un vas și le-am blendat până am obținut un sos, iar zmeura am tăiat-o în bucăți mai mici.

Le lăsăm deoparte și am pregătit frișca.

Am pus 400 ml de smântână lichidă cu 1 lingură de zahăr pudră și am mixat  până am obținut frișcă.

După ce s-au copt bezelele, începe distracția :D. Le-am sfărâmat într-un bol, peste care am adăugat frișcă, zmeura tăiate în bucăți,sosul de căpșuni, însă am mai păstrat puțin și pentru decor și am amestecat puțin .

Am păstrat o bezea și pentru ornat 😊

omogenizare

Într-un final, am început și asamblarea. Puteți folosi pahare, boluri de înghețată, orice aveți :)

Cu o lingură am pus în pahare desertul, până le-am umplut. Deasupra am pus puțin sos de căpșuni, am ornat cu granola, căpșuni,zmeură și bezea sfărâmată.

L-am servit imediat și credeți-mă…a fost cel mai bun desert pe care l-am pregătit în ultima vreme.

Eton mess

V-am convins să-l încercați ? :)

servire Eton mess

Pentru mai multe idei și rețete delicioase, ne vedem și pe Instagram.

Zi cu soare,

Ramona

Alte rețete cu bezea, aici.

Join the Conversation

  1. intersant ! pentru privirea mea prea pline paharele

  2. Iubesc desesturile de vara, iar acesta il voi incerca sigur… multumesc pentru idee si inspiratie :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close