Bucătar cu diplomă

198

De azi sunt bucătar cu diplomă. Adică am absolvit cursurile unei şcoli de bucătari, am dat examenul şi aştept ca ministerele care se ocupă cu emiterea diplomelor să …emită şi să-mi trimită diploma care pe drept mi se cuvine.

Toată povestea asta cu diploma de bucătar mi-a amintit de un film de animaţie cu un elefant, Dumbo, care avea urechile foarte, foarte mari, atât de mari încât putea să zboare cu ajutorul lor. Dumbo însă se temea să zboare şi prin urmare cineva (nu mai ţin minte cine) i-a dat o pană pe care s-o ţină în trompă, lucru care-i garanta decolări şi aterizări line. Aşa şi diploma asta, e un fel de pană pentru trompă şi te face bucătar exact cât îl făcea pana vultur pe elefantul Dumbo. Sigur, există reglementări care spun că nu poţi să profesezi ca bucătar dacă nu ai o diplomă care să spună că eşti. Din păcate nu există reglementări care să spună că nu poţi profesa ca bucătar dacă nu-ţi place să găteşti. Da, am văzut nenumăraţi bucătari care fac meseria asta fără cea mai mică urmă de plăcere, fără zâmbet, cu zoală şi chin. Nu spun că şcoala asta a fost degeaba, orice şcoală e bună dacă te interesează obiectul pe care-l studiezi. Nu spun nimic de fapt. Sper doar ca din cei 30 de absolvenţi din grupa mea, să nu fie nici măcar unul care să ajungă bucătar de nevoie şi nu de plăcere. Sper şi le doresc să găsească în ei plăcerea de a găti.

Join the Conversation

 1. Că nu erai destul bucătar, acum mai ai și diplomă… Vai, Vai! Bravo!!! >:D<

 2. Felicitări, Adi! În cazul tău, diploma nici nu strică, nici nu ajută – adică nu cred eu că şcoala te-a făcut bucătar mai bun – dar nu e rău s-o ai.
  Ai dreptate, plăcerea de a găti este esenţială, dar, înainte de toate, contează plăcerea de a mînca. :D

 3. Adi Hădean says:

  ruben şi admin care eşti, excelentă treabă cu blogrollul. pe mess mai intri, să mai vorbim două vorbe? :-)
  lucia, cred că exerciţiul te face mai bun dar dacă nu-i dublat de plăcere se transformă în chin. îţi mulţumesc pentru felicitări :-)

 4. Ma bucur din tot sufletul pt. ca ai reusit sa iei diploma si bafta in continuare la tot ceea ce vei face pe viitor, diploma e oglinda ta,cu ea ai un atu f. mare.La ori ce ai face daca nu pui suflet nu iese numic bun.

 5. Felicitari Adi! Cu diploma sau fara esti bucatarul meu preferat. :)
  Am avut cateva zile mai pline si n-am avut timp sa citesc nimic. Da’ recuperez acum. :D

 6. Adi Hădean says:

  Nina, îţi mulţumesc:-)

 7. Emil Tamas says:

  Păstrăvul ăla arată groaznic!

 8. diploma, ca diploma (pentru care, FELICITARI!), dar macar te-ai ales cu plusuri fata de ce stiai deja? dupa poza cu pastravul (nu conteaza a cui e), insa, se pare ca ori docentul n-a fo mare varza, ori cursistul (iar nu conteaza cine e, conteaza ce-o face in continuare.)
  oh, nu ma lua in seama, cu postarea asta ai zgindarit oroarea mea de „hai sa ne facem ca facem „:)

 9. Adi Hadean says:

  Choco, nu cine stie ce. Nici eu nu ma omor cu facutul de dragul facutului, partea nasoala e ca in Romanica noastra draga si in UE-a asta in care ne-au incastrat, ca sa lucrezi ca bucatar profesionist e cam nevoie de hartoaga aceea. Despre pastrav nu comentez :-)

 10. acilea te obliga si la cursuri de conducerea intreprinderii -sau cum s-o fi zicind mai corect?- , ceea ce nu-i rau deloc, dar nivelul e prea ridicat, in timp ce ala gastronomic e la pamint.

  apai cu pastravu ala e atita de comentat, ca-i mai bine sa n-o facem, io ma aliez insa pe fata lu’ Emil Tamas:)

 11. Felicitari…eu acuma incep sa citesc ce e pe aici si imi place mult..pacat ca e tarziu si nu mai pot sta..dar maine la scoala o sa fac o pauza si trec sa ma mai relaxez citind bunatatile de pe aici…

  1. Lili, mă bucur și-ți mulțumesc. Să mai treci:-)

 12. frate esti tare , mi-a placut , tineo tot asa.chiar mi-a prins bine ideea ta in sine , sper sa inteleaga toti care se fac bucatari , mesajul tau.bye bye!

 13. Buna.

  Te-as ruga, daca se poate, sa imi transmiti numele scolii de bucatari – sunt in cautarea uneia, si nu toate inspira incredere.
  Asta, sigur, daca ti se pare ca merita recomandata :)

  Multumesc!

 14. Ti-as fi recunoscator daca ai putea sa postezi aici sau sa dai un mail cu numele scolii si o adresa web la care sa obtin niste detalii. Multumiri anticipate.

  1. Dan, școala se numeșe Professional Care. Nu am adresa lor web.

 15. I-am gsit. Mersi mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close