Am ales să pregătesc un iaurt înghețat cu fructe pentru că mi se pare un înlocuitor foarte bun pentru înghețata clasică. Nu că ar fi ceva în neregulă cu înghețata, mai ales pe vremea aceasta.
M-am gândit în primul rând la copii. Consider că este o înghețată baby friendly sau child friendly. Copiii iubesc dulciurile și de ce să nu găsim cea mai bună variantă de a prepara ceva dulce dar și hrănitor în același timp, din ingrediente foarte simple și accesibile. Cu ocazia asta merge și o plimbare la piață, așa de recunoaștere, poate vreți să înlocuiți afinele cu caise sau vișine, sunt piețele pline de fructe proaspete de sezon.
Ingrediente pentru rețeta de iaurt înghețat cu fructe:
- 350 g iaurt grecesc – 10% grăsime
- 150 ml smântână pentru frișcă – 35% grăsime
- 150 g miere
- 100 g afine proaspete
- 100 g căpsuni/zmeură proaspete
- Vanilie
Metoda de preparare a rețetei de iaurt înghețat cu fructe:
Pentru început am cântărit ingredientele. Iaurtul grecesc împreună cu smântâna pentru frișcă le-am pus într-un bol. Peste acestea am adăugat mierea și semințele de la păstaia de vanilie.
Cu ajutorul unui mixer am omogenizat bine toate ingredientele. Astfel am obținut o bază pentru rețeta de iaurt înghețat cu fructe.
Fructele le păstrez pentru etapa următoare.
Pregătirea tăvii pentru baza de iaurt:
Pentru că îmi doresc ca baza pentru rețeta de iaurt înghețat să se congeleze cât mai repede, am apelat la un truc simplu. Am folosit o tavă de copt pe care am acoperit-o cu folie alimentară.
Am turnat compoziția în tavă și m-am folosit de o spatulă de silicon pentru a distribui în mod egal baza de iaurt înghețat pe toată suprafața tăvii. Astfel baza mea pentru rețeta de iaurt înghețat este distribuită în strat foarte subțire pe o suprafață mult mai mare. Dacă o lăsam în bol, timpul de congelare/așteptare ar fi fost mai mare.
Așadar, după ce am turnat baza pentru rețeta de iaurt înghețat cu fructe în tavă, tava a mers la congelator timp de 30 de minute.
Am scos tava cu baza de iaurt înghețat de la congelat și acum urmează partea distractivă.
Am împărțit suprafața tăvii în 3 părți egale.
Prima parte urmează să fie combinată cu zmeură proaspătă, o parte o să o combin cu afine proaspete iar ultima bucățică o să rămână simplă.
În cana unui blender am pus 1/3 bază iaurt înghețat + 100 grame zmeură și am mixat timp de câteva secunde.
Am procedat la fel și pentru 2/3 bază iaurt înghețat + 100 grame afine.
Am obținut o înghețată delicioasă, care are o aromă foarte plăcută, este super răcoritoare și perfectă pentru zilele toride de vară.
Cum am servit iaurtul înghețat
După preparare este indicat ca iaurtul înghețat cu fructe să fie savurat cât mai repede sau să fie depozitat în congelator. Acesta se topește într-un timp relativ scurt.
M-am gândit că nu putem lăsa vara asta să treacă fără să ne răsfățam măcar o dată pe zi cu ceva proaspăt, răcoritor sau ceva gătit cu multă pasiune și dragoste.
Sper să vă placa rețeta și să vă bucurați împreună cu cei mici de iaurtul înghețat cu fructe.
Zile calde vă doresc!
Avem o fetita care abia asteapta,o voi face!
Multumesc!
Multumesc pentru reteta.Cand vin nepotii la noi am sa o fac.