Se dă una bucată crap de 15kg, se reduce în porții mai umane și trecem la găsit feluri în care îl putem valorifica. Astăzi vă prezint o rețetă numai bună de gătit afară pe grătar, la umbra unui nuc bătrân lângă râu. Gata, am visat destul, în continuare aveți saramură de crap.
Ingrediente pentru saramură de crap
- File de crap 500g
- Praz 100g
- Ardei kapia 2
- Ardei gras 1
- Roșii 4
- Usturoi 8 căței
- Foi de dafin 2
- Frunze de pătrunjel
- Sare și piper
Instrucțiuni saramură de crap
Am început prin a coace roșiile și ardeii pe grătar până când coaja s-a înnegrit, apoi i-am lăsat puțin la răcit și i-am curățat.
În continuare, am călit într-o tigaie prazul si usturoiul, apoi am adăugat legumele de la grătar pe care le-am tocat grosier înainte.
După aproximativ două minute la foc mediu, am adăugat foile de dafin și 1 litru de apă și am lăsat la fiert până a scăzut complet.
Între timp, am pus peștele asezonat cu sare, piper și uns cu ulei pe grătar, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Pentru a combina într-o armonie minunată cele două elemente, într-un bol de lut am pus soteul de legume, am așezat fileul de crap deasupra și le-am bagat la cuptor pentru 12 minute la 200 de grade.
Am servit cu puțin pătrunjel verde presărat deasupra și câteva felii de pâine rumenite pe grătar.
Întotdeauna am apreciat rețetele pescărești pentru felul în care ingrediente foarte simple sunt folosite pentru a crea arome complexe prin tehnici creative de gătit. Așa este și în cazul acestei saramuri de crap, am folosit carbon pentru a crea magie.
Ținem aproape,
Alte rețete cu pește găsiți și aici.
Mama!! Ce pofta mi sa facut!