Friptură de porc pe pâine

268

Dacă e ca pâinea să fie cu ceva, prefer să fie ori cu vinete, ori cu carne. Mai rar, cu zacuscă. Foarte, foarte rar, cu untură, sare și roșii, să-mi amintesc de copilărie. Dar, să nu deviez de la cursul stabilit pentru azi, anume cel care trebuie să ne ducă de la zero la friptură. Să presupunem că avem  o bucată ce ceafă de porc. Cum procedăm? Trebuie să fie complicat, nu? Nu. Sare grunjoasă, puțin, foarte puțin ulei într-o tigaie încinsă, frigi carnea pe ambele părți, 5-6 minute pe fiecare parte. Și o întorci într-una, să te asiguri că se pătrunde până-n mijloc înainte de a se frige prea tare la exterior. Ceafa are destul de multă grăsime și dacă o lași prea mult pe o parte, se poate arde, dacă și temperatura din tigaie e prea mare.

steak sandwich xxl (1)

Pâinea: mie-mi place pâinea cu cartofi. E robustă și, odată prăjită pe  parte, e un suport bun pentru o friptură care după ce-i tăiată lasă sucurile să curgă din ea. Pâinea se îmbibă cu sucurile calde din carne și e chiar gustoasă.

steak sandwich xxl (2)

Sosul: un pic de pesto n-a făcut rău nimănui. Un pesto ușor, din mai mult pătrunjel și mai puțină nucă (5 linguri de pătrunjel opărit un minut, tocat și stropit cu zeamă de lămâie, o lingură de miez de nucă, eventual prăjit fără ulei sau copt un sfert de oră).

steak sandwich xxl (4)

Sosul roșu: roșii pasate, ardei iute, o pișcătură de zahăr și una de sare, o lingură de apă la 150 de mililitri de sos, totul pe foc mic, măcar un sfert de oră.

steak sandwich xxl (5)

Dacă simți nevoia, mai condimentează carnea cu sare și piper după ce o tai. Să fii sănătos.

Join the Conversation

  1. Carnea trebuie doar fripta in tigaie si e gata?

  2. Misto.se poate minca ceafa de porc si altfel….

  3. Ce minunatie!!! Cand ies de la job, ma opresc in piata sa cumpar ce mai trebuie si ma apuc de treaba! Sotul meu o sa fie foarte incantat! ;)

  4. Nu te supăra, Adi, miezul de nucă pentru sos sub ce formă ? Tocat, dat prin mașină după ce se rumenește la cuptor sau cum ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close