Pulpe înăbușite cu ceapă și fasole – prânzul de duminică

1.1K

Cum nu mă dezic de obiceiurile din familie, tot puiul este în topul meselor de duminică, cel puțin la noi în familie. M-am inspirat de la ultima vizită la părinți. Tatăl meu a preparat niște pulpe înăbușite, gătite lent, cu ceapă și au fost tare bune. Am decis să repet preparatul, dar cu mici modificări, pe ici, pe colo. Nu puteam să nu facem ceva bun cu fasolea de sezon, mai ales că o găsim prin toate piețele. Deci avem fasole proaspătă, pulpe de pui delicioase, multă ceapă și sos de smântână (dacă nu sunteți fani sosuri smântânoase, atunci puteți să o omiteți). După cum v-am obișnuit, avem mai jos ingredientele și modul de preparare. 

Ingrediente pentru pulpe înăbușite

  • 4 pulpe superioare de pui
  • 250 ml apă
  • 3 cepe medii
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml smântână de gătit
  • Sare
  • Piper

Ingrediente pentru fasole

  • 500 g fasole proaspătă
  • 50 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • Un praf de sare
Ingrediente

Metoda de preparare pulpe înăbușite

Pentru început am fiert fasolea proaspătă, timp de 15 de minute. Am pus fasolea în oală în momentul în care a fiert apa, adăugând și un praf de sare. 

După ce fasolea a fiert, am verificat-o și am lăsat-o sub un jet de apă foarte rece, ca să opresc procesul de gătire. Pentru moment am pus fasolea la o parte și m-am ocupat de restul ingredientelor. 

Am curățat bine pulpele de pui, am pus cele 2 linguri de ulei la încins într-o  tigaie de inox și am pus pulpele la prăjit până au devenit aurii pe ambele părți. 

ceapă înăbușită

După 15 minute de prăjire, am adăugat ceapa tăiată solzi, iar după încă 10 minute am pus cei 250 ml de apă, astfel am lăsat pulpele cu capacul pe ele la înăbușit timp de 20 de minute. 

pregătire pulpe înăbușite 1
pregătire pulpe înăbușite 2

După ce pupele s-au înăbușit bine, am adăugat smântâna lichidă, niște sare, un praf de piper și le-am mai lăsat încă 10 minute. 

pregătire sos pentru pulpe

La final am tras fasolea la tigaie la foc mic, în unt, am adăugat 4 căței de usturoi bine zdrobiți și un praf de sare după care totul este gata. Fasolea nu trebuie lăsată pe foc prea mult, pentru că este deja fiartă.

pregătire fasole galbenă păstăi

Practic masa de prânz este gata, am transferat sosul și pulpele într-un alt recipient ca să fie servite mai ușor, iar fasolea alături.

servire pulpe

Spor la gătit, 

Ioana

Alte rețete cu pui găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Mulțumim pentru reteta.
    Sper sa ne iasă și nouă la fel!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close