Cu siguranță, mulți evitam carnea de pui că este mai seacă . Însă daca știi cum să o condimentezi și să o pregătești în atât de multe variante, sigur devine printre preferata ta. Atât copii, cât și adulții adoră carnea de pui crocantă, servită alături de cartofi și un sos . Așa că pentru astăzi vă propunem fâșii de pui la cuptor, într-o crustă crocantă de fulgi de porumb.
Aceste crispy de pui se pregătesc super rapid, aveți nevoie doar de câteva ingrediente :
- -o bucată de piept de pui (400 de grame)
- -condimente (sare, piper, chimion, boia, usturoi granulat)
- -200 de grame fulgi de porumb ( puteți folosi și chips uri sau nachos)
- -3 oua bătute
Mod de preparare crispy de pui:
Am tăiat pieptul de pui în fășii, l-am condimentat, după care l-am băgat la frigider până am pregătit restul ingredientelor. Am pus în blender fulgii de porumb, putina boia și puțin usturoi granulat și am mixat totul bine. Am trecut fășiile de pui prin ou bătut, după prin fulgii de porumb, iar prin ou și după iar prin porumb ( în așa fel devin foarte crocanți). Am băgat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute, până crusta este crocantă.
După ce am scos pieptul de pui, am băgat și cartofi tăiat în bucăți mari condimentați cu rozmarin și usturoi și stropiți cu ulei de măsline. Pentru sos am zdrobit 2 caței de usturoi, i-am amestecat cu 3 linguri de iaurt grecesc, zeama de lămâie, sare și piper.
Servire crispy de pui
Bucățile de pui au fost crocante la exterior și suculente la interior. Sigur vor fi pe placul vostru, alături de cartofii aurii și sosul cremos :) .
Bineînțeles, puteți pregăti și o salată , de minune merge o salată coleslaw, cu varză, morcov, măr ras și puțin pătrunjel, peste care să adaugați un dressing din iaurt, mustar și usturoi.
Dar pentru mai multă inspirație și idei zilnice de mese, vă aștept pe Instagram :)
Cu drag,