Kebap de pui – Deliciosul de Vaslui Familia Safir

486

kebap de pui

Bună ziua oameni buni. Astăzi o să vă învăț să faceți niște absolut fenomenale frigărui din pulpă de pui fără os. Bine ați venit la un nou episod din seria Farfurii Curate, în care încercăm să facem dreptate puiului românesc, pui de familie bună de la Familia Safir.

Pentru acest kebap de pui, aveți nevoie de următoarele:

  • Pulpe de pui fără os Deliciosul de Vaslui – Familia Safir
  • Sare, chimion, turmeric, boia afumată, za’atar, sumac, muștar clasic, sos de ardei iute, piure de leurdă sau de pătrunjel sau de busuioc, iaurt – astea pentru marinadă
  • Țepușe de frigărui
  • Ceapă roșie
  • Pătrunjel proaspăt
  • Zeamă de lămâie
  • Puțină sare
  • O lingură de sumac

Cum am procedat pentru a crea acest minunat kebap de pui?

Înainte de toate am luat pulpele dezosate Deliciosul de Vaslui de la Familia Safir și le-am tăiat în bucăți.

pulpe de pui dezosate familia safir

Pe urmă le-am mutat într-un bol destul de încăpător, iar peste ele am început să pun toate cele înșirate în lista de mai sus: sare, chimion, turmeric, boia afumată, sumac, za’atar, muștar clasic, sos de ardei iute (care poate fi și sriracha), piure de leurdă sau de pătrunjel sau de busuioc sau de orice vreți voi, verde să fie, iar la final de tot, am adăugat o lingură de iaurt și am început să frământ. Asta a fost marinada. După această etapa am început să înșir carnea pe țepusele de frigărui.

pregătire marinadă pentru kebap de pui

Acum vin și cu două recomandări: 1. Puneți carnea direct pe țepușe, după ce ați tăvălit-o prin marinadă, nu de alta dar deja aveți o mână murdară. 2. Odată ce ați terminat de pus carnea pe țepușe, lăsați carnea la frigider pentru 2-3 ore (sau peste noapte), pentru ca marinada să acționeze foarte bine.

pregătire frigărui

Pe de altă parte nu se întâmplă nimic rău nici dacă nu le lăsați la frigider și puneți frigăruile direct pe grătar. Dacă nu aveți grătar, puteți să le gătiți și la cuptorul încins la 230 de grade Celsius, pe funcția grill.

kebap de pui de grătar

Salata servită lângă kebap de pui

Drept acompaniament pentru aceste frigărui din pulpă de pui, am făcut o salată din ceapă roșie, o mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, oleacă de sare, zeama de la o lămâie și la final, o lingură de sumac. Le-am amestecat bine de tot, dar nu cu brutalitate, pentru ca nu vreau să am pe farfurie o ceapă zdrobită, ci una întreagă, crocantă și proaspătă.

salată de ceapă

Cam asta e tot. Mulțumesc că v-ați uitat. Să fiți sănătoși!

servire kebap de pui cu salată

Las aici și rețeta video, pentru orice eventualitate.

 

Adrian Hădean.

Alte rețete cu carne de pui, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close