Sardine picante

303

Sardine picante

Ce ar fi o vacanţă la mare fără o porţie de sardine?

Proaspete sau la conservă sardinele sunt foarte delicioase şi se pot pregăti în multe feluri: pe grătar, la cuptor, saramură, în salate, ca pastă de peşte tartinabilă, se pot face chiftele sau burgeri, tot ceea ce vă place, vă inspiră şi vă stârneşte poftele culinare.

De ce să alegi sardinele? Datorită valorii nutritive bogată în minerale şi vitamine.

Cum să alegi sardinele proaspete? Urmărind câteva caracteristici: carnea să fie rigidă şi nu elastică, ochii limpezi, pielea să aibă o culoare vie şi mai ales să aibă un miros plăcut de mare.

Şi pentru că este vară, iar vara înseamnă mare, soare, culoare pentru provocarea lui chef Adrian Hădean din această săptămână, „merge şi picant” am ales să pregătesc sardine picante umplute cu legume.

Este o reţetă foarte simplă şi delicioasă. Dar să începem cu ingredientele:

  • 1 kg sardine
  • 2 ardei capia sau ardei graşi
  • 1-2 cepe roşii
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1-2 ardei iuți
  • 125 gr unt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri mălai
  • sumac şi un strop de zeamă de lămâie
  • sare, piper după gust.

 

ingrediente sardine picante 

Cum am început?

Curăţăm sardinele, le spălăm şi le lăsăm la scurs, apoi le condimentăm cu sare, piper şi sumac şi le stropim cu zeamă de lămâie. Le punem la frigider până pregătim legumele.

pregătire sardine

Ardeii îi curăţăm, îi spălăm şi îi tăiem fâşii. Ceapa o curăţăm, o spălăm şi o tăiem tot fâşii. Usturoiul şi ardeii iuţi la fel.

pregătire legume

Cum am pregătit legumele?

Într-o tigaie am pus 80 gr de unt şi am călit ardeii, ceapa, usturoiul şi ardeii picanţi, doar pentru câteva minute pentru că le vom pune şi la cuptor şi va continua gătirea lor.

gătire legume

Cum am reunit sardinele cu legumele?

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade, în funcţie de cuptor.

pește la cuptor

Într-o tavă unsă cu unt aşezăm sardinele pe care le-am umplut cu amestecul de legume. Restul de compoziţie îl punem deasupra. Stropim totul cu ulei şi introducem la cuptor. După câteva minute acoperim sardinele cu mălai şi fulgi de unt şi le coacem până se rumenesc frumos.

Cum am servit aceste sardine picante?

Alături de o delicioasă salată verde cu ceapă verde, capere, ulei de măsline si zeamă de lămâie. Sau dacă vă place puteţi servi alături de orez basmati.

servire sardine picante

Pentru mai multe idei vă aştept pe facebook şi pe instagram.

 

Pe adihădean.ro găsiţi şi alte reţete delicioase pe bază de peşte, plăcintă de peşte, ciorbă de peşte, plachie de peşte,ciorbă de somn cu varză murată, salată de cartofi noi cu hamsie, pateu de peşte,ciorbă cu ardei umpluţi cu carne de peşte.

 

Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru că mă urmăriţi şi pentru susţinere!

Monica

Alte rețete picante găsiți și aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close