Astăzi am decis să vă gătesc un preparat care nu implică prea multă bătaie de cap, dar care arată bine la orice cină cu prietenii. Coquelet cu sos de lămâie și vin alb este o combinație de arome care se împletesc minunat, așa că vă invit să încercați și voi acasă.
Ingrediente Coquelet cu sos de lămâie și vin alb
- Coquelet 500g
- Lămâie (zeama și coaja) 1/2
- Apio 70g
- Ceapă galbenă 70g
- Ardei iute 10g
- Unt 50g
- Făină 15g
- Vin alb
- Tarhon
- Condimente
Instrucțiuni gătire coquelet
Am început prin a condimenta puiul cu boia, usturoi praf, sare și piper, apoi l-am trântit în cuptor pentru jumătate de oră la 180 de grade.
Următorul pas a fost îndepărtarea foliei de aluminiu, moment în care am și ridicat temperatura la 200 de grade.
Când puiul a prins culoare în cuptor, acesta a fost gata și numai bun de servit.
Mod de preparare sos cu lămâie
Primul pas, după cum v-ați aștepta, a fost să toc toate legumele mărunt, apoi le-am pus la călit.
După două minute am adăugat untul, apoi făina. Când făina s-a gătit, am stins totul cu 70 ml de vin alb și am adăugat tarhonul, coaja și zeama de lămâie. Am lăsat pe foc mic aproximativ 5 minute.
Atât vă povestesc și despre rețeta de azi, coquelet cu sos de lămâie și vin alb. Ea este incredibil de ușor de făcut, cu ingrediente simple, dar care îi dau un gust aparte.
Ținem aproape,
Alte rețete cu carne de pui găsiți și aici.