Pizza cu gorgonzola și pere

822

De vreo 2 ani prepar pizza acasă. N-o fi ea perfectă, dar e o adevărată satisfacție când frămânți coca sau bucătăria se umple de mirosul plăcut de pizza fierbinte. Un avantaj oferit de pizza preparată acasă e topping-ul: poți pune ce-ți dorește inima. Deși nu recomand mai mult de 3-4 ingrediente, recunosc că-mi place mereu să exagerez cu brânza sau cașcavalul.

Pizza-cu-gorgonzola-si-pere

Se folosesc 25 gr drojdie proaspătă (sau 7 gr drojdie uscată instant), 1 lingură zahăr, 250 gr făină (cernută), ½  linguriță sare, 2 linguri ulei de măsline, 200 gr gorgonzola, 125 gr mozzarella, o pară, o mână de nuci

Se amestecă drojdia cu zahărul și 150 ml de apă călduță. Când se formează un strat de spumă, înseamnă că drojdia este activă și o să-și facă treaba în aluat. Se amestecă cu făina și sarea, încorporând toată cantitatea de făină. Se frământă aluatul timp de 3-4 minute.

Se lasă la dospit cel puțin 1 oră, într-un castron uns cu puțin ulei și acoperit cu un prosop de bucătărie sau folie alimentară,

Pizza-cu-gorgonzola-si-pere

până își duplează volumul, într-un loc ferit de curent. Eu încălzesc cuptorul la 50 de grade, 5 minute, mă asigur că nu e foarte cald, după care las aluatul în cuptor.

Pizza-cu-gorgonzola-si-pere

Se pre-încălzește cuptorul la 200 de grade. După ce și-a dublat volumul, se împarte aluatul în două și se pudrează cu un pic de făină. Se întinde blatul subțire și se tranferă cu făcălețul, pe o tavă  întoarsă, tapetată cu foaie de copt. Se stropește cu o lingură cu ulei. Dacă preferați blatul gros și pufos, nu se împarte aluatul.

Pizza-cu-gorgonzola-si-pere

Pentru următorul pas, se acoperă fiecare blat cu jumătate din cantitatea de gorgonzola, mozzarella, felii subțiri de pară și nuci pisate.

Pizza-cu-gorgonzola-si-pere

Se coace fiecare blat timp de 20 de minute. Dacă aveți opțiunea, setați cuptorul să emane căldură doar din partea de jos. Se va coace blatul, fără să se ardă brânza.

Când este gata, se stropește cu reducție de oțet balsamic, rețeta aici.

Pizza-cu-gorgonzola-si-pere

Text&Foto: Lia Ștefan

Mr.Bunny’s Cooking Adventures

alist

Join the Conversation

  1. Ooooo, chiar imi face cu ochiul;) Pere am, culmea si gorgonzola ;) Deci musai trebuie sa o probez ;) Multumesc pentru idee! Spor in tot ce faci, ca faci tare bineee! ;)

  2. Cat de delicios poate arata. Blatul e asa de subtire.. si nu pare nici crocant, de-aia se gateste si putin si usor. Ramane de vazut rezultatul final!

  3. Cred ca merge si varianta cu branza de capra, cea gasita in supermarket cu denumirea de chevridoux :p si smochine si putina miere, pe acelasi blat. mhhhhhh.
    Un pizzert pe cinste:))

  4. Cât de bine arată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close