Tort trio de ciocolată

9.2K

Un tort de ciocolată delicios, cu trei feluri de mousse şi un blat umed de cacao. Dacă vreţi să impresionaţi cu un tort bun, dar şi cu un aspect plăcut, acesta este perfect.

Nu este deloc greu de făcut, e cel mai simplu şi cel mai rapid tort, cu rezultat garantat chiar şi pentru un novice în bucătărie.

Îl puteţi face ca desert de weekend sau pentru o aniversare, cu siguranţă o să fie un succes.

preparare blat tort

Pentru blat (20 cm) avem nevoie de: 1 ou, 50 ml ulei, 50 ml lapte, 50 ml cafea fierbinte, 100 g zahăr, 80 g făină, 30 g cacao, 5 g praf de copt.

preparare blat

Amestecăm oul, uleiul şi laptele într-un bol. În alt bol amestecăm ingredientele uscate, apoi amestecăm cele două compoziţii şi adăugăm cafeaua fierbinte. Turnăm compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi coacem 12-15 minute, la temperatură medie.

Pentru mousse avem nevoie de: 4 gălbenuşuri, 500 ml lapte, 100 g zahăr, 40 g amidon, 100 g ciocolată neagră, 100 g ciocolată cu lapte, 100 g ciocolată albă, 600 ml smântână pentru frişcă, 15 g gelatină, 60 ml apă rece.

preparare mousse

Laptele şi zahărul se pun într-o cratiţă pe foc; gălbenuşurile le amestecăm cu amidonul, apoi turnăm laptele cald. Întoarcem cratiţa pe foc şi amestecăm încontinuu până se îngroaşă. Împărţim crema în 3 boluri, în fiecare bol adăugăm câte un tip de ciocolată tocată mărunt. Gelatina o hidratăm în apă rece, apoi o dizolvăm la microunde şi o împărţim între cele trei creme. Amestecăm bine, acoperim bolurile cu o folie alimentară şi lăsăm să se răcească. În fiecare cremă răcită încorporăm câte 200 ml frişcă bătută.

preparare mousse

Într-un cerc pentru tort sau în tava în care am copt blaturile (tapetată cu folie alimentară astfel încât să îl putem scoate din formă) aşezăm blatul şi îl însiropăm puţin (apă, zahăr, vanilie).preparare mousse

Peste blat turnăm mousse-ul de ciocolată neagră, dăm la congelator 10 minute, continuăm cu mousse-ul de ciocolată cu lapte, cogelator şi mousse-ul de ciocolată albă.

tort trio de ciocolata

Punem tortul la frigider 2-3 ore, apoi îl decorăm cu fructe, cacao sau glazură de ciocolată (topim 50 g ciocolată neagră cu 50-60 ml smântână pentru frişcă, lăsăm să se răcească, apoi turnăm peste tort, de preferat să nu îl îmbrăcăm, astfel se văd straturile frumoase).

tort trio de ciocolata

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. O rețetă interesantă, dar puțin cam complicată…

    Mulțumesc!

    1. Nu e deloc complicat, cremele se fac in acelasi timp. Totul merge foarte repede.

  2. În sfârșit rețeta de tort trio. La cofetării, când cumpăr, este plin de coajă de portocală. Iar eu urăsc să simt coaja de portocală în prăjituri. Mai ales într-un tort fin…

    1. Ma bucur ca va place. Intr-adevar la cofetarii (majoritatea) se pun diverse arome pentru a da gust, avand in vedere ca folosesc produse de proasta calitate (margarina, ciocolata proasta, frisca vegetala etc.

  3. 2 intrebari:
    Sigur se pune si amidon si gelatina la prepararea cremelor?
    Cafeaua fierbinte pt. Blat este fara zahar, da?
    Multumesc anticipat.

    1. Da, sigur se pune gelatina si amidon.
      Cafeaua neidulcita.

  4. Cristina CR says:

    Buna ziua
    Imi puteti spune va rog ce marca de smantana pt frisca ati folosit? Pt a obtine frisca, ce cantitate de zahar ati folosit? Va multumesc

    1. Andreea Dianu says:

      Folosesc frisca lichida Pilos, lidl, la 200 g. Se bate fara zahar. Trebuie sa fie bine răcită.

  5. Ana Maria says:

    Imi puteti spune ce maeca de ciocolata folositi? Sau e de menaj? Eu am incercat cu Schogotten si nu a iesit chiar minunat la gust. Multumesc.

    1. Andreea Dianu says:

      Eu folosesc doar de la lidl, belaroom.

    2. Nu folosiți ciocolata de menaj ptc este foarte rea ! Eu folosesc Milka

  6. Sunt niste retete minunate
    Va multumesc

  7. Puteti sa imi spuneti dimensiunea formei de copt? Mi se pare putina compozitie pentru blat si totusi a iesit inalt.

    1. Andreea Dianu says:

      20 cm, scrie si in text :)

  8. Pot inlocui cafeaua cu altceva? As vrea sa manance si copii…poate nesquick? Sau altceva? Multumesc

    1. Andreea Dianu says:

      Merge si nesquik sau apa fierbinte.

    2. Esența de cafea de la dr.outker sau sirop de zahar ars :)

  9. Mi-ai furat torul (glumesc). Fac același tort doar ca blatul îl fac din faina de migdale și este mai subțire. Un desert senzațional.
    Sa fii sănătos.

    1. Cred ca este foarte bun si cu blat de migdale. Eu il fac mai gros ca imi place sa echilibrez cremele cu blatul.

  10. Vai, ce culori frumoase are! Gata, numai astazi nu e maine. Il fac sambata ca tot plangeau ai mei ca vor ceva dulce.

    1. Petruta te astept cu impresii dupa ce il faci :) Te pup!

  11. Nu am găsit nicicum amoniac. Doar bicarbonat de amoniu. Cu ce il pot înlocui? Sau merge si fără?:D mulțumesc!

    1. In reteta nu e amoniac, ci amidon de porumb, folosit in loc de faina pentru ingrosare.

    2. La reteta scrie amidon :) Il gasesti la raionul cu esente, gelatine si amoniac :)

  12. Arata intr-un mare fel!

    1. Este un tort exceptional. L-am facut de multe ori. Va recomand sa cumparati numai ingrediente de cea mai buna calitate (frisca lichida de la producatori locali, etc). Pentru un echilibru de gust eu am pus si fructe de padure, sau bucatele de portocala zaharisita. Nu este greu de facut, doar ca necesita timp si putina atentie cand bati frisca, sa nu o tai. Nu folositi frisca praf, tub, etc.

  13. Buna,
    Am cateva mici comentarii, sper sa fie constructive. In primul rand, chiar daca nu foloseste tehnci complicate, tortul dureaza ceva pana cand este gata. Nu este in nici un caz un tort rapid.
    Iar pentru novicii in bucatarie, modul in care este scrisa reteta complica putin treaba.
    In primul rand – ingredientele sunt scrise pe rand, la fiecare pas, si, daca trebuie sa te duci sa le cumperi, trebuie sa le aduni de la fiecare pas. In mod optim as fi vazut un rezumat al tuturor ingredientelor (la inceputul sau sfarsitul retetei), pentru ca oamenii sa poata merge la cumparaturi cu lista completa.
    Ar fi fost indicat sa cunoastem si dimensiunile formei de copt sau a formei in care se vor monta straturile – nu de alta, dar apar emotii cand vezi ca ai un diametru prea mare (si abia iti ajunge crema sa acopere toata forma) sau o forma prea „scunda” in care nu iti incap toate straturile.
    Cel mai important aspect pentru reusita prajiturii este modul in care preparam gelatina (ce facem daca nu avem microunde?) si felul in care se face frisca. Aici as fi vrut putin mai multe informatii. Poate fi de la sine inteles pentru un profesionist sau o gospodina experimentata ca smantana pentru frisca trebuie sa fie cat mai rece ca sa nu se „taie” dar pentru un incepator care nu are informatia asta, totul se poate transforma intr-un dezastru.
    Voie buna!

    1. Multumesc pentru comentariu.
      Dimensiunea formei este in text: „Pentru blat (20 cm) avem nevoie de: 1 ou, 50 ml ulei, 50 ml lapte, 50 ml cafea fierbinte, 100 g zahăr, 80 g făină, 30 g cacao, 5 g praf de copt.”
      Mie mi se pare mult mai simplu ca ingredientele sa fie scrise pe rand, pentru fiecare etapa, astfel sigur apar confuzii.
      Da, am omis sa spun ca gelatina se poate dizolva si pe bain-marie si nu am specificat ca smantana pentru frisca trebuie sa fie rece inainte de mixare.

  14. Doresc sa fac aceasta reteta, insa nu am inteles cum sa prepar glazura, care doresc sa fie cu ciocolata alba.

    1. Andreea Dianu says:

      100 g ciocolata alba si 50 ml smantana pentru frisca, se topesc pe bain marie sau la microunde.

    2. Gică Contra
      Toate informațiile au fost în text, iar dacă aveai răbdare să mai citești odată textul, în loc să pierzi timpul cu scrisul comentariului lung ai fi observat că sunt scrise. Cine se apucă să facă un astfel de tort, sigur are instrumentele necesare, chiar și microunde și un frigider ca să răcească frișca înainte și cremele! Iar dacă ai o problemă, poți apela la bătrânul Google și cu o căutare pe net vei găsi n(multe) soluții la acea problemă, la fel cum ai găsit și această pagină cu rețeta!
      Felicitări pentru rețetă și mulțumesc pentru timpul acordat în scrierea ei!

  15. Multumesc pentru reteta. Eram in cautarea unui tort pentru ziua fiicei mele. Voiam ceva special, nu unul cumparat. Sper sa imi iasa la fel de bine.
    Aveam ceva nelamuriri legate de reteta insa le-am regasit si printre comentariile de mai sus.

  16. Si ce putem face, daca nu ne place gelatina? O sumedenie de retete am evitat deoarece se folosea gelatina….Este un inlocuitor? Apropo, in tort se si simte gustul gelatinei ?

    1. Se găsește la Plafar produsul Agar Agar. Este pudră de alge, este un produs vegan, mult mai puternic decât gelatina. Am făcut tortul trio cu cest agar și s-a întărit perfect.

  17. L-am facut! A iesit bestial. Pentru ca nu am avut forma de tort de 20 de cm am folosit-o pe cea pe care o am (28 cm) si am marit cantitatile cu 50%. Singura problema am avut-o ca m-am cam grabit la adaugarea celui de-al doilea strat de mousse si s-au cam „intrepatruns” cele doua straturi (am asteptat 10 minute, dar cred ca trebuia sa mai astept putin, avand in vedere ca marisem cantitatile). Cel de-al treilea strat a iesit perfect.
    Multumesc pentru reteta!

  18. Buna ziua,

    Am facut si eu acest tort pentru ziua unui prieten, deabia astept sa il gustam, insa am o problema, mi-e team ca nu cumva, in momentul in care il tai, sa se amestece glazura cu crema alba..exista o metoda de taiere a tortului?
    Multumesc!

  19. Hello,

    Demential a iesit!!!
    Complimente pentru toate lucrurile si realizarile.

    Spor in toate,

    C.

  20. cruceru mirela says:

    A iesit foarte bun tortul. Reteta nu este deloc complicata ! Pentru cine vrea sa incerce, recomand reteta. Succes!

  21. Elena Grigoras says:

    Multumesc pentru reteta! Tortul arata foarte aspectos, mai ales pentru o aniversare! Ce mirodenii pot folosi pentru fiecare crema in parte? As dori ceva recomandari. Il voi face sambata, pentru o aniversare in familie! Cu respect!

  22. As avea o nelamurire am o forma de tort mai mare de 20 care sunt cantitatile ,trebuie sa marim ingredientele si la blat si la mouse,iar ca si gelatina am foi daca puteti sa-mi spuneti daca sunt bine si cum le folosesc.multumesc.

  23. Facut. Reusit. Devorat rapid…foarte fin. Totusi o nota de ceva fresh ii lipseste….poate niste fructe acrisoare, desi nu sunt lamurita unde le-ar fi locul…prin creme, blat, pe deasupra….ce ziceti?

    1. Oana ma bucur ca l-ai incercat. Ai putea pune niste fructe de padure transformate in sos deasupra blatului sau prin crema alba. Mai merge si pus sosul deasupra in momentul in care il mananci.

  24. Multumesc, Andreea, pentru reteta.Am pregatit tortul pentru ziua mea si a fost apreciat de toti invitatii,m-am bucurat mult.Chiar e simplu de facut si arata foarte festiv.Iar gustul e foarte bun, ma bucur ca l-am incercat si cu siguranta o sa ne mai incante simturile la ocazii deosebite sau in zile simple cand baietelul meu imi spune:”mami,nu facem si noi un tort?”

    1. La multi ani, Dana! Ma bucur foarte mult ca a fost apreciat si tu ti-ai bucurat invitatii cu asa bunatate de tort,

  25. BRAVO ADI HADEAN …………RESPECT EXPERIENTA SI INTELEPCIUNEA TA,TOATE RETETELE TALE IMI REUSESC.MULTUMESC.

    1. Mirela multumesc pentru comentariu, reteta e a mea.

  26. Multumesc de rețetă! Azi am facut acest tort si a iesit minunat!

    1. Ma bucur! Multumesc pentru incredere!

  27. Oare ce tava se foloseate? Tava care se desface pe margini?

    1. Pentru a monta tortul da, trebuie o tava cu peretii detasabili sau un inel de inox, special pentru acest lucru.

  28. un tort deosebit de bun! eu nici nu ma omor dupa ciocolata si mi-a placut! mi se pare ca merge foarte bine si la cupa. recomand reteta!

  29. Trebuie sa va marturisesc ca inainte sa ma apuc de lucru am avut emotii ca nu-mi va iesi conform pozei…intr-adevar e o reteta grozava cu sanse mari de reusita si un succes la pofticiosii de torturi bune:)
    Multumim ca ati impartasit cu noi asa un desert delicios!

  30. Vreau neaparat sa incerc sa fac tortul. Ce tip de gelatina sa folosesc? Am niste folii de gelatina de la Dr Otker ceva mai scurte decat palma ca marime. Sunt ok? Nu vreau sa stric toate ingredientele din cauza gelatinei. Multumesc anticipat

  31. Nu am înțeles cum se fac cremele adica e una singura si o impartim sau se fac trei separat ? și ingredientele sunt pentru toate trei sau una singura .? Ciocolata se topește înainte de a o pune în creme și zaharul se bate cu frișcă sau se pune în creme?.

  32. Iliescu mirela says:

    A iesit foarte bun doar ca eu l-am pus direct in inel si nu s-au desprins marginile frumos.cum sa fac sa- mi iasa marginile netede ca in poza ta? Merci

  33. Cristina B says:

    daca nu am gasit amidon – il pot exclude? sau pot sa il inlocuiesc cu ceva ?

  34. Savin ionela says:

    Se poate folosi si o forma patrata mai mare? Sau in cazul asta trebuie sa maresc cantitatile?

  35. Buna ziua. Vreau sa fac acest tort pentru seara de Craciun, dar nu am mai folosit gelatina si asi avea nevoie de cateva lamuriri. In reteta sunt trecute: 15 g gelatină, 60 ml apă rece. Daca pun cate 20ml apa rece in cate o canita si 5gr gelatina in cei 20ml apa rece, hidratez si bag la microunde pentru dizolvare este bine? Imi e frica sa nu impart gresit cantitatea de gelatina daca o hidratez pe toata odata. Multumesc frumos!

  36. Am facut si eu acest tort si nu mi-a iesit bine deloc :(
    Ma gandesc la 2 motive: ori am lasat eu la racit prea mult crema cu gelatina si s-a intarit ori la contactul cu frisca batuta care era putin mai rece decat ea s-a intarit gelatina, cert este ca desi le-am amestecat cu mixerul destul de mult…..mousse-ul avea niste mici zgrumturi de la gelatina, adica nu se simtea fin fin la limba, iar cel mai zgrumturos era cel de ciocolata alba (probabil asta a stat cel mai mult fiind pus ultimul).
    Deci gustul e bun insa consistenta mie nu mi-a iesit cum trebuia…:((

    1. Eliza, cand amesteci frisca cu crema, nu mai bati cu mixerul, amesteca cu un tel tip para, pt ca altfel se taie frisca.

  37. Buna…am facut acest tort,este fff bun.

  38. Mihaela Stoica says:

    Bună Andreea! Rețeta asta este delicioasă! Chiar și copiii mei au sesizat diferența dintre acest tort pregătit în casă și cel din cofetărie. L-am preparat întâia oara pentru Revelion iar pe 1 ianuarie la prânz nu mai era nimic….și noi suntem doar patru…și l-am mai preparat încă de două ori de atunci…și încă o dată azi….Mulțam și la mai multe rețete gustoase!
    P.S pentru însiropat blatul eu am folosit cafea fără cofeină. Astfel copiii nu au restricții.

  39. Buna Adi, as vrea sa iti multumesc tare mult pentru aceasta reteta cu care mi-am incantat familia cu ocazia zilei e nastere a nepoatei mele
    Este tortul cel mai reusit dintre toate :)
    Cred ca aceasta reteta o sa mai fie folosita mult timp la mine in familie, este foarte usoara si rezultatul este garatat.
    A avea o intrebare, ai putea te rog sa imi dai o ideie cum as putea sa adaug cafea in acesta crema sa inlociesc in cantitat de lapte sau in ce moment al cremei ar trebui sa adaug cafea?
    multumesc frumos

  40. L-am facut azi si mi-a iesiiiit! Este ziua sotului meu peste 3 zile si am zis sa fac unul de test, eu nemaifacand torturi pana acum. Il vom repeta

  41. Imi pare rau dar felul in care e scrisa reteta nu ajuta mult PE INCEPATORI.Ciococlat maruntita cum se dizolva in crema?

  42. l-am facut si a iesit perfect. multumesc frumos.foarte usor de facut.pupici

  43. elia valentino says:

    Buna..
    Doresc sa fac si eu acest tort dar.. dat fiind faptul ca am o forma mai mare ( 28 cm ) as dori sa stiu va rog, cantitatile ingredientelor ???
    Multumiri Elia,

  44. Buna,imi poti spune daca acest tort il pot imbraca in pasta de zahar si daca ii mai pot pune un etaj?

  45. Este un tort delicios ..anul trecut l_am incercat pt prima data la ziua de nume al baietelului meu si acum il fac din nou cu placere..multumesc pentru reteta!

  46. Tortul acesta e minunat! Ușor de pregătit și absolut delicios. Nu aș fi crezut că poate să îmi iasă și mie un tort deosebit. Toată familia a fost încântată.

    Mulțumesc frumos pentru rețetă!

  47. Delia-Mariana says:

    Chiar nu mi se pare a fi o reteta complicata cum spun unii in comentariile de mai sus.Si sa fim seriosi cine se pune sa faca un trio tot are habar cat de cat despre ce este vorba,cu siguranta nu va face cel ce nu stie macar a coace un blat…Este o reteta perfecta ca si metoda de lucru .cu siguranta o voi face, pacat ca am descoperit-o cam tarziu

  48. Adelina Barbur says:

    Buna. Oare pentru o forma de tort de 26 de cm ce cantitati ar trebui folosite?

  49. Salut și eu am ga ut tortul dar am întâmpinat o problema fresca de pilos nu mi sa bătut și a ieșit mai lichida textura musului !S3 va întări oare ?

  50. In loc de amidon putem sa punem faina?

  51. In cazul in care doresc să folosesc Agar-Agar…ce cantitate ar trebui pt întreaga reteta?

  52. Lupu Loredana says:

    Se poate hidrata gelatina in apa rece?

  53. L-am incercat ….este….demential….L-am facut si pt. o prietena care a fost foarte incantata.Recomand.

  54. Ar fi mai util daca retelete ar avea o varianta video. Chiar daca reteta e simpla, cand e scrisa pare mai complicat. In video totul e mult mai explicit si mai usor de urmarit, poti face pas cu pas. Jamie Oliver si Gordon Ramsays asa isi promoveaza retetele si pare incredibil de simplu intr-un clip de max. 1 minut.

  55. Suciu Anca says:

    Buna ziua, tortul este foarte bun si simplu de facut.

  56. Andreea says:

    Buna ziua! Am incercat acest tort un urma cu vreo trei ani.De atunci l am facut de sute de ori pentru familia mea si pentru prieteni care au fost super incantati de el.Felicitari si mi de multumiri! (Sa nu va mai spun ca i am dar pe spate cu haiosele facute dupa reteta dumneavoastra;)).
    Acum insa am o.problema : trebuie sa fac un tort, trei ciocolate bineinteles, dar il vor imbracat in fondant.Oare se piate acoperii acest tort si cu fondant? Va multumesc de ajutor.

  57. Andreea says:

    Buna ziua! Tortul este minunat. L am facut de foarte multe ori la diferite ocazii si toti au fost super incantati. Felicitari! Acum am o problema : trebuie sa fac tortul dar ar dori acoperit cu fondant. As dori sa stiu daca se piate acoperi cu fondant si la o tava de 22cm diametru si inalta de 10 cm de cat fondant am nevoie? Va multumesc si astept raspuns cat de repede.
    Multumesc de asemenea pentru reteta de haiose. I am dat pe spate cu ele. ❤️❤️❤️

  58. andreea says:

    buna ziua!tortul este minunat.oare se poate acoperi cu fondant si as dori sa stiu la o tava de 22 cm diametru si 10 cm inaltime de cat fondant am nevoie.va multumesc!

  59. andreea sandor says:

    buna ziua!as putea acoperi acest tort cu fondant?va multumesc!

  60. Bună seara! Felicitări pt rețetă, arată f bine tortul. O întrebare totuși: cam ce greutate ar avea un astfel de tort? Cu mulțumiri

  61. BUNA ZIUA !
    AS PUTEA AFLA DACA SE POATE CONGELA ACEST TORT, PENTRU SITUATIA IN CARE ESTE PREGATIT CU CATEVA ZILE INAINTE DE EVENIMENT ?

  62. Gheorghe E says:

    L-am facut de minim 10 ori pana acum. Iese de fiecare data la fel, delicios pana la ultima felie!!!
    Este perfect pentru iarna, mai ales ca usureaza timpul de racire intre creme, fiind foarte frig afara le dau pe balcon. Este si un cadou apreciat foarte mult!!!

  63. Am făcut această rețetă de N ori. De fiecare dată a ieșit nemaipomenita, iar invitații au cerut porție dublă. Recomand a se folosi ingrediente de cea mai bună calitate. Frișca lichidă sa fie din smântână, ciocolata neagră cu 75% cacao, etc.

  64. Alexandra says:

    Buna ziua! Imi puteti spune cam ce cantitate are tortul facut cu diametrul de 20? Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close