Cotlet de porc iberic cu morcovi copți

935
Cotlet de porc iberic cu morcovi copți

Doamnelor, domnilor, stimați urmăritori ai blogului și nu numai, rețeta de azi, simplă și ea – cotlet de porc iberic cu os, servit cu morcovi copți. Vă invit să rămâneți alături de mine ca să vedeți cum am procedat cu această rețetă.

Ingredientele de care aveți nevoie sunt acestea:

  • Cotlet de porc cu tot cu os
  • Morcovi
  •  Sare, piper
  • Zeamă de lămâie
  • Ulei de măsline
  • Unt
  • Vin roșu
  • Usturoi

Cum am pregătit morcovii alături de acest cotlet de porc?

În primul rând am tăiat cozile morcovilor, dar nu de tot, apoi i-am spălat bine și i-am curățat. I-am stropit cu puțin ulei de măsline, cu oleacă zeamă de lămâie, le-am dat și niște sare și piper, apoi i-am pus pe hârtie de copt, într-o tavă. Am pus și lămâia din care am stors zeama, un cub mic de unt, dar și niște usturoi, așa, de gust. 

I-am dat la cuptor la 200 de grade Celsius, i-am acoperit cu o hârtie de copt și i-am lăsat să se pătrundă până când vârful cuțitului a intrat ușor în ei. Acum este momentul să opresc și căldura cuptorului. Puteți să mi lăsați morcovii în cuptor, dar foarte puțin.

morcovi copți

Între timp mă ocup de cotlet care se gătește foarte repede. Îl tai os cu os, îl condimentez cu sare, cu piper și-l stropesc cu foarte puțin ulei de măsline, apoi îl frig 4 minute pe o parte, 4 minute pe cealaltă parte.

pregătire cotlet de porc

Pun un cub de unt, mai adaug un gât de vin, amestec bine și deja am un sos. Dacă vreți să puneți oleacă de cimbru proaspăt, poate niște usturoi, este alegea voastră. Puteți foarte bine să-l lăsași exact așa cum este.

cotlet de porc în tigaie

De montat, am făcut așa cum vedeți în video, nu-i mare lucru. Și cam asta a fost. 

servire cotlet de porc cu morcovi copți

Mai jos găsiți și rețeta video, că așa-i frumos.

Să fiți sănătoși!

Alte rețete cu carne de porc mai găsiți și aici.

Adrian Hădean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close