Doamnelor, domnilor, o rețetă de paste am pentru voi, una simplă cu legume. Nimic complicat, simplu ca de obicei, că n-are rost să ne complicăm viața degeaba.
Pentru această rețetă de paste cu legume aveți nevoie de:
- Paste
- Vinete
- Ardei
- Ceapă
- Usturoi
- Apa cu sare
- Roșii
- Parmezan
Cum am procedat
Înainte de toate am pus apa cu sare la fiert, apoi am pus pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, care diferă în funcție de tipul pastelor pe care le folosiți.
Apoi, am început cu vinetele, pe care le-am tăiat în cubulețe, le-am pus într-un vas, le-am sărat, le-am acoperit cu apă și le-am lăsat așa cam 10 minute, după care le-am limpezit bine.
Am continuat cu ceapa și usturoiul pe care le-am tocat mărunt și le-am pus în tigaie la călit în puțin ulei. Apoi ardeii, la urmă roșiile, la fel, tăiate mărunt și mai la urmă, vinetele. Poate și oleacă de cimbru proaspăt, pentru gust.
Peste toate astea am adăugat apă din apa în care au fiert pastele, am amestecat bine și astfel am obținut un sos.
Când legumele sunt gătite suficient, adaug și pastele, pun în bol și, înainte de servire rad niște brânză tip parmezan, pecorino sau ce vă place vouă. Și cam asta a fost tot.
Rețeta video este chiar aici.
Să fiți sănătoși!
Alte idei de paste, aici.