Am revenit cu un nou episod din seria Chop Chop, în care, încă hotărât să fac dreptate puiului românesc, puiului de familie bună de la Familia Safir, vă arăt o rețetă, vai mamă, vorba aia, de vă lingeți pe degete. Nu de alta dar bucățile de carne-s glazurate, deci involuntar veți face asta. :) Și acum că ne-am amuzat puțin, cel puțin așa-mi place mie să cred, să trecem și la lucruri mai serioase și să vă zic ce am făcut eu aici.
Pentru aceste bucăți de carne glazurate, arătoase și gustoase (că nu mă joc!), aveți nevoie de:
- Pulpe de pui cu os
- Apă
- Sare
- Usturoi
- Ghimbir
- Pătrunjel
- Șalotă
- Ceapă verde
- Ulei de susan
- Pastă de arahide cu chilli
- Fulgi prăjiți de ceapă și usturoi
- Mărar
Ce-am făcut mai exact?
Înainte de toate, am pus apă la fiert, apoi am tăiat carnea de pui Deliciosul de Vaslui, in bucăți mici și am pus-o în vasul cu apă.
Am mai pus și oleacă de sare, pătrunjel și ghimbir (în buchețel așa) și am lăsat-o la fiert cam 15-20 de minute.
Apoi am trecut la tăiat: usturoiul, ghimbirul, șalota, pătrunjel și ceapă verde. După care am pus 2 linguri de ulei de susan, la încins, într-o tigaie, apoi am pus carnea, legumele tăiate, sos de soia, pastă de chilli și arahide, fulgi prăjiți de ceapă și usturoi, apă în care a fiert carnea și am lăsat la fiert pe foc mic, 4-5 minute.
La final am pus frumos pe o farfurie, o porție de cărniță de pui glazurată, peste care am răsfirat niște frunze de mărar proaspăt, câțiva fulgi prăjiți de ceapă și usturoi și m-am apucat de mâncat.
Hai s-aveți poftă!
Las aici și rețeta video că așa-i frumos.
Alte rețete din seria Chip Chip găsiți și aici.
Alte rețete cu carne de pui, aici.