Cremă de conopidă

606

În copilărie detestam conopida. Părinții mei o găteau în trei feluri, mie-mi venea cumva mai ușor să mă împac doar cu unul dintre ele, respectiv cu conopida murată. Conopida pane și supa de conopidă nu mă încântau defel. Am început să mă împrietenesc cu conopida abia după ce am crescut, la fel cum am început să mă împrietenesc cu spanacul, dovlecelul, sarmalele, fasolea verde. Am descoperit că e bună conopida crudă, dacă e asezonată fain, am descoperit că-i bună și supa de conopidă, mai ales dacă are în ea și puțină carne (chiar și afumată). Felul meu preferat de a consuma conopida e crema, nu foarte dulce, ajutată cu arome complementare, fină, mătăsoasă. Să vă spun cum puteți obține patru porții de cremă de conopidă:

Tocați două cepe medii și puneți-le la înmuiat într-o linguriță de unt și una de ulei, pe foc mic, prăfuite cu puțină sare. După ce-i moale și sticloasă ceapa, puneți peste ea 7-800 de grame de conopidă ruptă-n bucăți mici. Amestecați bine și lăsați sub capac, pe foc la fel de mic, 10 minute. Acoperiți cu supă de carne sau apă caldă și lăsați să fiarbă până e moale conopida.

cremăPuneți conținutul oalei într-un blender (rămân fan Vitamix) și adăugați 120-150 ml smântână dulce. Mixați până obțineți textura dorită. Puneți crema din nou pe foc mic, pentru 5-6 minute. Potriviți gustul cu sare, adăugați nucșoară măcinată, cimbru (poate fi oregano proaspăt), ulei de măsline extravirgin. Dacă doriți, puteți să mai puneți în cremă o lingură de mascarpone sau două gălbenușuri crude (cu atenție, dacă crema e prea fierbinte, o stricați). Nu e chiar atât de complicat. Să fiți sănătoși!

 

Join the Conversation

  1. Ce bine suna, de ceva vreme doream sa incerc o crema de conopida. Frumoasa descriere! Felicitari pentru Master chef!

  2. Alexa Georgeta says:

    iti multumesc din suflet ptr. reteta , e minunat de buna si de facut rapid ,am copiat si eu reteta .

  3. Când vreau să amestec într-o supă, cremă sau ciorbă fierbinte gălbenușuri de ou, scot o cană de supă și o răcesc, apoi o amestec într-un bol cu gălbenușurile, turnând puțin câte puțin și amestecând continuu. Eventual pun și o lingură de smântână de la frigider.

    Mulțumesc pentru rețetă ! Nici eu nu prea agreez conopida, cu excepția celei murate, dar crema descrisă de tine mi-a făcut poftă, așa că sigur o voi încerca.

  4. goga maria ana says:

    excelent..si mai ales simplu si rapid..

  5. Andrei Doinita says:

    Multumim pentru reteta si chiar o sa incerc fiindca deja am inghitit in sec…

  6. Multumesc de idee. Voi adapta reteta pentru fiica-mea( 10 luni).

  7. Arata bine. Mie imi place combinatia conopida-usturoi mai mult decat conopida-ceapa. Si salata de conopida e buna (mai ales cu iaurt). Cu galbenusurile in orice fel de supa nu ma prea impac eu (nici macar in ciorba de burta).

  8. E delicioasa. Am incercat-o

  9. Salut,
    Am incercat aceasta crema si a iesit ok in general, dar dupa ce am pus conopida peste ceapa si am lasat cam 10 minute, ceapa s-a ars rau de tot [ era neagra ] si a dat un iz un pic fumuriu cremei…poate ca putina apa adaugata odata cu punerea conopidei ar preveni asta? Sau poate am inteles eu gresit.

    Daca aveti vreo sugestie e bine venita :)

    Multumesc

    1. Ai calit ceapa la foc mic? Daca focul nu e mic, risti sa se arda. Oricum, trebuie sa o supraveghezi si, de indata ce observi ca incepe sa se coloreze, micsorezi si mai tare focul/adaugi niste lichid.

  10. suuuuuuper…..multumim!!!!!!!!

  11. Eu adaug si 2-3 catei de usturoi, la fiert. Veti vedea ce aroma fina va avea crema.

  12. Chef Hădean, o întrebare punctuală după ce am văzut că Vitamix rămâne blenderul preferat: ce părere ai despre Thermomix? E o jucărie doar pentru gospodine sau poate intra și într-o bucătărie profesionistă? Cred ca l-am zărit la un Master Chef Australia (dacă nu mă înșeală memoria).
    Mulțumesc frumos & anticipat și un 2015 și mai și!

    1. Adi Hădean Author says:

      multe bucătării de restaurant folosesc thermomix.

  13. Buna, Adi! Imi poți spune ce smantana dulce folosesti, te rog?

  14. suna bine, arata minunat . dar eu am o mica problema cu lactatele. smantana isi pune mult amprenta asupra acestei creme ? sau ajuta mai mult la finete ?

  15. Goga Maria says:

    excelent..multumesc mult..si un An Nou Fericit!

  16. excelent..multam fain!

  17. Excelenta, eu am mai adăugat la servire semințe de dovleac și floarea soarelui prăjite și bacon prăjit. Absolut delicioasă, mulțumesc pentru idee!

  18. Minunata,delicioasă,gustoasă crema de conopidă.Multumesc pt reteta.

  19. Thermomix este mult mai mult decit o jucarie (intradevar extrem de scumpa) – este un ajutor excelent pentru ani si ani….
    Cine nul are, se descurca si fara, cinel are nu lar mai da….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close