Cine nu iubește pastele? Atâtea rețete, atâtea moduri în care le putem combina, atâtea texturi..arome. Sunt prânzul sau cina perfectă, care te salvează mereu.De data asta am ales să pregătesc o rețetă de paste cu sos roze și burrata, care mie îmi place foarte mult din două motive : o pregătesc cu legumele rămase în frigider pe care le coc pentru o aromă mai specială și în al doilea rând sunt atât de cremoase și se îmbină perfect cu burrata.
Ingrediente pentru paste:
- 4 roșii coapte
- ceapă albă
- 2 ardei roșii
- un cățel de usturoi
- ulei de măsline
- sare, piper
- frunze de busuioc
- 100 ml smântână de gătit
- Pastele preferate
- buratta
- opțional câteva bucățele de chorizo prăjit
Metodă
Am tăiat legumele în bucăți mai mari, le-am stropit cu ulei de măsline, le-am condimentat cu sare și piper și le-am băgat la cuptor timp de 25 de minute la 180 de grade.
Cât timp au stat legumele la cuptor, m-am ocupat să fierb pastele ( paste penne am folosit). După ce legumele s-au copt, le-am pus într-un vas, am adăugat 1-2 polonice din apa de la paste și am blenduit bine totul.
Am turnat pastele într-o tigaie mai adâncă, am pus 100 ml smântână lichidă, am potrivit de sare și piper, după care am pus pastele fierte și am amestecat bine.
Am pus pastele în farfurie, deasupra am adăugat burrata și bineînțeles cubulete de chorizo prăjit.
Un sfat pentru burrata este să o scoateți din timp din frigider sau chiar să o puneți puțin în cuptorul cu microunde pentru că mijlocul să fie mai cremos .
Au ieșit delicioase, chiar vă recomand să încercați mai des acest sos din legume coapte, mai ales că se completează perfect cu burrata cremoasă și chorizo crocant.
Până la următoarea rețetă, vă urez poftă bună și ne vedem și pe Instagram.
Cu drag,
Alte rețete de paste găsiți și aici.
Bună, se poate înlocui smântână de gătit cu alceva? Nu prea sunt fan al smântânii. Mulțumesc.
Poti sa faci smantana de caju (caju hidratat pus ulterior cu apa in blender).