Friptură de dovlecei cu sos verde

812

friptură de dovlecei cu sos verde

Dragii mei, astăzi vin cu o rețetă simplă și vegetariană, numai bună de pus pe masă atunci când vrei ceva ușor, dar plin de gust. Am folosit dovlecei, i-am făcut friptură, i-am însoțit cu un sos verde din pătrunjel și mărar și cu frunze de paccioi trase rapid la tigaie, cu usturoi și sos de soia. Lucruri simple, dar care se așază bine pe trupesc și pe spiritual.

Ingrediente (2–3 porții)

Pentru friptura de dovlecei

  • 2 dovlecei potriviți
  • 1 lingură oregano uscat
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 20 g unt

dovlecei

Pentru sosul verde

  • 1 legătură mare pătrunjel
  • 1 legătură mică mărar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la ½ lămâie
  • sare și fulgi de chilli, după gust

verdeață pentru sos

Pentru paccioi

  • 200 g frunze de paccioi (bok choy)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură ulei de măsline

Cum se face friptura de dovlecei

Pregătirea dovleceilor –  Spală dovleceii și taie-i pe lung, felii de aproximativ 1 cm grosime. Crestează ușor suprafața fiecărei felii cu vârful cuțitului.

Condimentare – Presară sare, piper și oregano uscat. Adaugă puțin ulei de măsline și lasă feliile câteva minute să se pătrundă de gusturi.

Gătirea –  Încinge o tigaie cu ulei de măsline și unt. Frige feliile de dovlecei pe ambele părți, până prind crustă aurie. Scoate-le pe o farfurie.

pregătire friptură de dovlecei

Cum se face sosul verde din pătrunjel și mărar

Blanșarea verdețurilor – Spală bine pătrunjelul și mărarul. Pune-le 30 de secunde într-o oală cu apă clocotită și sare, apoi scoate-le imediat într-un bol cu apă și gheață.

Blenduire – Pune frunzele scurse în blender cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și fulgi de chilli. Mixează la viteză mare până obții un sos fin și verde intens.

pregătire sos verde

Cum se gătește paccioi-ul

Tăiere și aromă – Rupe frunzele de paccioi, taie usturoiul felii subțiri.

Sotare – În aceeași tigaie folosită pentru dovlecei, adaugă puțin ulei de măsline, usturoiul și frunzele de paccioi. Toarnă sosul de soia. Lasă un minut pe foc, cât să se înmoaie frunzele și să prindă gust.

pregătire salată paccioi

Montajul pe farfurie

  • Pune pe farfurie o lingură bună de sos verde.

  • Așază deasupra friptura de dovlecei.

montare farfurie

  • Alături, adaugă frunzele de paccioi sotate.

  • Mai poți stropi cu un fir de ulei de măsline și câțiva fulgi de chilli pentru decor.

finalizare farfurie

Concluzie

O rețetă rapidă, vegetariană și plină de culoare. Friptura de dovlecei prinde viață cu unt și oregano, sosul verde aduce prospețimea pătrunjelului și a mărarului, iar paccioi-ul sotat încheie farfuria cu o notă asiatică, simplă și gustoasă. În 20 de minute ai pe masă un prânz sau o cină care arată bine și te face să te simți și mai bine.

servire friptură de dovlecei

friptură de dovlecei close up

Rețeta video este și ea aici.

Alte rețete cu dovlecei mai găsiți și aici. 

Iar aici găsiți alte rețete vegetariene.

Ne vedem pe Facebook. Să fiți sănătoși!

Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close