Zilele trecute m-a lovit norocul, am primit o plasă plină cu hribi proaspeți. Dorind să îi pot savura cât mai mult timp, am decis să fac o pudră de hribi.
Astăzi vreau să vă port prin două meleaguri foarte îndepărtate, voi combina minunații hribi din Bucovina, cu savoarea pastelor italiene.
Ingrediente
- Hribi 200g
- Tagliatelle proaspete 125g
- Ceapă galbenă 50g
- Usturoi 10g
- Grana padano 30g
- Pecorino 15g
- Ou 1
Pregătire pudră de hribi
Metoda mea preferată de a conserva aroma hribilor pentru cât mai mult timp este pudra de hribi. În acest fel obținem o aromă intensă. Pentru a face acest lucru, nu e nevoie de foarte mult efort. Am tăiat ciupercile în felii subțiri, apoi le-am lăsat aproximativ 15 ore în aparatul de deshidratat la 60 de grade. Hribii pot fi deshidratați și dacă întindem feliile pe hârtie într-un loc uscat, dar trebuie întorși de pe o parte pe alta în fiecare zi.
Când au fost complet uscați, i-am blenduit la viteză maximă și am obținut o pudră fină și plină de aromă.
Cum am gătit Tagliatelle cu hribi
Am călit ceapa și usturoiul tocat mărunt, am adăugat două polonice din apa de la paste, moment în care am presărat și o lingură din pudra de hribi, amestecând rapid pentru a se omogeniza.
Separat am făcut o pastă din gălbenuș, grana padano și pecorino, peste care am pus puțină apă de la paste.
Când tagliatellele au fiert, le-am trântit în tigaia cu ceapa și usturoi și am amestecat până când apa a scăzut și pastele au căpătat o textură cremoasă. Acesta e momentul cand le-am luat de pe foc și le-am amestecat cu brânzeturile. După ce crema s-a format, le-am așezat în farfurie, fiind gata de savurat.
Acestea fiind spuse, rămâne doar să încercați și voi această rețetă, promit că nu veți fi dezamăgiți.
Ținem aproape,
Alte rețete cu paste, aici.