Porc cu fistic și piure de mazăre

270

Am gătit pentru secția Pediatrie a spitalului din Baia Mare. Asta-i pe scurt. Desfășurat, e puțin mai complex. Vineri am susținut o demonstrație culinară în fața oamenilor care au participat la strângerea de fonduri pentru dotarea secției mai sus amintite. N-a fost doar deomnstrația mea, a fost un concert cu Nightlosers și o expoziție cu mâncare/de mâncare a medicilor de la spitalul județean. Am înțeles că s-au strâns cam 2000 de euro cu ocazia evenimentului. În ceea ce mă privește, pot să vă dau doar detalii despre ce am gătit: porc cu fistic și piure de mazăre.Nu vă luați după culorile pozelor, eram pe scenă, sub 3458 de lumini colorate diferit, atât am putut:).

Lângă mușchiulețul de porc am pus câteva ciuperci champignon.

Meet the mazăre: pentru patru porții ajung 300 de grame de mazăre congelată – dacă nu-i sezon -o lingură de unt și două linguri de smântână dulce. Opărești mazărea, scurgi apa de pe ea după cinci minute și o amesteci cu smântâna și untul. Folosești blenderul pentru a obține piureul.

Pentru a aroma carnea am folosit piper roz și piper verde. Le-am zdrobit, am presărat amestecul peste mușchi iar apoi am fript mușchiul întreg în puțin unt amestecat cu ulei.

Timp în care le-am povestit băimărenilor tot felul de lucruri despre mâncare.

După ce s-a rumenit mușchiul pe toate părțile, l-am tăiat în bucăți pe care le-am pus la loc în tigaie, să se pătrundă. Împreună cu ele, ciupercile.

Am tăvălit carnea prin fistic zdrobit (prăjit și sărat) și asta a fost. Am făcut două farfurii din care au gustat cei care au plătit/donat bani pentru cauza susținută.

Să fiți sănătoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close