Supă cremoasă de pui cu tăiței chinezeşti

2.1K
Supă cremoasă de pui cu tăiței chinezeşti

Îmi place foarte mult supa de pui, fie că aleg să o pregătesc cu tăiței de casă, fie că aleg să o pregătesc cu găluște pufoase din griș. 

Inspirându-mă de la acest preparat tradițional m-am gândit să vă prezint o altă variantă, mai consistentă, așa că am făcut o supă cremoasă de pui cu tăiței chinezeşti. 

Acest fel de mâncare este perfect pentru a fi savurat în zilele răcoroase de toamnă, așa că vi-l recomand cu drag. 🤗

Prezentare supă în bol chinezesc

Ingrediente pentru supă 

  • 1 pui întreg 
  • 1 țelină 
  • 2 ardei grași 
  • 2-3 cepe
  • 5-6 morcovi
  • 200 ml de smântână pentru gătit 
  • 250 gr de tăiței chinezeşti (sau de care aveți)
  • o legătură de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper 
Ingrediente supă

Modul de preparare al supei cremoase de pui cu tăiței chinezeşti 

Am curățat, spălat și porționat carnea de pui și am pus-o la fiert într-o oală, în apă cu sare, împreună cu următoarele legume: ceapa, țelina și morcovii.

Când s-a format spumă deasupra am înlăturat-o cu ajutorul unei spumiere. 

După ce carnea și legumele s-au fiert le-am scos într-un bol, apoi am strecurat toată supa.

Am spălat oala și am pus toată supa înapoi la fiert.

Am ales câteva legumele fierte (o ceapă, jumătate de țelină și câțiva morcovi) pe care le-am pus într-un recipient înalt. 

Am completat cu un polonic de supă și cu ajutorul unui blender le-am mixat până când au avut consistența unui piure.

Am turnat acest piure de legume

în oala cu supă și am amestecat bine.

După ce supa a început iar să fiarbă am adăugat și ardeii grași pe care i-am tăiat în fâșii. 

Ardei gras tăiat fâșii

După ce s-au fiert și ardeii am adăugat restul morcovilor pe care i-am tăiat rondele, împreună cu carnea de pui fiartă.

Eu am ales să folosesc doar pieptul de pui, însă voi puteți pune ce vă place. 

Carne și legume fierte

Am amestecat totul foarte bine, am mai pus niște sare și piper proaspăt măcinat. 

Când supa a început să clocotească am adăugat și tăițeii chinezeşti. 

În mod normal aș fi folosit din aceia mai lungi, însă nu am găsit și i-am folosit pe cei scurți.

Pregătirea supei

După ce s-au fiert tăițeii, următorul pas a fost să temperez smântâna, așa că am pus-o într-un bol, apoi am adăugat câteva polonice cu supă fierbinte. 

Temperare smântână

Am turnat apoi această compoziție în oală și am închis focul.

La final am asezonat supa cu pătrunjel proaspăt tăiat mărunt. 

Supa este gata, poftiți la masă! 🤗

Supa la final

Servirea supei de pui cu tăiței chinezeşti 

Este o supă cremoasă (datorită smântânii), densă (datorită piureului de legume) și mai groasă (datorită tăițeilor).

 Am ales să o servesc într-un bol creat special pentru supele asiatice.

Sinceră să fiu, bețișoarele chinezeşti sunt mai mult pentru prezentare. Nu prea mă descurc să mănânc cu ele, așa că eu am mâncat supa cu clasica lingură, să știți. 🤣

Servire supă în bol

Sper să o pregătiți și voi, este delicioasă și perfectă pentru sezonul rece.

Până data viitoare, vă urez spor la bunătăți și mult succes în tot ceea ce faceți.

Cu drag,

Lușa 

Alte idei de supe mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close