Speciala de Joi (2) – ceafă cu cartofi

211

De săptămâna trecută am început povestea cu „Speciala de Joi” la Camino. A mers bine prima dată, mușchiulețul a prin, piureul de mazăre a făcut senzație. Săptămâna asta intenționez o întoarcere la origini, la momentul în care toate restaurantele ofereau ceafă cu cartofi (de cele mai multe ori, prăjiți). Sigur, ceafa va fi un pic…altfel iar cartofii nu vor fi prăjiți ci fierți, tăvăliți prin unt încins și pudrați cu boia, piper și sare. Lângă ceafă și cartofi o să pun un ardei gras, copt. Opțional, sos de usturoi cu iaurt. Mi-a venit ideea într-o seară (cred că Vineri), când i-am văzut pe colegii din bar mâncând ceafă cu cartofi în pauza de masă. Ceafa arăta atât de bine că aproape am suspinat un „evrika”. Cum va fi ceafa mea diferită de altele din neamul ei? În primul rând, eu nu o bat. Nu-s o fire violentă. Sau poate sunt, dar mă controlez. O tai în felii groase, să rămână suculentă. O prăfuiesc bine cu un amestec de mirodenii cajun și o frig în tigaie, fără ulei, doar în grăsimea proprie. O las să se afume ușor, să-i dau o aromă aparte. La urmă o flambez și o pun lângă cartofi și ardei, unde-i e locul. O găsiți Joi de la prânz (adică de pe la 11.30) la Camino. Vă aștept.



Join the Conversation

  1. AMR 3 zile! :)

  2. bantuie prea multa carne prin retetele tale!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close