Nutella făcută în casă

907

Ca orice om care iubeşte ciocolata, normal că ador Nutella. Dacă înainte să îmi fac acasă, aş fi acceptat oricând un borcan cu Nutella, în loc de un buchet de flori, acum prefer să primesc câte o pungă cu alune de pădure crude şi îmi fac singură crema.

nutella-facuta-in-casa
Nici nu se compară această crema de alune făcută în casă cu cea cumpărată, care are foarte puţine alune şi mai mult din celelalte ingrediente. O să va îndrăgostiţi de ea, mai ales pentru gustul minunat de alune.

Eu am ales varianta cu zahăr, dar dacă o vreţi şi pentru copii puteţi pune: sirop de arţar, miere, curmale etc.
O să spuneţi că alunele de pădure sunt scumpe, dar eu am găsit o variantă mai ieftină, adică am luat alune de pădure întregi, dintr-un hypermarket, la un preţ foarte bun şi astfel am ajuns la aproximativ 50 ron/kg de alune crude, curăţate inclusiv de pielițe. Sigur se găsesc şi în pieţe alune de pădure întregi şi astfel faceţi o afacere bună şi consumaţi o cremă de alune mult mai sănătoasă şi mai bună decât cea din comerţ, cu gust adevărat de alune.

nutella-facuta-in-casa-preparare-6

Pentru 3 borcane x 200g de cremă avem nevoie de: 350 g alune de pădure curățate (1 kg alune întregi), 150 g zahăr pudră, 50 g cacao neagră, 100 g ciocolată topită, 3 linguri ulei vegetal (floarea soarelui, cocos, alune etc), 70-80 ml apă/lapte cald(ă).

nutella-facuta-in-casa-preparare-5
Alunele crude le punem într-o tavă şi le lăsăm 10 minute la cuptor, la 200 grade, apoi le curăţăm bine de pielițe.

nutella-facuta-in-casa-preparare

Punem alunele într-un robot prevăzut cu lame de oţel şi le mixăm câteva minute până se mărunţesc bine şi, dacă aveţi un robot mai puternic, o să se transforme în pastă.nutella-facuta-in-casa-preparare-2

nutella-facuta-in-casa-preparare-3

Adăugăm ciocolată topită, uleiul, zahărul pudră, cacaua şi apă caldă şi amestecăm la viteză maximă, până ajunge la consistenţa dorită.

nutella-facuta-in-casa-preparare-4
Punem crema în borcane şi păstrăm borcanele la frigider, închise bine.

nutella-facuta-in-casa-2

Dacă nu mâncaţi foarte des, puteţi depozita o parte şi în congelator, iar când doriţi, o puneţi în frigider pentru o noapte, apoi e numai bună de servit.

nutella-facuta-in-casa-1

Text&Foto: Andreea Dianu

Pasiune pentru bucătărie

alist

Join the Conversation

  1. Ce idee minunată! Simplă și minunată! Firește că este de preferat crema făcută în casă celei de cumpărat, plină de îndulcitori, emulgatori și câte alte E-uri… Mulțumesc pentru rețetă!

  2. Oare in loc de ciocolata as putea folosi unt de cacao?

  3. Ciocolata neagra sau cu lapte? Multumesc.

  4. Buna ziua!
    O crema gen Finetti, dar fara alune credeti ca se poate prepara in casa/ adica obligatoriu fara alune (motive de alergie).

  5. Buna,

    Pot fi inlocuite alunele cu arahide? Sau cu nuci? Personal, ador gustul arahidelor.

    Cu drag,
    Anca

  6. numai delicios poate să fie :)

  7. Uleiul nu are ce cauta in cantitatea aceea, ori ne raportam la 3 lingurițe, ori deloc. 3 linguri este foarte mult ținând cont și de grăsimea din alune.

  8. Pe vremea lui Nea Nicu eu făceam crema asta cu nuci ,lapte praf și cred ca putina margarina rama . Dar o puneam pe un blat de aluat fraged și o băgăm la cuptor . Era o minune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close