O supă foarte ieftină

298

Vremuri grele, mâncare scumpă , bugete subțiri. Provocări de care avem parte cam toți. Cum nu putem pleca pur și simplu într-o dimensiune mai prietenoasă, trebuie să încercăm să obținem cât mai mult din ce avem. O să vă arăt azi cum puteți face o supă gustoasă care să nu coste mai mult de 1 leu/porție.

Cumpărați un spate de pui (sunt magazine care vând „piese” de pui chiar ok). O să vă coste 2,5-2,8 lei. Spălați-l și curățați-l apoi puneți-l într-o oală. Lângă el, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapă, usturoi, gulie, frunze de busuioc, codițe de pătrunjel (bogate în aromă) și cimbru roaspăt. Plus o gutuie. 6-7 lei toată adunarea asta de ingrediente, dacă mergeți la piață și găsițipe cineva care e dispus la negociere sau măcar să vândă legumele la bucată.

supa

 

Puneți apă peste legume și pui, puneți o linguriță de sare în apă și câteva boabe de piper. supa

 

Lăsați să fiarbă pe foc mic-mic, două ore. Spumați de vreți, de nu, nu spumați (spumatul e un soi de gest reflex moștenit de la părinți ori bunici, de înțeles când vrem să facem un consomme sau un fond pe care vrem să-l ducem mai departe spre sosuri ori gelatină pe care o vrem cât de pură posibil, altfel, să știți că prin spumare aruncați doar niște aglomerări proteice, deci nutrienți – nu spun să nu spumați ori să nu limpeziți supele, dacă așa vă plac, încerc doar să vă spun de ce faceți asta:)).supă

Când e supa spre „gata”, fierbeți nște tăieței.tăieței

 

După ce strecurați supa, puneți în ea tăieței, legume care au fiert în oală, o felie proaspătăt de gutuie (incredibilă aromă), frunze proaspete de busuioc.
supa

 

Mare lucru nu-i dar e cel mai apropiat lucru de supa duminicală a bunicilor, pe care-l puteți face cu banii uitați în compartimentul pentru mărunțiș al portmoneului. supa

 

Să fiți sănătoși.supă

Join the Conversation

  1. Buna idee. Eu cumpar cate un pui intreg, pe care-l impart in bucati pentru supa. Pastrez ce raman legume proaspete, cate o jumate de morcov, cotoare de la telina si le congelez. Le folosesc mai tarziu in supa. Am incercat o data si o supa de oase, dar avea un gust cam ciudat. Trebuie oase speciale?

  2. Foarte utila reteta. Mi-e pofta de supa cu taietei acum :) O sa incerc si eu reteta asta, nu stiam treaba cu gutuia.
    Eu am mai incercat spatele de gasca, a iesit o supa foarte buna.

  3. Gulie sau gutuie sau ambele, în oala, la început? Ca eu vad o gutuie.

    1. Adi Hădean Author says:

      Și gulie, și gutuie. E aglomerație în oală:).

  4. Foarte binevenita reteta, dar cel mai mult imi place ca am invatat ce e cu gestul reflex de spumare :D Guilty as charged!

  5. Recomand supa”ou pe ape”. este foarte buna si foarte ieftina (necesita oua, rosii, bulion, morcov si ceapa).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close