Pui pe mere. Și pere.

350

Zilele trecute am fript un pui. De fapt, l-am copt. Simplu. Am pus în el o lămâie, o rodie (pentru umiditate cu gust/miros plăcut), l-am stropit cu unt topit, am presărat peste el rozmarin proaspăt, sare și piper și l-am pus în cuptor, pe un pat din mere și pere (din grădina mea) tăiate-n rondele. Am ținut puiul în cuptor aproape două ore la 160-170 de grade Celsius. A ieșit fraged, aromat, ușor crocant pe alocuri. Merele și perele coapte s-au înțeles bine cu garnitura, niște orez fiert în supă de pui cu șofran. Mai jos sunt pozele. Sper să vă bucurați de ele și să nu spuneți ce a spus fratele meu când i-am povestit ce mâncare am făcut: „deci ai făcut prăjitură de pui?”.

Join the Conversation

  1. Remarca fratelui mi-a plăcut: prăjitură de pui.

  2. Ana Oprea says:

    Cuptor electric? Ai pus si tava cu apa in cuptor? Vreau sa incerc si eu reteta asta in weekend. Multumesc.

    1. Adi Hădean Author says:

      cuptor cu gaz. dar nu contează., nu pui tavă cu apă dacă vrei puiul crocant la exterior:)

    2. Mie in cuptorul electric nu mi-a iesit niciodata la fel de crocant ca si la gaz.

  3. Fenomenal..Stiu ce sa ii cer la nevasta pt dumineca :D

  4. alexandra says:

    Ce-mi place tigaia in care a fost facut puiul!….mai ales ca pare a fi din fonta. Sau nu!?….

    Imi plac la nebunie vasele de bucatarie muncite, au o personalitate si-o noblete aparte, ca si cum ele stiu multe despre cum se face mancarea buna, ca si cum se afla intr-o relatie speciala cu utilizatorul, cu posesorul, cu….food-maker-ul…….ca altfel nu stiu cum sa zic…

    Pe de alta parte, imaginea puiului in tigaie m-a facut sa ma gandesc la cand am facut eu ultima oara pui intreg la cuptor (sa fi fost acum 10-12 ani?! :) ), si sa ma intreb de ce nu se mananca la noi in casa asa ceva. Sa fie ca n-a cerut nimeni in ultimul deceniu? Sa fie ca in afara de „maker-a” puiului nu se omoara nimeni dupa rontait diverse oscioare rezultate din macelarirea lui?

    Hm!!!!! Cert este ca pozele astea, cu tigaie si cu mere cu tot, imi creeaza o provocare pentru weekend-ul care vine.

    Si cred ca asta e si motivul pentru care am devenit brusc asa poeta :))

  5. Delicios!:)

    Primul pui care imi intra in casa il zbor direct la tava!:)

  6. Prajitura de pui,chiar,ce idee!:))

  7. Multumesc pentru reteta. Ai intors in aceste doua ore puiul sau ramine tot timpul in aceiasi pozitie? Multumesc

    1. Adi Hădean Author says:

      nu-l miști:)

  8. Lamaia si rodia intregi, cu coaja sau cum?

    1. Adi Hădean Author says:

      Sferturi

  9. Mihaela O says:

    Hmm, astfel de site-uri ar trebui interzise femeilor insarcinate si pofticioase asa ca mine :)))!
    Puiul arata delicios!!!

  10. Ei, mi-ai dat o idee minunata pentru un inceput de noembrie asa de frumos !!!!!
    tocmai eram intr-o „pana” de idei pentru masa de sambata !!!

  11. Eu am facut ieri pui la yena cu sos dulce acrisor de bere. Se presara pe fundul vasului uns cu ulei de masline sare de mare, boia dulce, 2 -3 frunze de dafin, mirodenii 5-6 feluri, cateva boabe de stafide uriase, bucatele mici taiate de ardei iute, bucatele mici de usturoi de la 6 catei, o jumate de ceapa feliata, 3 felii de lamaie, 3 felii de portocala. Se pune puiul deasupra tuturor, se toarna o jumate de sticla de bere nefiltrata, se unge deasupra puiul cu miere, se presara putina sare si piper si se pun alte 3 felii de lamaie, 3 felii de portocala si feliile de la jumatea de ceapa ramas si se baga la cuptor 50 de minute. Se poate face un orez simplu, care se aseaza in farfurie langa bucatile de pui taiate dupa gust iar sosul se toarna printr-o sita peste orez dandu-i savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close