Cum să faci o omletă perfectă

652

Sigur că perfecțiunea-i o stare pe care o definim în funcție de propriile noastre norme în cele mai multe dintre cazuri, așa că n-o să mă supăr defel dacă omleta pe care v-o arăt azi nu o să vi se pară perfectă, ba mai mult, nu mă supăr nici dacă-mi spuneți voi cum arată omleta perfectă din locul în care vă aflați acum, fie că sunteți acasă, la birou, în metrou cu un smartphone în mână sau în taxi, în drum spre casă. Să începem:

Bate două ouă cu o pișcătură de sare și câteva frunze de pătrunjel, tocate mărunt.

Adună pe lângă tine brânzeturile pe care le ai prin casă. Dacă-s cremoase și chiar cu un pic de mucegai nobil, cu atât mai bine.

Picură câțiva stropi de ulei într-o tigaie, eventual antiaderentă. Toarnă ouăle în ea și presară bucățele din brânzeturi peste ele.

Așteaptă un minut (poate puțin mai mult), până se încheagă ouăle și vezi că marginile omletei încep să se rumenească.

Împătură omleta în două cu ajutorul unei spatule. Mai lasă omleta pe foc 30 de secunde apoi stinge focul și mai lasă omleta în tigaie încă 30 de secunde.

Împarte omleta în două părți cât de cât egale pe care le așezi peste felii de pâine prăjită, stropite cu ulei de măsline extravirgin și atinse de două-trei ori cu un cățel de usturoi (curățat de coajă, de bună seamă).

Sunt șanse bune să-ți placă aromele iar mijlocul cremos al omletei e senzațional.

Să fii sănătos. Sănătoasă.

Join the Conversation

  1. Nu puteai arunca un mar al discordiei mai copt si cu mai mult potential de a ne manji cu el, decat o discutie despre omleta perfecta! Cat sadism de dimineata! grrrrrr

  2. adihadean Author says:

    :))) știu. aștept încăierarea:).

  3. E un motiv bun sa astept din nou weekend-ul ca la birou nu am ce-mi trebuie….ma refer la omleta

  4. Eu pot spune ca am mancat o omleta perfecta (care trebuie sa contina , pe langa ceapa, obligatoriu carnati picanti) in Ungaria, la o pensiune de pe langa Dunare, in apropiere de granita cu Austria. Toate reproducerile din bucataria proprie, chiar daca au fost mancate, nu se compara cu acea papara fabuloasa.

  5. Tigaia aia e un Lodge?

    1. adihadean Author says:

      e o tigaie:)

  6. o tigaie de fonta? foarte bune tigaile astea de fonta

    1. adihadean Author says:

      fontă, da:)

  7. Ajunge timpul de la impaturare pana la consum pentru ca ouala sa se coaguleze?

  8. adihadean Author says:

    când împături omleta, ouăle-s coagulate pe trei sferturi. deci, da.

  9. hmmm da, dacă omleta perfectă ar exista şi am şti exact cum e, cred că ar fi foarte asemănătoare cu a cea de mai sus. fotografiile miros minunat!

  10. iubitul meu face omleta perfecta :)
    noua ne place bine inchegata, asa ca foloseste 4 oua, pasii initiali asemanatori cu ai tai, dar nu o impatureste, ci cand a inceput sa se coaguleze pe margine, da focul la minim si o lasa acoperita cu un capac pana se incheaga bine, apoi stinge focul si se mai lasa sa ”respire” un minut fara capac
    noi o mancam fara paine, doar cu ceva rosii/castraveti langa, dar e adevarat ca de obicei, pe langa branzeturi mai punem si cateva ciuperci si ceva sunca in omleta

  11. …..juriul format din limba,ochi si nas stabilesc perfectiunea omletei !….in ceea ce ma priveste decizia a fost in sprijinul omletei impaturite cu umplutura de rosii,ardei,castraveti,patrunjel !!!!!!

  12. Asta e f. aproape de perfectiune pt. mine mai ales ca mie imi place omleta mai putin facuta. Un singur lucru as mai adauga ca sa duc multumirea la perfectiune – niste ardei gras solzisori ametit un pic in tigaie inainte de a pune ouale. Chestiu cu branzeturi de multe feluri (si mai ales albastre, poate si un pis burduf) e ideala! La chestia cu pusul pe o felie de paine prajita nu m-am gandit dar mi se pare o idee excelenta.

  13. yammi yammi!
    As vrea sa stiu cum sa fac si o papara perfecte: acea combinatie ideala de smantana/oua…. niciodata nu-mi iese pufoasa! Atunci cand amestec cu paleta in timpul prajirii, imi iese un terci.
    Am inteles ca intr-o papara se pot pune si rosii/branza/sunca?

  14. Omleta a iesit super…multumesc!

  15. Simplă, perfectă. 5 minute. Cu o felie de telemea românească. Singurul regret: că n-am pus mai multă brânză.
    Data viitoare :)

  16. Imi place foarte mult saitul tau ,azi fac reteta de orez cu mazare de post.

  17. Cred ca exista vreo 4700 de retete de omlete perfecte,cu diferite ingrediente.Reteta ta este una dintre ele (este preferata mea),dar fara patrunjellll.

  18. Mie mi se pare ca omleta perfecta este cea facuta de vecini prin casele lor si mie imi vine mirosul pe geam. Daca simt mirosul cand imi este foarte foame… omleta lor este dementiala :] :]
    Acelasi sentiment il incerc si acum, vazand pozele de aici, pentru ca mor de foame :] :]

    Sanatate tuturor

  19. Ce mai fac concurenti de la mastherchef apropo sunteti un chef extraordinar

  20. Ca persoana care nu am gatit aproape niciodata, am incercat reteta aceasta pas cu pas. Sotia mea a fost…incantata, putin spus! Am gatit, si voi continua cu retetele tale! Esti extraordinar, Adi! Scurt si la obiect! Multumesc!

    PS: Felicitari pentru cartea ta! O avem si o citim cu sfintenie! :) Ne-ai ajutat sa mancam pizza ca la restaurant si acasa (sper ca sti la ce ma refer)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close