În bucătărie sunt foarte creativă, iar majoritatea rețetelor sunt invenții proprii, sunt rețete cu ce găsesc prin frigider, însă de mult ori mă inspir și din cărți de gătit, reviste sau diverse articole de pe internet.
Acesta cred că este și farmecul în bucătărie. Să descoperi rețete noi, să combini diverse ingrediente, să nu iți fie teamă de greșeli :) Și eu avut multe rateuri în bucătărie, însă m-am perfecționat de la rețetă la rețetă . Fiți creativi, aveți destule surse de inspirație, cu siguranță veți găsi și ceva pe placul vostru.
Rețetă de azi o găsisem de ceva timp într- carte de gătit cu rețete simple și rapide și am trecut-o pe listă. Bineînțeles că i-am adăugat o notă personală și am mai adăugat și alte ingrediente.
Azi gătim piept de pui în foietaj, cu pesto, mozzarella și roșii coapte, toate servite lângă o salata.
Ingrediente pentru pui cu pesto:
- 4 bucăți de piept de pui
- câteva felii de mozzarella fresco
- 2 lingurițe pesto
- 1 aluat foietaj ( eu am folosit proaspăt)
- câteva roșii pe ciorchine
Am început prin a tăia aluatul pe jumătate, după care l-am împărțit în 4 și am uns fiecare bucată cu pesto.
Am pus pe fiecare pătrat de aluat câte o bucată de piept de pui și 2 felii de mozzarella.
Am pliat aluatul, însă nu complet, am presărat un mix de semințe și am pus bucățile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Alături am adăugat și roșiile pe ciorchine.
Am băgat tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de 35-40 de minute.
Cum am servit acest pui cu pesto în foietaj
Am scos foietajul pe o farfurie și l-am tăiat pe jumătate, o să vedeți cum se întinde mozzarella.. :) Un deliciu. Lângă, am adăugat roșiile coapte și câteva frunze de salată.
Pentru mai multă inspirație, vă aștept și pe instagram, unde veți găsi idei zilnice :)
Zile frumoase,
Alte idei de rețete cu aluat foietaj, aici.
As avea o intrebare, unde putem gasi foietaj cu unt si nu cu margarina? Multumesc!