Vești bune despre cartea mea cu rețete pentru Crăciun

215

Noaptea-i un sfetnic bun, în general. E posibil ca și noaptea trecută să fi fost un sfetnic bun. Aseară am primit versiunea beta a cărții mele, Rețete pentru un Crăciun în familie. Arată senzațional, e delicată și ușoară ca o pană, e îngrijită și tipărită frumos.

rețete pentru crăciun M-am trezit de dimineață cu gândul la numeroșii prieteni de pe internet și din viața de zi cu zi care mi-au spus că-și doresc și ei cartea dar că prețul ei e peste puterile lor. Adevărul e că m-am tot foit cu ideea asta în minte în utlimele zile dar aritmetica-i aritmetică, produsele și munca de calitate au un preț, publicitatea are un preț și, una peste alta, cartea a ieșit la 200 de lei. Am cugetat adânc și am luat legătura cu partenerii mei de la Vintage Factory, cei care produc această carte.

rețete pentru crăciun

Vestea bună e că m-au înțeles. Vestea și mai bună e că au fost dispuși să reducă prețul cărții. Sigur, această reducere vine cu un cost. Pe de o parte, profitul adus de vânzarea cărții va fi minim. Pe de altă parte, trebuie să renunțăm la campania publicitară destul de costisitoare. După toate tăierile posibile, prețul cărții a ajuns la 150 de lei (plata se face la primirea coletului, deci cei care au comandat deja cartea vor avea bucuria de a plăti doar 150 de lei și nu 200, prețul afișat pe site-ul Vintage Factory la data la care au comandat).

rețete pentru crăciun

În concluzie, ne vom baza pe mine, respectiv pe voi pentru a promova această carte. Și, apropo de vești bune, mai avem una, legată de conținut: am hotârât în ultima clipă,adică după ce am văzut versiunea beta, să înlocuim fotografiile (hârtia manuală nu e cel mai bun prieten al fotografiei) din carte cu ilustrații originale, făcute manual și în creion și dedicate fiecărei rețete din carte. Sigur, și acest lucru vine cu un cost, în sensul că primele cărți vor fi expediate cu o întârziere de trei zile, întârziere pe care sperăm că o veți putea trece cu vederea în momentul în care veți primi cartea. Să fiți sănătoși.

rețete pentru crăciun

Join the Conversation

  1. Iti urmaresc relativ periodic site-ul, m-am mai inspirat din unele retete dar, sincer,200-150 lei nu este cam mult? Ultima carte a lui Gordon Ramsey(care sa nu uitam totusi,este cel mai titrat bucatar) nu costa atat,iar calitatea este exceptionala.Si nu cred ca are cheltuieli mai mici ca tine.Am citit comentariile la care raspundeai si stiu ca nu accepti o opinie contrara,dar imi asum riscul.Site-uri de retete sunt mii.

    1. Adi Hădean Author says:

      nu știu de unde ai tras concluzia că nu accept o părere contrară:). probabil nu fac eu ceva cum ar trebui. nu spun că e o carte ieftină, spun doar că nu poate fi mai ieftină. cheltuielile nu-s ale mele ci ale producătorului. n-am cum să le controlez eu. apreciez însă buna sa credință și faptul că a reușit să scadă din preț, chiar cu renunțarea la campania publicitară. și, apropo de costurile de tipar pentru cărțile din librării, pot să-ți spun că printul în china e o soluție ieftină și bună din pjnct de vedere tehnic. în cazul cărții mele vorbim despre manufactură, serie limitată și obiect de colecție, care el, în sine, e scump. sigur, poți să ți-l dorești sau nu, după cum poți să-l cumperi sau nu. e chiar destul de simplu.).

  2. eu iti multumesc pentru vestea buna.
    am comandat-o deja si – cu doua zile inainte de a citi postarea ta – am convins doi prieteni (si ai mei, si ai mancarii, dar si ai cartilor de colectie) sa o comande.
    deci, gand la gand cu bucurie!

  3. si cartile lui jamie oliver sunt mai ieftine si de buna calitate, mi-am permis sa cumpar chiar 3 si sa le fac cadou prietenilor dar 150 -200 e foarte scump oricat de naturale ar fi foile tot se deterioreaza cu timpul

    1. Serie limitata nu tiraje de mii de exemplare carte de colectie nu de duzina, ce nu se poate intelege din asta? da e o lucrare scumpa, dar merita fiecare banut, parerea mea. Banuiesc ca unele din retete se gasesc si pe site, deci daca vreti doar retete, nu comandati cartea. daca vreti un obiect de colectie, o carte in editie limitata, un excelent cadou pt cei dragi, eu zic ca nu e scumpa.In rest, sa auzim de bine

  4. Buna ziua!
    Ca o sugestie, poate ca ar fi bine sa aveti in vedere doua editii ale cartii: una „standard”, la un pret accesibil pentru cei care isi doresc mai degraba o carte strict pentru continutul si una „de lux”/”de cadou” pentru cei pentru care conteaza si prezentarea, care au drag de carti frumos legate so apreciaza un efort in acets sens.
    Eu deja renunt la cartea fizica si imi trec totul pe digital si oricat de mare drag am de retetele dumneavoastra, va spun sincer ca nu as da 150 lei – pentru mine. Pentru a face insa cadou unei bune prietene care este fanul dumneavoastra si tine o biblioteca frumoasa, da, as da.
    Succes si sarbatori frumoase!

    1. Adi Hădean Author says:

      Eu am în vedere multe lucruri:). Totuși, nu-i ca și cum aș avea o editură sau o tipografie. Autorii nu se ocupă de publicare. Am mai spus și-n alte postări, am cărți nepublicate destule, pe diverse teme, pentru diverse formate. Am încercat să ajung la mai multe edituri, n-am obținut condiții onorabile la niciuna (ca să înțelegeți, o carte cu 200 de rețete cu poze are costurile cam așa: 1500-2000 de euro ingredientele, 2000 de euro fotografiile, 1000 de euro designul, 500-1000 de euro ilustrația, fără să pun la socoteală cele două-trei luni de muncă pe care trebuie să le prestez, fără a putea să mă ocup de alte proiecte). Apoi urmează cheltuieli de promovare și distribuție și o lungă perioadă de timp în care recuperezi banii investiți. Dacă știți vreun autor care stă atît de bine cu banii, spuneți-mi despre el, să-i cer sfatul:).
      Cartea electronică nu mă încîntă, pentru online am blogul:). Sărbători frumoase și dumneavoastră.

  5. Buna, Adi, cum se poate comanda cartea si in cat timp ajunge la destinatie?

    1. Adi Hădean Author says:

      cartea se comandă de pe http://www.vintagefactory.ro. pot spune doar cînd se expediază (scrie pe site), nu cît face pînă la destinație.

  6. Cele mai multe din retele lui Jamie ( si la fel de bine si a ale lui Gordon) sunt gratis…la el pe site, pe forumuri culinare, carti scanate pe net….urmand rationamentul asta si cei 50-100 lei pt cartile lui sunt bani aruncati. Cei 150 cat costa cartea lui Adi nu sunt neaparat pt retete ( pt asta iti cauti o mama/bunica/matusa care gateste bine). Nu sunt nici macar pt ca il cheama Adi Hadean ( chit ca nu e chiar atat de titrat ca Gordon). Cumperi de fapt o experienta. Cumperi genul de carte unde, pe langa detaliile tehnice, gasesti povestea. Cumperi o carte pe care nu o rasfoiesti pe graba, in picioare, cu lingura de mancare in mana, ci pe care o savurezi pe fotoliu, in tihna. Cumperi o „bijuterie” indeajuns de delicata si speciala incat sa i-o lasi fiicei sau nurorii tale si sa pornesti astfel o traditie de familie. Nici „inelul de logodna al bunicii” nu e chiar de la Tiffany’s dar pt multi el este cel mai valoros cadou pe care i-l poti face unei femei.
    Adi, te felicit inca o data, pt tot. Pe mine m-ai cucerit ” de pe vremea cand femeile stapaneau bucataria” :)
    Inteleg de la cei responsabili ca in cursul zilei de azi o sa primesc si cartea, o sa revin cu impresii

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc frumos
      întrucît am hotărît în ultimul moment să înlocuim fotografiile din carte cu ilustrații grafice originale, carte va mai întîrzia probabil pînă luni sau marți. sperăm că plăcerea de a vedea ilustrațiile (sunt chiar frumoase și se potrivesc mult mai bine decît fotografiile) să compenseze pentru mica întîrziere.

  7. Carte este pentru cei care s-au saturat de chinezarii, de kitsch, de obiecte facute in serie. Cartea este pentru cei care doresc sa daruiasca unul dintre cele mai reusite cadouri de Craciun din acest sezon. Cu banii dati pe aceasta carte va puteti cumpara in cel mai bun caz un tricou de la un brand anonim.

    1. kitsch ?
      Am pe acasa o carte veche de bucate pe care o folosea si inca o mai foloseste mama (nu mai retin autorul). E invechita… are paginile ingalbenite, unele foi zboara…
      Oare sa faci o carte noua care sa para veche nu e kitsch ?

  8. 150 de RON e mult. Chiar si pentru o carte de colectie, serie limitata, etc. O valora atat peste 100 de ani cand va fi cu adevarat veche. Am un prieten care a publicat o carte….o editie limitata…..care a fost oferita unei liste de persoane alese cu grija. A stiut sa atraga sponsorizari din alta parte pentru a plati tiparul. Acea carte este cu adevarat valoroasa……pentru ca a fost bataie pe lista….nu pe portofele.

  9. Eu nu inteleg de ce toti romanii vorbesc intr-una de Gordon sau Jamie. Ne plangem ca nu gasim romani in stare sa face ceva la fel de creativ ca in vest, dar nu sustinem pe cei de acasa. Cartea asta nu se vrea a fi a lui Gordon sau Jamie, implicit nu are nicio legatura cu ei, tirajul este mic, de unde si pretul mare, si mai presus de toate, este produs romanesc! Este o initiativa romaneasca. Nu va mai plangeti atat, nu v-a obligat nimeni sa cumparati o carte, care vi se pare scumpa, iar daca vi se pare o cartea atat de comuna, retete circula peste tot pe internet. Daca nu puteti sa fiti fideli unui produs romanesc si nu puteti sustine creatia romaneasca, mi se pare mie ca problema este doar de partea voastra. Din cauza unui public atat de needucat, edituriile nu implica bloggeri de succes din Romania in proiecte ample, precum crearea unei carti de bucate. Pentru ca tot voi, publicul acela needucat, prefera reviste de bucate la 1 leu, preferabil cu ceva cadouri la pachet, iar cartile de bucate tot ale altora le cumparati, uitand de creatia romaneasca. Mi se pare trist!

    1. Draga Gabriela,faptul ca am indraznit sa fac o comparatie intre cartea (cartile)lui Gordon sI cea a lui Adi nu inseamna ca sunt needucat,iar tu nu ai de unde sa stii asta.Si nu,nu cumpar reviste de 1 leu si niciodata cu cadou(poate vorbesti din experienta).Faptul ca ai si tu un blog culinar si scoti o revistuca nu iti da dreptul sa emiti asemenea judecati despre persoanele pe care nu le cunosti,eu am ridicat niste obiectii la un pret si nu la o persoana .Si fie vorba intre noi,e la moda vad sa avem bloguri culinare,cand nu prea ne-am realizat sau nu prea castigam cu ceea ce am invatat in scoala.(Asta nu este pentru proprietarul blogului,ci pentru persoana care stie cat sunt de needucat).

    2. Draga Sorin,

      Nici macar nu m-am referit la comentariul tau. Observatia mea era adresata tuturor, nu esti singurul care a mentionat aici pe Gordon sau Jamie, sau s-a plans ca exista alte siteuri sau carti mai iefine decat ce a facut Adi. Faptul ca te-ai simtit vizat nu spune decat un singur lucru. Daca vrei sa iti analizez comentariul, o pot face. Daca ai fi fost la curent cu ce inseamna sa creezi o astfel de carte si cu jurnalismul neprofesional facut in Romania, pe care se pare ca te faci ca nu il cunosti, desi faci o comparatie nelalocul ei, a creatiilor romanesti cu ceea ce inseamna Gordon sau Jamie, si pe deasupra mai si arunci paranteze la fel de nelalocul lor, precum intregul tau comentariu. Faptul ca am o revistuca, cum ii spui tu, si un blog culinar, pe care se pare ca ai avut curiozitatea sa-l cauti, dar ai omis faptul ca e apreciat pe cele mai bune siteuri din lume, fapt care nu ar conta pt un cititor atat de civilizat ca tine si educat, pt ca acel cititor care ai putea fi tu, ar sti sa aprecieze munca, si chiar daca un produs i s-ar parea scump ar incuraja creatia, astfel incat intr-o zi in minunata tara Romania, sa se poata crea carti precum ale lui Jamie sau Gordon, si mai mult de atat, sa se vanda la preturi rezonabile. Daca spuneai asta te credeam, dar comentariul tau bate in alta directie. Faptul ca romanii sunt mult mai apreciati pt creatiile lor in strainatate, decat acasa, spune multe. Daca nu se pot cumpara carti adevarate de bucate in Romania la preturi decente, e tot o problema a publicului cititor, care daca ar avea de ales intre o carte romaneasca si Gordon, tot pe Gordon l-ar alege, indiferent care ar fi pretul cartilor, pana la urma. Romania uita constat sa-si asimileze propriile valori si ingurgiteaza constat si cu mare placere valorile altora, uitandu-si identitatea. Acum ramane de vazut cine, ce stie sau vrea sa aprecieze. Numai bine!

    3. Din pacate Gabriela, ai atata dreptate. Nu are nici o legatura „coada vacii cu stampila primariei”. La noi, munca nu este apreciata,daraminte sa mai ceri si bani pentru ea. Iar daca ceri, vei fi cu siguranta desconsiderat. Habar nu au multi de pretul pe care l-au cerut vedetele mentionate pana sa ajunga informatia lor asa de accesibila si gratuita :)

  10. Subscriu la tot ceea ce a spus Gabriela. Gordon şi Jamie au ajuns Gordon şi Jamie pentru că publicul i-a acceptat şi iubit aşa cum sunt (unul vulgar iar celălalt dislexic care a abandonat şcoala la 16 ani). Îi admir şi îi urmăresc şi eu, dar asta fără să arunc cu pietre în fiecare iniţiativă frumoasă pe care o ia un român, doar pentru că nu îl cheamă Jamie sau Gordon. Talent au şi românii, şi au din belşug ! Păcat însă că România nu cere lucruri de calitate, şi se mulţumeşte cu lucruri de 1 leu (ca şi preţ & calitate), în timp ce continuă să stea cu ochiul peste ocean, ungând cu noroi şi sufocând orice lucru frumos care încearcă să prindă aripi în România. Dacă o persoană bine intenţionată (care nu ştie nimic despre ce înseamnă a publica o carte şi costurile imense pe care le implică acest lucru ) nu are bani să cumpere această carte, poate foarte frumos să scrie două rânduri mai omeneşti, dacă simte neapărat nevoia de a scrie ceva, în loc să amărască bucuria unui om care a muncit luni de zile şi a pus suflet într-un proiect.

    Felicitări, Adi ! E admirabilă munca ta!

  11. Felicitari!
    Arata foarte foarte tare! Banuiesc ca e un pic mai complicat sa fie expediata in afara tarii?
    Multumesc,
    Raluca

    1. Adi Hădean Author says:

      bună. nu e complicat defel, e exlicat pe pgina http://www.vintagefctory.ro :)

  12. Am o curiozitate, cam câte rețete sunt în carte? Câte pagini are?

  13. Felicitari Adi!

    Nu am acesti bani insa apreciez idea, munca si pasiunea de a ridica bucataria la rang de arta.

  14. Si am revenit :)
    Am exemplarul numarul 4, deci m-au intrecut 2 persoane.
    Este exact asa cum mi-am imaginat, mica si delicata. Toti colegii mei de birou au admirat-o.
    Si asa cum ma asteptam, o s-o pastrez bine pana cand fiica mea va avea propria bucatarie.

    1. Adi Hădean Author says:

      mulțumesc. să vă bucurați de ea așa cum mă bucur și eu de acest mesaj:).

  15. Multumesc! Am primit si eu carticica usoara ca un fulg, este absolut superba! Mi-au placut si modul in care este lucrata si retetele cu tot cu aroma lor de copilarie fericita! Scrii extraordinar de frumos, este intr-adervar mult mai mult decat o insiruire insipida de ingrediente si proceduri. Multumesc inca o data si sa ai un Craciun fericit alaturi de familia ta!

  16. Am primit cartea, exemplarul 85, azi în Ajunul Crăciunului.
    Nu sunt o împătimită de rețete, dar sunt o mare iubitoare de carte.
    O carte poveste de citit la lumina lămpii.

    Felicitări Adrian!
    Crăciun Fericit!

    1. Adi Hădean Author says:

      Mulțumesc mult:).

  17. Sebastian Sita says:

    Adi, multumesc mult de ajutorul pe care mi l-ai dat pentru ca aceasta carte sa fie cadoul perfect pentru sotia mea. A fost exact asa cum mi-am imaginat si cum ti-am spus: emotionant si plin de dragoste.
    Multumesc pentru ceea ce reprezinta cartea asta si pentru autograf.
    Imi „pare rau” pentru prietenul tau Uica Mihai…insa exact emotiile date de exemplarul cu numarul 55 a implinit craciunul meu si al Florinei:)

    Sa ai un an nou….asa cum il doresti..plus 20% :)

  18. M-am apucat sa rasfoiesc in weekend cartea, vroiam sa fac niste cornulete pt pachetelul de scoala. A trecut aproape un an si sentimentul este acelasi. Trebuie sa te asezi, se dai usor fiecare fila (am citit-o pe toata, nu numai cornuletele) si, dupa prima pagina deja ti se destinde fata, zambesti, iti amintesti sau iti imaginezi ce inseamna o familie. Nu stiu daca sa-ti spun ca esti noroc sa fi crescut intr-o asemenea familie sau nu e de fapt nici un noroc, oamenii frumosi atrag alti oameni frumosi. Felicitari atat pt familia in care ai crescut cat si pentru cea pe care ai creat-o, sunt sigura ca traditia va continua.

    Cu drag,

    Adriana

  19. Buna ziua Chef Adi Hadean.

    Mai exista posibilitatea de a achizitiona aceasta minunata bijuterie? Am incercat sa accesez site-ul vintage.ro, dar se pare ca nu reusesc. Cartea nu este de gasit. Ma puteti indruma, va rog?

    Multumesc!

    Beatris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close