Doamnelor, domnilor, dragii mei, bine ați revenit la Farfurii Curate, un nou episod în care încercăm să facem dreptate puiului românesc, puiului de familie bună. Astăzi o să gătesc un Zdravăn Moldovenesc, puiul cu creștere lentă de la Familia Safir, dar nu oricum, ci cu o interpretare caraibeană. Stați cu mine să vedeți care sunt pașii, dar, mai ales, care este rezultatul.
Ingredientele de care aveți nevoie pentru acest pui la cuptor:
- Un pui Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir
- Morcovi
- Ceapă eșalotă
- Ceapă verde
- Câțiva cartofi
- O roșie mare
- Ulei de măsline
- Sare și piper
Pentru condimentare:
- Sos de pătrunjel
- Sos bbq
- Amestec Piri Piri
- Amestec Jamaican Jerk
Cum am procedam cu acest pui la cuptor
În primul și în primul rând mi-am achiziționat puiul Zdravăn Moldovenesc de la Familia Safir, pe care, după ce l-am scos din caserolă, l-am pârlit un pic și l-am despicat, după care l-am pus în tava tapetată cu hârtie de copt.
Apoi am trecut la pregătirea condimentelor și am început cu sosul pe pătrunjel, pe care l-am făcut după cum urmează: într-un mojar am zdrobit pătrunjel, zeamă de lămâie, sare, piper, puțin de ardei iute și oleacă de ulei.
Într-un bol am pus o lingură de sos de pătrunjel, o lingură de sos bbq, amestec de Piri Piri și amestec Jamaican Jerk. Le amestec bine pe toate, iar cu această compoziție unt puiul bine de tot, pe toate părțile.
Trec la garnitură, iau legumele și le tai nici prea mari, nici prea mici, exact așa cum am făcut în filmare.
Le stropesc cu un pic de ulei de măsline, sare și piper, apoi le pun în tava cu puiul, de jur împrejur sau unde găsesc loc.
Acopăr tava cu hârtie de copt, un pic boțită, să stea cum trebuie, apoi bag tava la cuptor la 190 de grade Celsius pentru 35 de minute. După acest timp, scot hârtia de copt și las totul la rumenit pentru încă 10 minute.
Puiu-i gata și nu-i ars, vă promit. Legumele sunt și ele gata. Și cam asta a fost. Să fiți sănătoși!
Mai jos găsiți și rețeta video.A
Alte rețete cu pui de la Familia Safir găsiți și aici.