Despre business-uri mici și visuri mari: Brutăria Claudia

235

Dragii noștri, am fost copleșiți de mulțimea mail-urilor pe care ni le-ați trimis și am rămas foarte impresionați de toate business-urile voastre. Au fost multe care ne-au atras atenția, așadar, vom promova mici business-uri până la finalul lunii, câte unul pe zi. Mai puțin de Crăciun, când ne-om odihni.

Dar până una, alta, vă facem cunoștință cu Brutăria Claudia.

Iată și povestea Claudiei, cea care a dat suflet acestui proiect.

Întâi a fost un vis tot mai lămurit. Acela de-a reda pâinii vechea ei putere hrănitoare. Și de-a o face cu respect, doar din apă, făină și sare. Cu maia naturală. Fără vreo fărâmă de drojdie comercială.

După câțiva ani de practică solitară, în 2016 a apărut Brutăria Claudia. Un spațiu mic, însuflețit de brutari de să-i numeri pe degete, mirosind a felurite pâini și produse de patiserie. Un loc devenit curând prea mic pentru toți cei care s-au descoperit pe ei înșiși drept iubitorii de pâine cu maia. Aici am dezvoltat majoritatea reţetelor noastre de pâine, toate din făinuri bio, multe cu făinuri integrale de grâu, secară, Spelta ori Einkorn. În timp, cu gândul la cei care prefer să evite glutenul, am diversificat produsele făcute din făinuri fără gluten, inclusiv patiserie: 3 variante de pâine, focaccia, fursecuri, tarte cu frute sau legume.

La 2 ani după ce brutăria a crescut în noul său spațiu din Florești a apărut Alac: propriul mic magazin din centrul vechi al Clujului. Pe lângă pâine și patiserie, în ambele locuri sunt de găsit produse de băcănie de la producători locali, toate făurite cu același respect pentru hrană care a stârnit și visul brutăriei.

Am ajuns astăzi aici pentru că am învățat de la maia răbdarea și respectul pentru ritmul firesc al lucrurilor. Dar și pentru că am învățat de la oamenii din jurul nostru, de ambele părți ale tejghelei, că nu coacem doar pâine, ci și afinități. Și că pâinea noastră ne hrănește profund pe toți.”

Dacă povestea Claudiei v-a inspirat, vă încurajez să urmăriți Brutăria Claudia, în continuare, aici:

Pe Instagram – https://www.instagram.com/brutariaclaudia/

Pe Facebook – https://www.facebook.com/BrutariaClaudia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close