Băuturi festive – 3 idei potrivite pentru Crăciun

498

M-am simțit inspirată de toate fructele din cămară și am pus de câteva băuturi festive, potrivite atât pentru copii cât și pentru adulți. O cană de ceai cu ghimbir și lămâie sau o limonadă caldă cu zmeură, pline de arome zglobii, este tot ce îmi doresc în zilele friguroase de iarnă. Perfecte dimineața înainte de orice sau seara, în compania unui film bun sau a  prietenilor. Cei dragi o să fie plăcut surprinși de băuturile acestea, mai ales de lichiorul de ouă.

Ingrediente pentru aceste băuturi festive

1. Ceai cu ghimbir și lămâie

  • bucată de ghimbir 3-4 cm
  • Un măr 
  • lămâie
  • linguriță pudră de turmeric
  • Un baton de scorțișoară 
  • 1 l apă 
  • Miere după gust

2. Limonadă cu zmeură 

  • 2 lămâie 
  • portocală
  • Zmeură proaspătă sau congelată, eu am folosit congelată
  • 1 l apă 
  • Miere
ingrediente băuturi festive 1 și 2

3. Lichior de ouă

  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml lapte
  • 300 ml rom
  • 150 g zahăr
  • Un plic zahar vanilat sau baton de vanilie
ingrediente băuturi festive 3

Cum am preparat aceste băuturi festive de iarnă?

  • Ceai cu ghimbir și lămâie

Am curățat ghimbirul și l-am tăiat felii, am spălat și tăiat mărul, am stors lămâia și le-am pregătit de fiert.  Într-o cratiță am pus toate ingredientele, am turnat apa peste și le-am pus la fiert.

pregătire ceai cu ghimbir și lămâie
servide ceai de ghimbir
  • Limonadă cu zmeură

Am pus apa la încălzit, între timp am stors lămâile și portocala. Am turnat sucul într-o carafă. Peste suc am pus o lingură de miere și zmeura congelată. Apoi am turnat apa caldă peste limonadă și am servit băutura cu felii de portocale. O sursă bună de vitamine pentru această perioadă.

pregătire limonadă cu zmeură
servire limonadă cu zmeură
  • Lichior de ouă

Într-un bol am pus gălbenușurile împreună cu zaharul și zahărul vanilat. Am bătut gălbenușurile cu mixerul, am adăugat laptele și le-am pus pe bain marie.

pregătire lichior de ouă

Am omogenizat cu un tel până când compoziția a ajuns la temperatura de 84 °C. Am luat de pe foc și am așteptat sa se răcească ușor. Apoi am încorporat romul și băutură este gata de servit. 

Se pot face multe combinații și aici. Cu ciocolată sau cafea sau orice aromă aveți poftă. Pentru combinația cu ciocolată e foarte simplu – după ce am luat crema de pe foc o turnăm peste ciocolată, omogenizam până se topește ciocolata apoi adăugăm alcoolul.

servire lichior de ouă

Spor la povești în tihnă, alături de aceste băuturi festive și aromate.

Ionela.

Alte idei de băuturi, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close