Masterchef. Din Culise.

611

Blogul meu împlinește azi șapte ani. Șapte ani de la această primă postare scrisă doar pentru a marca începutul. Nimic important pentru lume, important doar pentru mine, pentru a-mi aminti locul în care eram, starea pe care o trăiam. Am parcurs un drum destul de lung și de greu, dar nu am a mă plânge de nimic. E bine. Darul meu pentru voi la această aniversare e o poveste adevărată despre experiența mea Masterchef. Fiind Sâmbătă azi, poate veți avea vreme să o citiți. Mulțumesc pentru tot. Să fiți sănătoși.

Masterchef. Din culise.

Masterchef e o organizație ocultă în care intră doar cei aleși și din care nu iese nimeni din proprie inițiativă, și dacă iese, nu poate să spună nimic din ce a văzut acolo. E un fel de Opus Dei al emisiunilor de televiziune. Corect? Nu, cu toate că, dacă stai să citești toate mesajele de pe pagina de Facebook, asta s-ar putea înțelege. Sigur, există contracte care te împiedică să divulgi diverse chestiuni, în general de ordin tehnic și organizatoric, dar astfel de contracte sau, hai să le spunem opreliști, există în orice organizație în care activează oameni. Contractul meu nu mă împiedică să scriu rândurile de mai jos, rânduri din care veți afla lucruri pe care nu le scrie niciun ziar, care nu apar la știri ori pe paginile de Facebook ale foștilor concurenți.

Cum am ajuns acolo?

Am primit un mesaj în care eram întrebat dacă sunt interesat să particip la un casting pentru poziția de jurat Masterchef (televiziunile normale funcționează pe bază de casting, adică de selecție pe baza unor criterii stabilite de formatul emisiunii). Prima mea întrebare s-a referit la aruncarea farfuriilor după candidați și la limbaj, lucruri care m-au deranjat în sezoanele anterioare. Am fost asigurat că nu va fi cazul. M-am prezentat la casting, care a avut mai multe etape. În cele din urmă a venit telefonul care m-a anunțat că am fost ales și că putem discuta și despre condițiile participării mele la emisiune. Am adus în discuție din nou povestea cu farfuriile aruncate. S-a stabilit că nu voi fi nevoit să fac asta, ba mai mult, am fost asigurat că nu voi fi nevoit să fac lucruri împotriva conștiinței mele, împotriva firii mele. Recunosc, mi s-a părut greu de crezut că lucrurile vor sta întocmai, dar am decis să accept acest risc. În fond, casa de producție și televiziunea riscau destul de mult încercând să ducă mai departe un format pe care mulți îl considerau pierdut odată cu plecarea vechiului juriu. S-a dovedit că am făcut bine. A trecut un sezon fără să arunc vreo farfurie, fără să mi se ceară să comit vreun abuz emoțional și implicit verbal asupra cuiva. E posibil ca unii dintre concurenți să simtă altfel, dar asta ține mai degrabă de ei și de felul în care percep presiunea concursului decât de prestația mea.

Juriul

La prima întâlnire după casting am fost întrebat cu cine mă văd funcționând cel mai bine în juriu. Apucasem să văd o parte din candidații la această poziție, îmi făcusem o impresie. Am spus fără ezitare că mă  văd lucrând bine împreună cu Patrizia și Foa, deși pe Patrizia nu o cunoșteam, iar pe Foa îl întâlnisem de două ori în ultimii ani. A fost chimie. Mi s-a confirmat atunci că Patrizia și Foa urmau să fie colegii mei și că ne așteptau câteva zile de team building, mult mai puține decât am fi avut nevoie pentru a deveni o echipă. Era ca și cum ai avea trei zile la dispoziție pentru a deveni un parașutist de elită. De fapt, cele trei zile îți ajung doar pentru a afla unde-i ușa avionului și cum funcționează altimetrul, ceea ce-i mai mult decât nimic. Pentru cădere și aterizare ne-am bazat pe ce știam fiecare de acasă și pe indicațiile turnului de control. Abia după primele două săptămâni de filmare am început să ne bazăm și unul pe celălat, lucru firesc având în vedere faptul că deși vorbeam același limbaj, veneam cu bagaje extrem de diferite și cu personalități suficient de diferite pentru a putea asigura o jurizare neplictisitoare.

Filmările

Programul de filmare seamănă destul de mult cu programul de lucru într-o bucătărie activă. Trezirea la 7, plecarea spre platou la 8, echiparea (îmbrăcăminte, machiaj, păr) la 9, ședință cu planul zilei la 10, motor și acțiune la 10.30 -11, pauză de masă la 16, încheirea zilei de filmare la 24.00, uneori la 1. Rareori la 22.30-23. Filmările pentru un episod durează aproximativ o zi și jumătate, cu ruperi de ritm obositoare, cu pauze neașteptate, cu mulți oameni care-ți spun multe lucruri, cu multe glume și mici farse care te ajută să te deconectezi, cu emoții care te ajută să te reconectezi. Zeci de oameni în echipă, zeci de camere, zeci de microfoane, coada lungă de la linia de catering în pauza de masă, straturile de fard menite să ascundă pe cât posibil cele 14 ore de muncă din spate, tona de fixativ din păr, Flori care vine să-ți ia scamele de pe costum, observațiile  producătorilor, observațiile reprezentantului proprietarului licenței (formatul se respectă după manual, diferențele dintre felul în care arată emisunile din US, Australia, Italia sau mai știu eu unde fiind date nu de format ci de adaptarea la specificul local, așadar, comparațiile cu Masterchef Australia sunt potrivite doar în măsura în care comparațiile dintre România și Australia sunt potrivite, cu tot ce implică asta, de la politică, nivel de trai, înțelegere generală a gastronomiei etc) din nou acțiune și un pahar de prosecco la finalul zilei, loțiune demachiantă, moțăială în mașină în drum spre casă, pupat copil și soție prin somn (și al lor, și al meu), sonerie peste 5 ore dacă-s norocos, apoi o nouă zi.

Audițiile

Audițiile vin după marea preselecție națională la care participă mii de bucătari amatori care consideră că gătesc suficient de bine pentru a câștiga 50.000 de euro, recunoașterea publică și, eventual, pentru a începe o carieră de bucătar profesionist folosind o scurtătură sau o trambulină (să fim cinstiți, o carieră de bucătar profesionist se clădește în mulți și grei ani de muncă, un show culinar de la tv te poate ajuta să sari o mulțime de etape – desigur, asta poate fi bine sau foarte rău, în funcție de cât de talentat și de deștept ești). La audițiile pentru acest sezon au participat peste 200 de oameni, fiecare dintre ei dorind să plece din fața noastră cu un șorț, fiecare dintre ei având o poveste de viață suficient de atractivă pentru televiziune. Totuși, povestea de viață e doar un ingredient din rețetă și nu poate să acopere capacitatea omului de a face mâncare. La finalul audițiilor, 70 de candidați s-au ales cu șorțul Masterchef, ceilalți doar cu experiența, eventual cu confirmarea nivelului la care se află. E posibil ca unii dintre cei care nu au primit șorțul să fi putut găti mai bine decât au făcut-o în audiții, dar în acele momente nu s-au descurcat destul de bine. Dacă a fost greu să dăm șorțurile? Da, a fost extrem de greu, toată responsabilitatea pentru acordarea lor revenindu-ne nouă. Ni se amintea mereu să luăm în calcul trei lucruri: avem doar 70 de șorțuri, oamenii din fața noastră sunt niște amatori, premiul cel mare e de 50.000 de euro. Am ales cum am știut mai bine gândindu-ne că urma să lucrăm cu toți oamenii selectați și să-i stimulăm să scoată farfurii cât mai bune în săptămânile următoare. Cele cinci minute de la televizor, care uneori în emisune sunt doar 2, arată altfel în audiții. Adică sunt cele 5 minute acordate pentru finalizarea preparatului și alte 15-20-25 de minute de interviu în care încercăm să scoatem de la candidat cât mai multe lucruri despre pasiunea lui și despre motivele pentru care a ales să vină la Masterchef. Audițiile Masterchef sunt un maraton al resurselor umane. Am pierdut șase kilograme până am dat cele 70 de șorțuri.

Căștile

Conform unei opinii pe care am întâlnit-o pe internet, căștile din urechile noastre sunt niște unelte satanice prin care păpușarii din camera neagră ne controlează și dictează cine rămâne în show și cine pleacă. Și dacă nu vrem să ne supunem înțeapă cu ace lungi și ascuțite păpușile voodoo care au fost făcute după chipurile noastre (Foa e păpușa mai mică, eu sunt păpușa pufoasă cu accent de Cluj, Patrizia e cea îmbrăcată în negru). Nimic mai fals. Căștile sunt dispozitivele prin care producătorii ne spun unde să stăm, spre ce cameră să privim, când să ne apropiem de concurenți, care dintre ei a scăpat lingura pe jos și a pus-o apoi la loc în cratiță (da, ei sunt 24, răspândiți pe o jumătate de hectar, noi suntem doar trei, avem nevoie de ochi suplimentari), cum să intonăm textele din intro-urile probelor (da, suntem tot la televiziune, poveștile se spun cu imagini, dar și cu cuvinte, scenele trebuie să se lege între ele și e nevoie de un fir narativ pe care nu-i treaba mea să-l țin minte, e treaba producătorului, după cum e treaba lui să mi-l amintească atunci când e vremea să spun ceva în sensul acesta). Cam asta-i marea regie acuzată de unii și alții. De fapt, n-ar trebui să fii doctor în științe ca să îți dai seama că emisiunea e un reality show și că pur și simplu nu ai cum să prevezi ce vor face concurenții cu șansele care li se oferă, nu știi cum vor trata o anumită situație, pe cine vor salva, pe cine vor penaliza (au multiple ocazii și pentru una și pentru cealaltă), în ce se vor transforma emoțiile lor. Lucrurile sunt simple: ești pus într-o situație și ești lăsat să te descurci cu ea.

Probele

Probele sunt un amestec între indicațiile și sugestiile formatului, ideile producătorilor și scenariștilor de la Media Factory și ideile noastre, ale juraților. Am fost consultați mereu și consider că am contribuit serios la realizarea echilibrului din emisiune. Anul acesta au fost de trei ori mai multe probe decât în edițiile trecute, la un număr dublu de episoade. Punerea la punct a probelor reprezintă sute de ore de muncă a foarte multor oameni (peste 100) responsabili cu scenariile, logistica, aprovizionarea, scenografia, luminile, sunetul și imaginea. N-a fost ușor.

Eliminările

Să eliminăm oameni din concurs a fost mult mai greu decât să le dăm șorțul care le-a permis accesul. Responsabilitatea a fost de asemenea a noastră în totalitate și am tratat fiecare eliminare cu maximă seriozitate. Am eliminat de fiecare dată concurentul care a gătit mai prost sau a greșit mai mult. Sigur, la televizor poți să vezi o farfurie care arată bine fiind descalificată, în vreme ce una care pare banală trece mai departe. Ce uită telespectatorul e că noi evaluăm mâncarea după mai multe criterii: gust, miros, aspect, grad de dificultate în preparare. Apoi evaluăm concurentul după alte criterii (cât de curat gătește, cât de bine se concentrează, care e atitudinea sa în timp ce gătește, cât e de implicat în concurs). Nu ne intersează discuțiile dintre ei, alianțele dintre ei, simpatiile lor sau simpatiile noastre. Ne interesează doar ca la final să ajungă aceia dintre ei care se descurcă mai bine la cât mai multe dintre criteriile enumerate mai sus. Cât despre revenirea unora dintre concurenți (am văzut că a fost un mare subiect online), e un lucru care se practică și în alte țări. Show-ul acesta e despre mâncare dar e și  despre viață. Uneori viața îți mai acordă o șansă acolo unde ai ratat prima oară. Cum i-am ales pe cei care au revenit? Simplu. Am evaluat din nou criteriile și prestația eliminaților, am luat decizia de a-i readuce pe acei patru oameni care ar fi putut să profite la maximum de șansa aceasta și să le pună probleme serioase celor rămași în concurs. Dintre cei patru puteau să rămână oricare doi. Au rămas cei mai puternici și mai pregătiți, respectiv Lambrino și Ciprian. Mirabela și Silviu au rămas doar cu bucuria unei a doua șanse și, eventual, cu bucuria revederii foștilor colegi. Dovada faptului că nu ne-am înșelat a fost dublă. Pe de o parte, Lambrino aproape că l-a eliminat pe Tudor în semifinală, pe de altă parte, Ciprian a luat marele premiu. Cât despre ideea că un om care a revenit după o pauză e mai odihnit  și are un avantaj, vă reamintesc că nu-i o competiție sportivă și că deși componenta fizică e importantă, e xistă una și mai importantă: experiența dobândită trecând prin toate probele. Dacă privești din perspectiva aceasta, toți cei care au revenit au fost dezavantajați în fața adversarilor lor care apucaseră să acumuleze o doză bună de experiență în concurs.

Speculațiile

Dacă nu ne preocupă, nu înseamnă că nu ajung la noi. Concurenții vorbesc între ei, vorbesc cu reporterii, vorbesc unii despre alții. Unii se descurcă mai bine la a-și ascunde sentimentele, unii mai puțin bine, în vreme ce unii nici măcar nu caută să o facă. După primele probe devine evident faptul că unii sunt mai antrenați, mai bine pregătiți, mai talentați (aropo, egalitate de șanse înseamnă că toți trec prin aceleași probe și sunt judecați cu aceeași măsură, altfel fiecare are exact șansele cu care vine de acasă, ele numindu-se “talent”, “putere de concentrare”, “preocupare”, “atenție” etc). La fel, devine evident faptul că unii sunt interesați strict de cei 50.000 de euro din premiu, în vreme ce alții vor să se vadă la televizor și să facă spectacol. Apoi mai sunt cei pentru care mâncarea e totul, care nu văd camerele din jurul lor, nu au concurenți, nu au prieteni, nu au dușmani, sunt ca trași cu cheița. Aceștia sunt destul de puțini. Cei 24 de oameni care intră în bucătăria Masterchef devin 24 de clanuri, au susținători în rețelele de socializare, postează fotografii, comentarii. Așa apar speculațiile. Până să iasă Siserman din concurs, exista un curent care susținea că jocurile sunt deja făcute și că el e cel care va lua marele premiu. După ce a plecat (și a plecat nu din cauza atitudinii, ci din cauza faptului că atitudinea i-a stricat mâncarea exact când avea nevoie ca aceasta să fie impecabilă), a apărut un alt curent care susținea că jocurile au fost făcute pentru ca Tudor să ia marele premiu. Când Tudor a ieșit în finală, cele două curente s-au reunit și a apărut curentul care susține că jocurile au fost făcute pentru ca premiul să fie luat de Ciprian. Pentru corectitudine, e bine să amintesc că după eliminarea lui Siserman a mai apărut și un curențel care susținea că Odette are pile și va câștiga concursul. Curente create și întreținute oameni triști, prea triști pentru a putea concepe o realitate diferită față de cea în care au crescut ei, părinții lor, bunicii lor. Nu-i nimic, lucrăm la asta.

Finala

Semifinala și finala au fost momentele mele preferate din acest sezon. Mai puțini concurenți, mai multă tensiune, mai multă adrenalină, mâncare mult mai bună decât am văzut în tot sezonul, și trebuie să recunosc, am văzut câteva farfurii foarte bune. Lambrino l-a pus în dificultate pe Tudor, care, chiar dacă e (după mine) cel mai talentat concurent din acest sezon, s-a târât până în finală. Lui îi lipsesc experiența și încrederea în sine, dar cea sănătoasă, bazată pe muncă multă, nu pe valul de simpatie din public. De fapt, cred că asta l-a pierdut în finală, unde a decis să prezinte un preparat complicat, dar a cărui piesă de rezistență, carnea, a fost aleasă neglijent (mușchi de vită argentiniană, decent, nimic spectaculos însă) și gătită aproape bine (în farfuria Patriziei a ajuns o bucată de carne foarte mare, gătită prea puțin, lucru care, alături de cele trei turtițe din cartofi parțial arse justifică perfect nota 6 pe care i-a acordat-o colega mea). Dacă Tudor a socotit că poate să defileze pe lângă colegii săi mai slab cotați, a socotit greșit. Poate n-ați fost atenți, eu l-am văzut la tv spunând că a știut că s-a încheiat în momentul în care a văzut farfuriile celorlalți doi concurenți. Uneori țestoasa învinge iepurele, și asta-i o lecție pe care a mai primit-o în acest concurs. Și da, a fost preferatul meu, din multe motive (e serios, e foarte talentat, e extrem de civilizat și de decent), dar nu-mi favorizez niciodată preferații, rudele sau prietenii (probabil de asta am atât de puțini), pentru că nu-mi pasă decât de obiectivul meu, în cazul acesta obiectivul fiind să jurizez extrem de corect până la sfârșit. Tudor va fi bine și va ajunge mare. Înainte de asta trebuie să devină bărbat.

Odette a învins-o pe Patricia mai greu decât credea ea, lucru care m-a încântat din nou. Patricia a ajuns în semifinală abil, străduindu-se să nu se facă de răs. Cred că i-a ieșit destul de bine ultimul vals.

Andreea s-a apropiat de finală tiptil, ținând prea mult la rezervele ei de creativitate și inteligență culinară. A rămas cu așii în mânecă, după cum s-a exprimat chiar ea. La fel ca toți aceia care se vedeau în finală, a lăsat pentru la urmă farfuriile spectaculoase. Dacă ar fi dat drumul hățurilor ceva mai devreme, ar fi apucat să urce pe val, să adune suficientă energie pentru a prinde finala. Are potențial, dar are și nevoie de îndrumare. Poate să ajungă un bucătar bun.

Ciprian e genul care tace și face. Nu arată tot ce știe și nu se avântă în ape tulburi. A riscat foarte puțin în concurs și a fost eliminat în urma unei probe care-l dezavantaja clar. Am decis să-l chemăm pentru o nouă șansă cu gândul că ar putea condimenta etapele superioare. Mărturisesc că nu-l vedeam în finală, dar a reușit cumva să recupereze destul de mult pe ultima sută de metri. Preparatele cu care a venit în fața noastră (și pe care le-a gătit în fața a câteva sute de oameni, inclusiv în fața foștilor adversari, care au putut să vadă și să înțeleagă că lucrul ce se petrece în fața lor e real – cu mențiunea că nu au putut să guste) au fost senzaționale. Dacă antreul lui mai avea nevoie de puțin lucru (pentru mine), felul principal a fost executat perfect (a făcut un preparat din cartof dulce gătit cu tehnica folosită la risotto, impecabil, cu scoici Saint Jacques și pancetta) iar desertul, temerea lui cea mai mare, a fost gândit foarte bine. A ales un desert simplu, din ingrediente simple, care să nu necesite abilități tehnice deosebite și pe care să-l poată stăpâni. Acesta a fost marele secret. Ciprian s-ar fi mulțumit să fie în primii zece. În primii cinci. Locul trei i-ar fi fost suficient. Detașarea asta l-a ajutat în finală. A bătut talentul lui Tudor, a bătut-o pe ambițioasa Odette. Tot ce a gătit el a fost extrem de simplu și foarte, foarte bun. Îl felicit din inimă, la fel cum îi felicit și pe ceilalți doi. Și ca să ne liniștim cu parcursul, Ciprian și Tudor au greșit cam la fel și au câștigat cam la fel în concurs. Emisiunile sunt disponibile pe voyo.ro, vă invit să le revedeți. Ar putea fi de folos. În ceea ce privește notele, poate veți vrea să știți că am jurizat și notat fiecare farfurie individual, în scris, fără a ne consulta între noi. Punctajele obținute de concurenți la fiecare probă au fost rezultatul/suma notelor acordate de fiecare dintre noi.

Regrete

Nu s-au înregistrat.

Mulțumiri

Sunt multe. Și înregistrate, și de transmis. Sunt mulțumit de felul în care am reușit să ducem acest sezon de la șanse (spre) zero la lider de audiență constant, ediție de ediție, la un premiu important (cel mai bun show tv în categoria cooking – TV Mania). Sunt mulțumit că am reușit să arătăm că poți face audiență cu decență, că poți face spectacol fără a deveni gregar. Sunt mulțumit și recunoscător că am avut ocazia să exersez răbdarea, atenția, deschiderea și generozitatea. Sunt mulțumit că am lucrat într-o familie mare de la care am învățat multe. Sunt recunoscător că mai am o familie acasă, în ciuda faptului că m-am dedicat aproape în totalitate acestui proiect în ultimele șase luni. Sunt recunoscător că am apucat să-i cunosc pe Foa și pe Patrizia, care-mi sunt dragi. Sunt mulțumit și mulțumesc pentru că am avut concurenți cu care s-a putut lucra și care, de ce să nu o recunoaștem, au fost sarea și piperul acestui show.

PS

În timpul filmărilor la Masterchef România nu am aruncat nicio farfurie și nici un gram de mâncare la gunoi, cu toate că am întâlnit și mizerii îngrozitoare, imposibil de numit “mâncare”. Și ca să închei cu asta, discursul “sunt atât de mulți oameni care n-au ce mânca, mai bine le-ați da lor în loc să aruncați” e unul populist și tembel. Nu poți dona mâncare dintr-un show tv (e ilegal) și oricum, ce ajunge la ghenă nu e comestibil, oricum ar părea la televizor. Donațiile în mâncare le facem în timpul liber și în condițiile legii. Pe de altă parte, dacă fiecare dintre cei care-s îngrijorați de soarta ouălor gătite sub standard ar dona o omletă pe zi unui om al străzii, lucrurile ar sta ceva mai bine în țara asta.

Join the Conversation

 1. Felicitari pentru emisiune !

  1. Am inceput sa citesc de cand ati postat pe Facebook. Lipsa timpului m-a facut sa renunt si sa revin cand pot citi odihnita si in liniste. Ati facut o emisiune foarte frumoasa, de nota 20 si se vede buna crestere si educatia. Imi place blogul dumneavoastra si invat foarte multe. Imi place felul cum prezentati mancarea, ca pe o poveste. Va multumesc pentru tot si va doresc realizari in tot ce faceti. Sunteti un om minunat!

 2. Ma inclin in fata voastră. Bravo!

 3. Felicitari pentru emisiune,va multumesc ,si va doresc un an plin de bucurii si realizari!

 4. Multumesc Dl Adrian, pentru decentă si bunul simt promovat în acest show.

  Va aşteptăm si la anul.

 5. Felicitari pentru emisiune, cred ca tocmai decenta si bunul simt v-a ajutat sa ridicati ratingul acestei emisiuni. Cu siguranta pe mine asta m-a convins sa vizionez show in detrimentrul concurentei. Sper sa urmeze inca un sezon in acest format!

 6. felicitari !
  un sezon civilizat si deloc plictisitor, de abia asteptam zilele de luni si marti
  aproape dureros cand nu s-a difuzat din cauza altor emisiuni, meciuri, etc
  sarbatori fericite !

 7. buna ziua,
  daca vrei ca cineva sa nu castige gasesti o mie de motive sa nu castige iar daca vrei sa castige tot asa, gasesti o mie de motive sa castige chiar daca nu merita asta inseamna jurizare, asa e si cu legea si cu adevarul care are o mie de fete…

 8. tinca mihai alexandru says:

  nu am nimic de spus.. decat Felicitari domnule Hadean, sunteti un exemplu pentru noi, cei din „breasla” .
  P.S am avut ocazia sa va cunosc, colaborand la un hotel din Timisoara, cu acelasi nume, iar de atunci va tot urmaresc. Succes in continuare !

 9. Ai fost un stâlp al decenței, bunului simț, a cunoștințelor în ciuda vârstei și DA, un exponent care face cinste Ardealului !
  Te felicit Adrian Hădean !

  P.S. Să știi totuși că la edițiile trecute cel puțin, participanții fără ”o poveste”, fără deschidere pentru invadarea spațiului privat, filmări acasă, cu prieteni, cu serviciul de-acasă, copii etc. au primit nonșalant, știrea că nu vor rezista prea mult în concurs …
  Mă bucur de această introspecție a ta, pentru că putem sintetiza în sfârșit cum arată concursul ”underground”, și din perspectiva tabu (până acum).
  Felicitări pentru idee !

 10. O mare dovada de buna crestere.Va multumim pentru toate detaliile oferite!Sezonul acesta a demonstrat ca aceasta competitie poate fi jurizata de trei chefi extrem de carismatici,dar in acelasi timp foarte profiAsteptam si sezonul urmator sa ne surprinda la fiecare emisiune.Mult succes!

 11. Nu am pierdut nici un sezon din Masterchef România și când am auzit de schimbarea juriului, am fost extrem de curioasă de modul în care vor decurge acum audițiile/ probele. Țin să precizez că acesta a fost sezonul meu preferat, de inimă, sezonul care m-a făcut să-mi dau seama cât de mult mai am de lucrat și eu pentru cele două mari pasiuni ale mele ( scrisul și muzica ).

  Dar, ați fost incredibili. De la comentarii, la probe, la decizii și modul de jurizare, mi-a plăcut tot. Iar finala? A fost neașteptat de incredibilă. Mă așteptam să câștige Tudor, sinceră să fiu. Am fost atrasă de modul lui de lucru și mâncarea lui încă de la început, dar nu sunt dezamăgită de rezultat. Mi-a părut rău pentru el, foarte rău, dar a fost corect ceea ce s-a întâmplat.
  Sunt olteancă, mă bucur pentru Ciprian, nici el nu cred că s-a așteptat să câștige, mereu îmi aduceam aminte cu zâmbetul pe buze de vorbele lui „mă mulțumesc și cu locul III, Chef / vreau locul III ” . Cred că satisfacția a fost maximă.

  Nu cred că mai am răbdare atâtea luni de zile până la următorul sezon, în care sper să vă vedem și acolo, atât pe Dvs. cât și pe Chef Foa și Chef Patrizia !

 12. felicitari si succes in continuare

 13. In primul rand va doresc sa aveti Sarbatori linistite, senine, alaturi de cei care va fac viata mai frumoasa, un An Nou cat mai bogat si plin de impliniri!!
  Felicitari pentru blog (pentru care doresc sa aibe o viata cat mai lunga si sa fie de aceeasi buna calitate). Va multumesc mult pentru retete si pentru ceea ce impartasiti cu noi.
  Felicitari pentru dumneavoastra si pentru toata echipa de la Mastercef pentru editia aceasta care tocmai s-a incheiat. A fost pe departe cea mai buna, fiind cu cateva clase peste cele din editiile precedente.

 14. Felicitari pt emisiune mi_a placut foarte mult, la inceput am avut ceva rezerve cand am vazut k au plecat ceilanti juratii dar apoi am vazut cum va purtati cu concurentii si am ramas uimita fara jigniri farfuri aruncate sau tipete .Va felicit si respect pt meseria dvs.va pup

 15. Sînt puțini oameni pe care îi respect și ale căror păreri contează pentru mine, iar tu, Adi, ești unul dintre ei.
  Îți doresc sănătate și fericire! Ai toate ingredientele pentru o viață faină. Și un blog pe primul loc în top. :)

  1. Adi Hădean Author says:

   mulțumesc. la mulți ani!:)

 16. Felicitari pentru blog! Va urmaresc de cativa ani si am avut incredere ca veti echilibra lucrurile in masterchef. Randurile de mai sus au confirmat asta si au adus putina lumina.
  Sarbatori fericite !

 17. Felicitări ! V-ați comportat exemplar, motiv pentru care meritați toate aprecierile! Va multumim. Am învățat si noi multe lucruri noi despre Bucătărie.
  Va urez, tuturor, un 2015 bogat in sanatate, voie buna, bucurie, împlinire, iubire!
  LA MULTI ANI !

 18. Emisiunea a fost minunată!
  Felicitări!

 19. Felicitari a fost cel mai bun sezon !

 20. Va felicit, chef Haden, pentru emisiunea de calitate cu care ne-ati bucurat. Mi-a placut de la inceput pana la sfarsit, am admirat bunul simt, educatia si, bineinteles, preoaratele culinare. Mult succes in continuare!

 21. Felicitari! Pentru intreaga activitate, nu numai de jurat. Nu stiu cand aveti timp pentru toate. P.S.
  Totusi niste oua ochiuri au ajuns la gunoi cu tot cu farfurii, si nu putine.

  1. Adi Hădean Author says:

   sigur că au ajuns, probabil vor mai ajunge și altele, dar nu din mâna mea.

 22. M-am bucurat foarte mult sa citesc aceasta postare! Marturisesc ca de mult nu am mai citit pana la capat o postare sau un articol ( imi pierd interesul pe parcurs).
  Sunt si voi fi ( in urma acestei postari) un fan al emisiunii! Tin sa va felicit pentru emisiune si recunosc ca indiferent de toate povestile din spatele gatitului, ceea ce m-a facut sa urmaresc emisiunea a fost chiar lipsa cuvintelor urate, a intrigilor si a trantitului mancarii pe jos. E placut sa urmaresti o emisiune unde subiectul principal e chiar cel care trebuia sa fie de la bun inceput! Cred ca ne ajung emisiunile in care se promoveaza barfa, superficialitatea si comportamentul urat al anumitor persoane.
  Va felicit pentru emisiune si pentru taria de caracter pe care ati avut-o in momentul in care ati decis sa nu faceti parte din categoria celor care ne prezinta gatitul la pachet cu tot ce are mai urat societatea noastra in zilele astea!
  Succes in continuare si sper sa va revedem si in urmatorul sezon!

 23. Tripa Liliana says:

  Felicitări pentru verticalitate, deși am avut unele indoieli pe parcursul ultimei emisiuni! Succes și inspirație in tot ceea ce faceți!

 24. Frumos, felicitari! N-am urmarit emisiunea, am vazut cate ceva la editia anterioara si nu mi-a mai trebuit nimic. Ma bucur ca lucrurile au stat diferit de data asta.
  Succes cu blogul si cu gatitul!

 25. Un sezon superb cu 3 oameni mai mult decat decenti in comportament si mai ales limbaj. Se poate face rating si cu bun simt.
  Sezonul meu favorit, de departe.
  Pe Foa l-am mai vazut acum mult timp la.prima (talent si pasiune) si ma bucur sa descopar inca doi oamnei deosebiti: „Lady chef” si dvs.
  Cu siguranța vreau sa va mai vad in alte si alte proiecte.
  Cu respect,
  Alice

 26. Cand am aflat ca se schimba juriul am fost sceptica. Dar cand am vazut ca faci parte din juriu, m-am bucurat maxim. Te stiam de mult timp, iti urmaresc retetele si sunt ultra extra mega super incantata de ceea ce vad. Esti un om de calitate, de mult bun simt si iti meriti locul.

  Am ramas surprinsa de Patrizia fiindca ma asteptam sa vad o italianca vero, cu fite si aere. Insa am vazut opusul. Am vazut un om care isi face treaba cu brio.

  Foa e sarmant si foarte placut. Bravo si lui!

  Ati facut o echipa minunata si am urmarit fiecare emisiune cu maxima curiozirate. Cand mai nimeream publicitate aici si ma uitam la concurenta am vazut acelasi stil, poate chiar mai barbar decat ce faceau inainte. Dar acum sunt in alta gradina, alegerea lor.

  Concluzia mea: omul sfinteste locul. Asa ca voi. Respectul meu! Ma educ prin voi, prin tine. Multumesc!

  1. Unde dau like, unde ?? :D
   Daca la inceput mi-a parut rau ca au plecat ceilalti sefi, dupa prima emisiune in noul formati m-ati castigat pana in finala. Abia astept noul sezon.

 27. Sunt din Craiova și pot să spun că în finală am urlat cât am putut de tare când am văzut că Tudor a câștigat deși să fiu sincer nu mă așteptam.

  Sunt de acord cu ante-comentatorii mei în ceea ce privește calitatea crescută față de celelalte ediții Master Chef.

  Totuși fac parte din acei români care-și doresc o schimbare atât a mentalității noastre cât și a modului de a ne comporta unii cu ceilalți, iar dumneavoastră și colegii de asemenea, au demonstrat dar și promovat același bun simț pe care mulți din această țară și-l doresc.

  Felicitări că ați ales această cale și că ați putut rămâne ferm în convingerile dumneavoastră.

  Emisiunea a fost cu zece clase peste orice concurență. Mi se pare că într-o pauză la MasterChef, am dat pe HK să văd ce e pe acolo și tocmai am prins o sesiune de urlete, de parcă asistam la un ritual de supremație în rândul primatelor.

  Sper să vă mențineți pe această direcție și sper ca anul 2015 să vă aducă mai multe realizări și împliniri și evident, să arătați din spatele sticlei că se poate și cu decență și bun simț.

  Suntem câțiva sătui de scandal, țipete și urlete. Și numărul nostru se regăsește în audiența show-ului!

  Sărbători Fericite.

  1. Nicu Dunca says:

   Cred ca vrei sa spui Ciprian (Craiova) si nu Tudor (Cluj) :)

 28. Am apreciat în mod deosebit decența în acest sezon al emisiunii. Mă bucur că și ceilalți jurați s-au alăturat acestui ton dat emisiunii și accentul s-a pus, pe cât posibil, pe muncă și calitate, nu pe un spectacol „al scandalului”. Vă mulțumesc pentru acest lucru!

 29. Buna ziua, ma bucur ca ne dati ocazia sa ne expunem opiniile altfel decat am vazut. Sunt craioveanca, dar apreciez oamenii nu dupa port, ci dupa caracter si cei sapte ani de acasa, Tudor a fost bun si vedea care bun simt dar in finala aratat exact contrariu la ce am vazut pe parcursul emisiunilor. In finala am vazut un clan urat, ofticosi, penibili slab pregati din toate punctele de vedere si tudor are de invatat multe despre bucatarie si omenie. Cred ca Ciprian va deveni un bun bucatar daca va alege acesta meserie. Respect celor 3Chefi Patrizia, Foa, Adrian Hadean.

 30. Felicitari pentru emisiune, pentru atitudine si pentru profesionalism! Mult succes in tot ce faceti, in ceea ce v-ati propus pentru anul ce vine. Va asteptam cu drag, din nou, la un nou sezon Master Chef. Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi!

 31. Doresc sa va felicit pentru emisiune. Am totusi o nelamurire. Cand sunt filmate acele interviuri scurte cu participantii care se difuzeaza chiar in mijlocul unor probe?

  1. corect , parca sunt opriti din gatit pentru a da interviul .

 32. Dincolo de abilitatile de bucatar, am apreciat omul Adrian Hadean !

 33. Chef Adi, nu te urmaresc de ieri,de alaltaieri…. Totdeauna am simtit acest „imi pasa” la tine! Norocosi cei care te au aproape, iar asta nu este o afirmatie gratuita si/sau superficiala. Esti un om mare, care face umbra pe masura in jurul sau….; prin urmare…

 34. barlescu alexandra says:

  sunteti cei mai buni doar dupa ce am citit mi-am dat seama cat de greu este pentru dumneavoastra un sezon de masterchef sa ne vedem la anul cu bine

 35. M-am uitat la acest sezon „din cauza” dvs. si nu regret deloc.
  Felicitari pentru bunul simt si decenta din timpul shoului !

 36. Tot Respectul Dl. Hadean !!! Da,recunosc ca increderea mea in MasterChef R. am cam pierdut’o in ultimele 4 Editii…eu care sunt Fan ProTV si toate Emisiunile de la PRO. Dar dupa prezentarea Noilor Jurati din Sezonul 5,am zis sa vad in ce parte o mai duce si PRO’ul;si da,am fost surprins placut sa vad un Nou format de Juriu cum rar a fost dat sa vezi. Cat despre Chef Patrizia…e preferata mea(nu ca Chef Foa si tu Adi nu sunteti) dar Chef Patrizia are stilul ei de abordare. In fine,ideea e ca acum ca si Sezonul 5 a luat sfarsit,eu sunt Mega multumit de cum a reusit si acest Sezon…si astept cu nerabdare deja Sezonul 6 in acelasi format,adica Chef Patrizia,Chef Foa & Chef Adrian H.
  Tot Respectul! An Nou Fericit si Multa sanatate intregii Familii,Dl. Hadean.

 37. Foarte bun noul sezon din MasterChef. Am citit in ultimele zile ca v-au propus sa realizati alt show culinar, dar nu era clar daca renuntati la MC sau o sa fie inca un proiect separat, pe langa MC. Salutari de la Cluj .

 38. Bunul simt si decenta… valori putin intalnite in Romania, mai ales in emisiunile TV. Ati demonstrat ca se poate si asa, deoarece asa sunteti dvs, un om decent si cu bun simt. Va multumim pt acest lucru, abia astept sa vad urmatorul sezon! La multi ani!

 39. multumim din suflet pentru acest articol. La PRO Tv totul e pe bune, cum spune si Maruta, si asta o stim inca de la lansarea acestui post de televiziune. De accea pro tv este mereu lider de audienta.
  Aveti mare dreptate…si noi am crezut ca nu o sa ne mai placa Masterchef odata cu schimbarea juratilor…dar a fost exact invers. Ati reusit sa schimbati foarte mult acest shou si am reusit sa faceti sa ne placa si mai mult.
  Sunteti extraordinari, felicitari pentru ceea ce faceti si pentru felul dumneavoastra de a fi!!
  PS. nu luati in considerarea parerile rautacioase ale altora…..asa e viata…oricat de mult ne straduim niciodata nu ii putem multumim pe toti!! important e sa facem ce ne place si sa fim noi mereu multumiti si fericiti..

 40. Kruppa Mădălina says:

  Tocmai ați recunoscut că Ciprian a căștigat acest concurs bazat pe sintagma „Prost să fii, noroc să ai”. Mi-a plăcut foarte mult emisiunea, mult mai mult decat edițiile precedente tocmai datorită juriului. Respect pentru ceea ce ați făcut în emisiune, totul pînă la final care a fost un fals. O țară întreagă a văzut asta.

 41. Felicitări și mulți, mulți ani pentru blog. Felicitări pentru emisiune și la cât mai multe. Și, mai ales, felicitări pentru rețete – am încercat câteva dintre ele și sunt minunate. Dar, legat de Masterchef am o întrebare: în timpul concursului, mă rog, în partea de timp care nu se vede la tv, concurenții sunt instruiți de jurați? Întreb asta pentru că fără excepție, cei ajunși în fazele superioare, adică aproape de finală, știu, așa, dintr-o dată, mult mai mult decât înainte. Dintr-o dată au tehnică de gătire, știu plating, știu să facă sosuri ș.a.m.d.

 42. Nemeth Adriana says:

  Pentru mine ati fost un jurat de exceptie. Juratul meu preferat. Ma bucura sa vad ca mai exista oameni cu valori care le si respecta si se poarta bine cu oamenii…

 43. Ce nu imi place la Masterchef
  As vrea sa vad o emisiune de oameni adulti si respectuosi. In doua sensuri, de la concurenti la jurati, dar si invers.
  Nu imi place ca formatul, desi mai decent, se bazeaza inca mult pe umilirea concurentilor. Ca unii concurenti sunt relaxati si ii forteaza chefii sa arate stresati, sa se simta aiurea. Ca mereu concurentii ajung sa se uite la chefi ca la niste stapani se sclavi si sa isi ceara iertare ca au gresit. Asta e o atitudine indusa de formatul emisiunii, nu cred ca atat de multi oameni sunt atat de umili din fire.

  Va dau doua exemple:
  1. O concurenta (Anca oare?) face un preparat slabut. Foa o intreaba ce s-a intamplat, ea admite cu demnitate ca a gresit, nu vrea sa caute scuze. Foa insista de 2-3 ori, facand-o sa spuna ca a fost emotionata, stresata, s-a pierdut. Apoi Foa, dupa ce termina cu toti concurentii, zice cu voce lui voit neplacuta: „Nu vreau sa mai aud scuze; ca x, ca y, ca aveti emotii si va pierdeti”. Eu in locul fetei alei m-as fi simtit umilit pe nemerit. A fost fortata sa raspunda unei intrebari la care nu voia sa raspunda, apoi a fost balacarita pentru raspunsul acela.

  2. In proba de la Las Fierbinti, Patricia, cu care toti fusesera grosolani, incerca sa zica ceva la o intrebare a Patriziei, iar aceasta ii raspunde taios si grosolan sa isi tina gura. Nu imi amintesc expresia exacta, dar stiu ca m-a enervat lipsa de bun simt a juratei.

  Din fericire, Adi Hadean nu s-a purtat asa (cu siguranta nu in emisiunile pe care le-am vazut eu). Dar imi doresc sa vad o emisiune care nu mai vinde umilire si in care concurentii sunt tratati ca adulti si chiar daca juratii li se adreseaza cu fermitate, sa se mentina in limitele bunului simt. Asa cum, cred eu o face intotdeauna Adi. Si acesta e unul din motivele pentru care ii citesc cu placere blogul.

 44. Tot respectul pentru decenţa şi profesionalismul pe care aţi reuşit să le promovaţi în acest sezon al showului. Mă înclin in faţa dvs! Aţi reuşit să demonstraţi ca poţi face audienţă prin intermediul bunului simţ şi cuminţeniei. Multă sănătate şi idei frumoase pentru noul an! De la Cluj, cu drag şi simpatie :)

 45. Bravo!

 46. In sezonul cand ai de gand sa renunti la jurizarea Master Chef??

 47. rusu nicolae says:

  Felicitari pentru emisiune si pentru retetele minunate de pe blog. Sint un impatimit al bucatariei si as dori sa va intreb daca ptr participare la concurs este indeajuns coplectarea formukarului de pe site ul pro/tv sau trebuie sa ma prezint la probeke de preselectii di orasele mentionate . Va miltumesc si va doresc Sarbatori Fericite

 48. Alexandra c says:

  Minunat scris :)

 49. Am urmarit cu placere fiecare episod (iar daca ratam inceputul vreunui episod, amanam pentru reluare ambele, ca sa nu stric surpriza), am fost incantata de tot ce se intampla. Am ras, am plans, am fost deopotriva emotionata ca fiecare concurent, am facut aceeasi pasi ca si ei.
  Pana acum show – ul era nedigerabil, ca orice farfurie pe care o arunca Patrizia la gunoi. Juratii erau profesionisti, probabil, dar atitudinea lor in emisiune, limbajul, racnetele, care acum te sperie de la alt post, atunci cand butonezi telecomanda, ma faceau sa fug de emisiune.
  Nu numai ca nu am urmarit celalalte sezoane, pe acesta l-am urmarit cu mare drag si abia astept urmatorul sezon, cu speranta ca juratii sa ramana aceeasi.
  Concurentii au fost simpatici, talentati, iubibili.
  Meritati audienta si premiul. Si mai aveti si premiul de la noi, cei ce va urmarim si va indragim.
  Felicitari pentru ce a fost, mult succes in continuare!

 50. Foarte bin punctat – un sho cu decenta! Asta mi-a placut bunul simt! Bravo.
  Intr-adevar ati plecat cu sanse spre zero – dar noi am apreciat bunul simt si emisunea a avut un mai mare succes. Asteptwm sezonul urmator.

 51. Harhas Carmen Ana says:

  Felicitări pentru emisiune! Cu decență și eleganță ați reușit să țineți în fața micului ecran nu doar adulți pasionați de gătit, ci și copii. Copilul meu de aproape 7 ani, avea grijă în fiecare seară de luni și de marți, să îmi reamintească că nu se culcă devreme pentru că vrea să vadă Master Chef. Îmi amintesc că într-una din seri am adormit în timpul emisiunii, iar a doua zi dimineață băiatul meu mi-a spus: mami ai ratat ceva super, concurenții au gătit la înălțime, adică într-un avion.
  Sărbători fericite!

 52. Bună ziua!
  Sunt o fană a acestei emisiuni din momentul în care a apărut şi la noi, şi nu am pierdut niciun episod. Deşi am fost sceptică la început când am auzit de schimbarea juriului, ţin să precizez ca acesta este sezonul meu preferat, un sezon absolut superb, la care am apreciat în special decenţa, bunul simţ şi atitudinea faţă de concurenţi a celor 3 juraţi.
  Sărbători fericite şi la cât mai multe sezoane la fel de bune şi interesante!

 53. Felicitari,felicitari si iar felicitar
  i!!!! Ma bucur enorm ca nu s’au mai aruncat
  farfuri la gunoi. Sunt tare mandra de toti chefi si abia astept sezonul urmator. Bravo!!!!

 54. Domnule Hadean, chiar daca este sambata, eu totusi m-am oprit sa citesc ce „vraji a mai facut Adi Hadean” si am ramas placut surprinsa de toate informatiile pe care ni le-ati dat. Va urmaresc de un an de aici din Italia unde muncesc ca toti romanii (ca niste sclavi) si m-am inscris si pe site-ul dvs de retete unde ma si inspir cand fac cate o mancare. Am urmarit show-ul dvs pe computer si am ramas incantata si de finala si de prestatiile tuturor. M-as bucura foarte mult daca urmatoarea editie de Masterchef o ve-ti face din nou dvs. In rest va doresc atat dvs cat si familiei sarbatori fericite, odihna placuta ca aveti nevoie si un an cat se poate de plin de realizari, sanatate si dragoste de oameni si de meserie.

 55. Eu vreau sa aduc in discuție evoluția extraordinara a concurentilor, de unde am înțeles clar ca MasterChef este si o școala, nu numai un concurs. La începutul show-ului recunosc ca am avut rezerve ca o sa-l pot urmări pana la sfârșit, niciunul dintre concurenti nu m-a impresionat, niciun fel spectaculos de mâncare nu mi-a atras atenția. Am ajuns, insa, spre ultimele episoade sa savurez fiecare moment, fiecare preparat. M-am îndrăgostit de creativitatea si îndrăzneala lui Odette, pe care, după rateurile din primele episoade, am crezut-o acolo dintr-un mare noroc. M-a atras mult si dezinvoltura lui Ciprian, viața si veselia pe care le-a pus in mâncare.
  Alături de primul sezon, acesta a fost sezonul meu preferat de MasteChef.
  Felicitări!

 56. Lorena Pintilie says:

  Mastechef e o emisiune care creaza dependenta. Ce atrage e formatul, probele, concurentii. Insa noul juriu a fost cel mai bun de pana acum.
  Chef Hadean, Chef FOA si Chef Patrizia au facut din acest show o emisiune minunata in care s-a promovat in primul rand niste principii sanatoase, bunul simt si atitudinea pozitiva. Va meritati locul 1 mai ales in inimile noatre!

  De abia astept sa inceapa sezonul urmator.
  Sarbatori cu bine, chef Adrian!

 57. Adi, cum explici ce s-a filmat? Mai exact Ciprian vs Oddette vs Tudor, când preaparatul lui Tudor a fost ” judecat ” de 2 ori și tu i-ai acordat a doua oară o notă mai mică?

  1. Adi Hădean Author says:

   cred că n-ai fost atent.

 58. Iti multumesc Adi pentru acest articol chiar eram curios ce este in spatele cortinei , acum am aflat de la o persaona serioasa si nu baliverne si teoria conspiratiei de pe facebook.

  ps. ……se facea ca eram buni prieteni si gateam impreuna si ma tot invatai si eu tot nu rauseam sa asimilez tot ce imi spunai la un moment dat …….m-am trezit azi dimineata si dupa 5 min tot mi se parea ca a fost real visul. :(

 59. Felicitari domnule Hadean. Nu dadeam prea multe sanse noului format, insa mare ne-a fost surpriza! Si asta in principal gratie dumneavoastra.Ati adus in casele oamenilor definitia bunului simt, a profesionalismului, a disciplinei si a lucrului bine facut.Tot respectul si consideratia noastra, sunteti un om de mare valoare.

 60. Te „urmaresc” de muuult si mi-am dat seama din prima ca la tine primeaza bun simtul …asa ca am fost foaaarte incantata cand ai fost numit jurat la Masterchef. Am urmarit cu interes de la inceput emisiunea pentru ca am avut incredere in tine….apoi mi-am dat seama ca intrega echipa este super….va potriviti de minune toti trei. Ma inclin in fata voastra, mi-ati oferit in spectacol de calitate.Am pierdut exact finala…dar sper sa o vad maine in reluare. Din tot sufletul cred ca vom mai avea sezoane cu aceeasi echipa si concurenti pe masura.
  Sunt cu ochii pe tine in continuare ca am de ce…. numai bine si sarbatori frumoase langa cei ce-ti sunt dragi!

 61. abia astept sezonul urmator si sa fim sanatosi !

 62. Felicitari pentru tot ce ai realizat! Emisiunea cu tine acolo a fost perfecta, decenta si bunul simt asezate la loc de cinste!!! Multumim om bun!!!

 63. Am atat pareri bune cat si rele, dar per total meriti laudat pentru ca ti-ai pastrat intregritatea in urma unui show care poate sa atraga antipatie din partea unora.

 64. Felicitari pentru emisiune, pentru atitudine, pentru eleganta in exprimare. E o schimbare majora fata de ce a fost inainte, ma bucur sa vad decenta la televizor, sa vad oameni seriosi. Mult succes pe viitor.

 65. Boboc Mihai says:

  Buna seara,

  Am citit cu placere acest articol despre ceea ce a insemnat aceasta editie pentru masterchef pentru dumneavostra asa cum sa vazut din interior.
  Cautand si alte articole despre masterchef pe ubn site apare ca ati incepe un alt show -„Kitchen Nightmares- este doar speculatie de presa cred , asa cum presa din Romania are talentul sa scoata lucruri neadevarate despre anumiti oameni cand ceea ce fac este de calitate si merge de la sine. Cat despre masterschef totul a fost minunat pentru mine si in special finala foarte buna si castigatorul a meitat tosta lauda . apregatit finala foarte bine.

  Sarbatori fericite si un an nou bun , cu un sezon nou in masterchef mai antrenant ca acesta.

 66. Boboc Mihai says:

  Scuze ,

  Am uitata sa iti urez LA MULTI ANI (pentru blog). Cu toate ca l-am deascoperit abia anul trecut , pana acum am experimentat cateva retete( smochinele umplute au fost delicioase, ca si muschiuletul de porc cu sos de gutui si mandarine si sparanghel. Zilele urmatoare vreau sa incerc coastele facute la gratar.

  Multumim pentru minunatele si gustoase retete.

 67. nice story :-) nu stiu daca am inteles bine din presa dar anul viitor nu o sa mai fi printre jurati? daca este asa, iti multumesc pentru un sezon masterchef excelent. dar sper sa pregatesti hell’s kitchen la fel de minunat precum MC(tot precum zice presa)
  iti doresc sa fi sanatos si enjoy 2015!

 68. Eu sper ca Mediafactory si Protv nu vor mai organiza Masterchef.
  De asemenea, nici voi trei sper sa nu mai ajungeti sa jurizati vreodata!
  NU SE FACE asa ceva stimati domni si doamna. Regulile jocului nu se schimba in timpul jocului.
  Nu exista nimic in lumea asta sa ne poata convinge ca acest concurs nu e manipulat.
  Atata timp cat un jucator eliminat din joc castiga concursul……e foarte clar ca ceva e putred in Danemarca!

 69. Adi, sa stii ca ma mandresc cu faptul ca te cunosc si ca am apucat sa gust (adica sa bag in mine ca in spitalul de urgenta) din preparatele tale (nu stiu daca mai tii minte, Music Pub din Cluj) si m-am bucurat tare sa vad ca si pe sticla esti acelasi om pe care il stiam, 5-6 ani sa fi trecut de-atunci.
  Sper ca intr-un viitor mai apropiat sau indepartat sa mai stam la o bere si un preparat de-al tau.
  Toate cele faine !

  1. Adi Hădean Author says:

   doamne ajută! :). sigur că-mi amintesc.

 70. Frumoasa scriere, onesta si clara! Tot inainte, felicitari!!!!

 71. Recunosc ca am fost surprinsa de faptul ca a castigat Ciprian…mai ales ca mi se pare un pic pueril si cu o urma de mitocanie…dar e tanar si poate se va mai schinba in timp!
  Pe tine si pe colegii tai va astept cu nerabdare la anul! Si pana atunci te voi urmari aici cum fac de o gramada de ani!

 72. Felucitari pentru emisiune, pentru misiune, dar si pentru acest text. Sarbatori fericite!

 73. De cand cu experienta neplacuta a celorlalte editii…imi promisesem ca nu ma voi mai uita la nici o editie master Chef….pentru simplul motiv ca nu pot sa accept modul in care erau umiliti participantii…de dragul asa zisului ” rating” . Si ma gandeam…chiar daca asemenea comportament agresiv si abuziv emotional li se cere juratilor prin natura unui format ( desi in strainatate nu am vazut asemenea abuz emotional …) ce ii impiedica pe jurati sa nu accepte? Oare totul se rezuma la bani? Odata cu inceperea noului sezon…recunosc ca desi sceptica, curiozitatea m-a impins spre vizionarea primului episod…si ..cucerita am ramas de decenta, bunul simt si carisma fiecarui jurat in parte…diferiti fiecare in felul lui dar cu o chimie de echipa ;)
  FELICITARI din tot sufletul pentru spectacolul oferit. In cele din urma, am constatat cu bucurie in suflet ca decenta si bunul simt nu s-au demodat…ba dimpotriva :)
  De cand cu showul am ajuns sa fiu cititoare fidela a blogului dvs si desi nu sunt fan al bucataritului….am inceput sa incerc anumite retete de care m-am temut ani de zile…cum ar fi ” Lava cake” :))))) Nimic nu e atat de complicat precum pare ;)
  Va doresc un Nou An Binecuvantat alaturi de cei dragi si mai ales alaturi de familie!
  Sa fiti sanatosi cu totii!
  P.s. Sper sa va revad in urmatoarea editie Master Chef….

 74. Felicitari tuturor participantilor si juriului de exceptie! Cu siguranta a fost o munca grea ce necesita rabdare, rabdare, etc. si intelepciune. Reusita a fost totala, eforturile nu au fost in zadar. Va multumim pentru o emisiune reusita!
  Mult succes in continuare! Suntem cu ochii pe munca voastra(a juratilor) invatam de fiecare data cate ceva.
  Un An Nou Fericit cu sanatate, bucurii si prosperitate!!!
  Cu drag: Melinda Pajint, Brasov
  Buburuzabucatareasa

 75. Adriana Dn says:

  Felicitări! Îmi place mult mai mult acest format cu noii juraţi. Sănătate multă,deabe aştept noul sezon!

 76. Adriana Ioana says:

  Multumesc pentru acest articol, Adi! Te felicit si sunt recunoscatoare ca te-am cunoscut prin intermediul acestui show tv. Sarbatori frumoase!
  P.S. Poate voi ajunge in curand prin Cluj si poate, candva, voi canta in restaurantul tau. :)

 77. Ciudat cum au dispărut majoritatea postarilor celor nemulțumiți de finala !
  Un om împăcat cu sine nu are nevoie de justificari !
  Ce ați scris dumneavoastra aici exact cu asta seamănă !
  Păcat ! Jurizarea pe parcursul emisiunii a părut constanta dar finala a adus o modificare radicala si pentru multi ,nejustificata .
  Ceea ce cred ca trebuie sa știe cei care au postat aici este faptul ca toată aceasta emisiune a fost Regizata ,nu este un reality show !
  Iar ceea ce concurentii au gătit ,au gustat doar juratii ! Asa ca doar ei stiu adevarul ! Ca îl exprima complet prin jurizare ,e doar alegerea lor !
  A fost primul sezon la care am ajuns sa mă uit relativ constant …
  M-a atras diferența enorma fata de celelalte ,din care am văzut 2,3 episoade si am renunțat de fiecare data sa le mai urmăresc .
  Gustul amar ,ca tot e vorba de gust in aceasta emisiune,mi l-a adus finala …. Tot timpul ați vorbit despre bucuria de a găti , dar asta nu s-a reflectat si in bucuria de a trata frumos pe cei care se straduie sa o facă ,in calitate de amatori !
  Pentru un concurent apreciat constant ,de juriu dar si de colegi,este foarte greu sa trăiască cu umilinta din finala ! Pentru mine ,reacție colegilor lui de parcurs a spus mai mult decât orice jurizare ! Iar daca toți acei oameni ,care toți ar fi vrut sa câștige premiul, au plâns sincer pentru Tudor ,atunci orice jurizare este de prisos !
  Dar cum bine ați scris,deși nu este corect si pentru mine a contat la sfarsit doar rezultatul ! O emisiune frumoasa pe parcurs a devenit un fiasco complet la final !
  Dar e părerea mea si probabil nu interesează pe nimeni.
  Toți putem deveni mai buni , dar e greu de multe ori sa recunoastem adevarul !
  Nu va cunosc ,nu imi doresc sa o fac , va apreciez insa pasiunea pentru gătit, felul in care prezentati ceea ce faceți si evoluția.
  Probabil sunt lucruri care nu pot fi spuse si înțeleg asta , asa ca va doresc succes in continuare .

  1. Adi Hădean Author says:

   exprimarea nemulțumirii e primită aici, limbajul în care sunt exprimate trebuie să fie unul decent. și da, eram convins că unii vor interpreta acest articol drept justificare. îmi asum asta, exact cum mi-am asumat fiecare decizie din acest sezon.

  2. Departe de mine încercarea de a mă erija în apărătorul, cu sau fără drept, a ceea ce înseamnă Masterchef sau a juraților, incluzând aici deciziile lor. Mărturisesc sincer că am fost și eu un susținător al lui Tudor, atât pentru ce am putut vedea din talentul lui în materie culinară, dar și pentru bunul simț ardelenesc din care nu se putea să nu se vadă de la mare distanță un șarm aparte. Însă, oricât de multă frustrare am simțit când a fost eliminat, nu pot să nu observ că Masterchef este o competiție, o întrecere care, la final, are un câștigător. Or, de cele mai multe ori, în urma unor competiții de lungă durată câștigătorul nu este neapărat cel mai „frumos”, cel mai „simpatic” sau cel mai „talentat”. Este acela care rezistă cel mai bine presiunii, fizice și psihice, inerente unei asemenea întreceri. S-a întâmplat, bunăoară, în campionate europene sau mondiale, ca echipele care jucau cel mai frumos să piardă finala sau chiar să fie eliminate înainte de finală – chiar naționala României a fost eliminată la CM din SUA de Suedia, o echipă, pe atunci, mai slab cotată și cu un joc mult inferior. Și nu contat că zdrobisem Columbia și că mulți ne „vedeau” chiar cu șanse de a ajunge în finală. Băieții noștri, în frunte cu Hagi, aveau talent, stăpâneau tehnica jocului, aveau în general știința jocului dar au cedat psihic. Au fost un fel de Tudor de la Masterchef. Din păcate, fotbalul românesc nu a înțeles nimic din acel episod frustrant. Sper ca măcar Tudor să înțeleagă și să iasă întîrit, maturizat din această competiție. Nu, dragă Eu, nu jurații au fost nedrepți și nu trebuia să aibă în vedere parcursul concurenților pe timpul competiției, ci Tudor trebuia să știe să-și stăpânească emoțiile și să nu cedeze sub presiunea lor. Poate mâncarea lui Tudor a fost mai bună iar jurații, din acest punct de vedere au fost subiectivi. Nu mă pot pronunța pentru că nu am gustat. Dar, dacă acestea sunt regulile jocului, le accept sau, dacă nu, mă uit la altceva…

 78. Desi la inceput nu am urmarit emisiunea cu prea mult elan, pe parcurs , m-am lamurit ca nu vor zbura farfurii si nimeni nu va fi cu ochii scosi !
  Ati ajuns sa ne captati atat de tare, incat de abia asteptam sa vina urmatoarea emisiune….
  FELICITARI pentru tot ceea ce ai facut, bravo !
  Iti doresc multa sanatate si continuarea cu succes a acestui proiect.
  Iti urez multa sanatate, fericire si MULT NOROC in viitor, in tot ceea ce doresti sa faci!
  Sarbatoarea Anului Nou sa iti aduca numai fericire si in casa si familie!
  LA MULTI ANI !

 79. Felicitari, a fost intr-adevar un sezon Masterchef reusit, „halucinante”, daca pot sa spun asa :), cel putin din punctul meu de vedere. Nici nu concep un nou sezon cu alt juriu, imi place mult cum v-ati prezentat voi in fata publicului. De asemenea, nu conteaza care au fost favoritii mei, important este ca am ramas cu o puternica impresie, pozitiva, dupa urmarirea acestui sezon. Abia astept o noua editie Masterchef!
  Va felicit pe toti, jurati, concurenti, echipa de productie si va doresc mult succes in continuare!

 80. Marturisesc ca este singura finala la care m-am uitat cap-coada de cand exista acest show in Romania.
  Marturisesc ca e editia la care m-am uitat cel mai mult. Ma uitasem la prima editie si restul le-am cam sarit. Sa zicem ca nu m-a incantat foarte tare atitudinea unora. Deh, subiectivitate ;)
  In rest, ai ramas pe sticla la fel, asa cum te stiau multi dinainte.
  Mult succes in continuiare!

 81. Doamne , cat de mult am avea de câștigat in tara asta; cu oameni care sa gândească asa.Va felicit ca ati făcut comentariul de mai sus, deși nu cred ca ar trebui sa va justificati in fata nimănui. Dovada stau audientele. Personal, il plac pe Ciprian, imi place detasarea lui dar si pe Odette am placut-o, Tudor nu a fost in top 3, dar eu nu sunt decat o gospodina fara pretenții. Oricum, va admir, va respect munca si va doresc un sfarsit de an minunat

 82. Foarte buna emisiunea, peste sezoanele anterioare, dupa gusturile mele. Finala: de senzatie! Abia astept sezonul urmator, sper in acelasi format! La multi ani!

 83. Draga Ady te felicit pentru cei 7 ani de blog si pentru minunata emisiune pe care am urmarit-o cu multa placere .Pentru mine care sant clujeanca ,esti cel mai bun si talentat chef din tara noastra. Tot respectul si stima pentru tine. LA MULTI ANI ,sanatate,fericire,bucurii,si armonie in suflet alaturi de frumoasa ta sotie si de copilasul cel scump si dulce , si astept in 2015 retetele tale delicioase,care mi-au incantat papilele gustative nu numai mie dar si invitatilor mei.

 84. Felicitari! Chiar a fost o editie exceptionala!
  Succes in toate si sa aveti un an excelent in 2015!

 85. Mi-a placut foarte mult emisiunea, ma bucur ca ati facut parte din juriu. A fost un juriu compact, s-au potrivit foarte bine replicile Patriziei cu starea de calm a dumneavoastra. M-am obisnuit si cu felul in care sef Foa mirosea intai mancarea si o privea, apoi o gusta cu placere. Mereu incercam sa-mi imaginez ce gust ar avea.
  Am urmarit cu placere acest sezon. Si mie mi-a parut rau cand a plecat Tudor, dar Ciprian aste simpatic, este natural si asta l-a ajutat.
  Felicitari.

 86. Pentru rechemarea unor concurenti,orice explicatie este subiectiva si imi mareste nedumerirea.N.are nicio logica si mi se pare total incorecta.Pe mine m.ati pierdut.Definitiv.

 87. Esti un om bun, Adi. Si un bucatar care are cu adevarat ceva de spus inj bucatarie. Si, da, tu esti un CHEF, nu asa cum se autointituleaza multi. Felicitari pt tot ce faci. Am urmarit Masterchef datorita tie si Patrizziei Paglieri, urmatoarele editii, daca vor fi jurizate tot de voi, le voi urmari, daca nu, nu. Voi sunteti cei care ati dat bun simt si eleganta competitiei si asta pentru ca stiti cu adevarat arta culinara, pentru ca stiti ce este bunul simt.
  Concurentii- nu-i voi critica sau lauda, am vazut multe….si nu le denumesc, pentru ca n-are rost. Mi-a placut Tudor, da. Daca nu a castigat, asta e, va invata lectia si alta data, poate se va concentra mai mult.
  Viata e o competitie cu tine insusti, cu cei din jur, indiferent daca vezi si constientizezi asta. Uneori esti mai bun, alteori dai rateuri…
  Mergem mai departe!
  Te admir si te respect, Adi, pe drept, cinstit si omeneste, fara laude deplasate!
  Sarbatori fericite si sa dea Dumnezeu sa ti se indeplineasca visele :) !

 88. In opinia mea a fost cel mai frumos sezon Masterchef Romania ! Va doresc la cat mai multe asemenea sezoane atat dumneavoastra cat si celorlalti doi colegi jurati! As avea o singura mica obiectie , considerati ca in finala , daca nu a-ti fi stiut cine ce a gatit ci doar a-ti fi gustat din preparatele celor trei finalisti ar fi fost acordate aceleasi note ? Mentionez ca mi-au placut mult toti cei trei finalisti ,Odette o bataioasa ,Ciprian un concurent care a gatit de amorul artei de a gati ,nici nu i-a venit sa creada ca a castigat ,in ceea ce-l priveste pe Tudor ,subscriu la ceea ce a-ti afirmat si dumneavoastra despre el .

 89. Sarbatori fericite!
  La multi ani!
  STIMA !!!

 90. Felicitari pentru prestatia din emisiune! Mi-ati placut mult toti trei! La Multi Ani si un An Nou Fericit!

 91. Silvia Oprea says:

  Mulțumesc pentru scrierile de pe blog și pentru că ați împărtășit trăiri din frumoasa emisiune. A fost o mare bucurie să vă urmăresc. Sezonul a fost mai educativ, mai sensibil, fără a trece în patetic, iar semifinala și finala au încununat eforturile concurenților, ale chefilor și ale întregii echipe. M-am bucurat precum un microbist la o finală de fotbal.
  Meseria de bucătar este deja într-o lumină care o complimentează.
  Felicitări! La mulți ani cu folos în continuare!

 92. Alex Filimon says:

  Singurul moment in care m-a scos din sarite scenariul a fost la proba cu ochiurile „perfecte”, mai exact aruncarea la cos cu tot cu farfurie a unor ochiuri care erau, cel putin decente pt un restaurant. Si acuma ma enerveaza cand imi amintesc. Nu stiu de ce ati fost de acoord cu idiotenia aia. Ideea nu vreau sa cred ca ar fi fost a vre-unui jurat.

  In rest, calitatea prestatiei voastre a fost mult peste a fostilor jurati. Probabil si calitatea profesionala superioara a fost adjuvantul principal in cadrul prestatiei generale si nu a necesitat compensarea neajunsurilor profesionale, ca in sezonul trecut, cu urlete, jigniri si demolari de bucatarii.

  Toate cele bune si succes in continuare!

 93. NEAGOTA LUCIA says:

  A fost un sezon Masterchef unic , decent , fara jicniri si cuvinte care n-au ce cauta la TV, FELICITARI JURATILOR , FELICITARI D-LE HADEAN . MANDRI DE ARDELENII NOSTRI . ASTEPT EDITIA URMATOARE .SARBATORI FERICITE, LA MULTI ANI!

 94. Felicitari Adi, Foa si Patrizia! Meritati, in egala masura, toti trei felicitarile noastre, alaturi de realizatorii emisiunii!

  Intr-un mediu in care ratingul inseamna numai cancan, manele si promovare non-valori, ati demonstrat ca succesul inseamna in primul rand bun simt, calm, incurajari si zambete! Atitudinea vostra a salvat si asigurat succesul Masterchef!

  Adi, mult succes in noua provocare / noua emisiune! Multumim ca ai intrat in viata noastra!

  La Multi Ani!

 95. popescu ionel claudiu says:

  Am fost optimist de la începutul emisiunii privind noul juriu,si nu m-am înșșselat!
  Felicitari pentru tot ceea ce faceți!! Cine șșstie poate am ocazia sa va cunosc personal,sper!!
  Pana atunci va urez Săarbatori fericite ,alaturi de cei dragi!

 96. georgiana ramona says:

  Va urmaresc blogul nu de 7 ani , ci de aproxmativ 5 ani, am fost foarte bucuroasa ca o sa faceti parte din juriul acestui show culinar si mi-a placut ce am vazut. Comentarii o sa fie mereu atat pozitive cat si negative, oameni care muncesc pentru a ajunge undeva prin munca, corectitudine si chiar infrangere la inceput sunt putini dar trebuie sa continui sa iti implinesti visul. Continuati sa munciti domnul Hedean , deoarece faceti o treaba foarte buna. Multumim pentru tot !

 97. Felicitari! Ma uit rar la TV, dar sezonul acesta de Masterchef a meritat!

 98. Îmi place sinceritatea

 99. Am citit cu multa placere postarea dvs. de pe acest blog, si am trait cu mare intensitate acest sezon Masterchef care a fost cel mai reusit de pana acum. Ma bucura faptul ca am aflat lucruri din „culise” , si mai ales sunt mandra ca sunt clujeanca! Desi am tinut cu Tudor pana la final sunt constienta ca noi, publicul nu putem beneficia de celelalte simturi care ajuta juriul la luarea unei decizii! Sunt sigura ca Tudor o sa ajunga departe! Va multumesc inca odata pentru felul in care a fost acest sezon Masterchef si astept cu nerabdare urmatorul sezon!

 100. Felicitari pentru tot ce ati realizat !!
  Va doresc un nou An cu multa sanate , senin si plin cu zambete si multe multe realizari …si abia asteptam noul sezon Masterchef :))
  La multi ani !!

 101. Asta-i pui patruns? Asta-i pui patruuuuns? ah inca nu ai inceput.

 102. Un om cu un suflet frumos si un limbaj extraordinar care prefera sa vada jumatatea plina a paharului si nu pe cea goala :)
  Felicitari si un An Nou cu provocari!

 103. Mihaela Ivănuș says:

  Felicitări dvs și echipei cu care ați făcut o chimie perfectă!
  Emisiunea este deosebită, iar echipa de jurați aleasă pentru anul acesta este deosebită. Nota 10+ tuturor. Vă doeresc să păstrați același spirit tânăr și curajos – Sărbători fericite!

 104. Intr-adevar multa decenta si bun simt, o emisiune pe care am urmarit-o cu drag. Celelalte sezoane nu le-am urmarit din motivele subliniate in cele scrise mai sus! Felicitari inca o data si felicitari pentru obiectivitate in jurizare, desi era foarte usor sa fi subiectiv cu preparatele si concurentii!!!

 105. Gabriela Stefanescu says:

  Buna Adrian

  Nu te lasa de scris. Am citit blogul tau de mai multe ori, am revenit la cate o reteta pe care o vroiam „reeditata”. Stii sa scrii frumos, asa cum stii a gati nemaipomenit. Nu am urmarit Masterchef din lipsa timpului, iar notitele tale mi-au facut o idee despre ceea ce inseamna acest gen de emisiuni.
  Multumiri
  Iti multumesc ca ai deschis acest blog, iti multumesc ca ma tii la curent cu ceea se numeste mancare sanatoasa, dar si gustoasa si apetisanta si care arata bine. Iti multumesc pentru sfaturile tale foarte utile.
  Urari
  Sa iti aduca anul 2015 implinirea viselor, multe bucurii, sa vedem poze cu cel mic, asa cum faceai cu nepoata. Sa iti aduca plecari multe, de unde sa ne mai aduci povesti despre oamenii intalniti. Sa iti aduca sanatate.
  La multi ani! si pentru blog, La multi ani! si pentru 2015.

  1. Adi Hădean Author says:

   mulțumesc. la mulți ani!

 106. Alexandru Dan Balan says:

  Tudor poate ajunge un bucatar foarte bun cu multa munca, dar Andreea era interesata doar de cei 50.000 Euro si nicidecum de bucatarie sau de faima.

 107. gabriel gherghescu says:

  echilibru, decenta, educatie. o dovada – o spun cifrele de audienta – ca se poate face educatie. ca se poate face o emisiune tv educativa (componenta educativa este prezenta in proportie mare, prin limbaj, atitudine fata de concurenti, comportamentul concurentilor, probele, locurile si retetele care subliniaza latura traditionala). se vede „mana” celor doi producatori de la media factory, marius toader si monica senchiu.
  emotiile, discutiile, starile conflictuale – din emisiune si din afara emisiunii, in mediul on-line – fac dovada, din nou, ca emisiunea a creat emotie, o stare, a „impins „oamenii la discutii, la atitudine. asta trebuie sa faca un produs de televiziune. si a facut.
  felicitari celor trei jurati. felicitari producatorilor.
  inca o dovada ca exista o stiinta in alegerea oamenilor – omul potrivit la locul potrivit.

 108. motatu cristina says:

  Un articol foarte frumos !! Felicitari !

 109. Violeta Toma says:

  Mi-a placut foarte mult acest sezon. Felicitari! Sper ca mai urmeaza si alte sezoane in aceasi formula.

 110. Marius Filo says:

  Deci: sunt pasionat de bucataria „de acasa”, particip si la niste cursuri superbe in Arad, Recunosc: nu m-am mai uitat la MC exact din cauza atitudinii „gretoase” pe care o aveau juratii de acum x sezoane (or fi fost papusarii ce vorbesc in casca, reteta emisiunii….). Blogul tau il urmaresc de ceva vreme (iti multumesc pentru el), iar cind am aflat ca esti jurat la MC am avut ceva indoieli. Am inceput (foarte tirziu, recunosc) sa urmaresc emisiunea si am (re)devenit fan din cauza ta. Dupa parerea mea, calitatea bucatelor pe care le gatesti este strins legata de starea spirituala si de atitudinea pe care o ai in timp ce gatesti, iar dupa cele ce am vazut la MC, cele ce am citit pe blog si pe FB, sunt sigur 100% ca bucatele tale sunt o incintare pentru toti cei care au privilegiul de a le gusta. (in timp ce scriu acest comentariu, tocmai comit ce am gasit la https://adihadean.ro/2013/11/mar-copt-si-caramel …. deja casa miroase a mere, fetele mele dau tircoale ca sa afle „ce se intimpla in cuptor”). Te rugam sa ramii asa cum esti si sa postezi cit mai multe retete delicioase !

 111. domnule Hadean interesant articolul dumneavoastra referitor la emisiune , multe lucruri pot sa le cred ca sunt adevarate in ceea ce spuneti dar referitor la jurizarea din finala nu pot sa fiu de acord cu dumneavoastra ,unul din motive este scorul de egalitate dupa runda a doua luat de cei doi ultimi concurenti in detrimentul celui de al treilea , in momentul acela am stiut ca cei doi vor fi in finala ( a fost prea evident jocul notelor juratilor pentru a avea egalitate) nici nu mai trebuia sa asteptam notele pentru ultimul concurent. Se fac unele jocuri de culise pentru a creste showul dar cu parere de rau acestea au fost prea la vedere. In rest va doresc mult succes in continuare si incercati sa mai schimbati ceva in sezonul urmator pentru a va pastra audienta.

 112. ConstantinV says:

  Felicitari pentru articol! Era necesar pentru a se elimina orice semn de intrebare.

  Raman cu un regret; si nu cred ca sunt singurul. Platourile au fost mult prea putin prezentate. Chiar si in finala! Au fost date imagini cu totul nereprezentative (vezi cea cu desfacerea unei cutii de conserva!?). Pe langa show telespectatorul ar vrea sa ramana si cu ceva concret, memorabil/utilizabil (la Juniorchef plating-urile erau prezentate indelung si din toate unghiurile).

  P.S. Nu pot sa nu fiu sincer. In finala Ciprian s-a autodepasit, neasteptat! El insusi recunostea ca sta prost la capitolul desert si tocmai aici a castigat!
  Ati scris ca el a facut lucruri simple. Chiar si desertul? A parut a fi extrem de elaborat! A avut un design foarte reusit (atat cat s-a putut vedea). Cand si-a anuntat produsul cineva de la balcon a avut o exclamatie de surprindere privind alegerea facuta si indoiala relativ la reusita. Eu am ramas cu banuiala (credinta?!) ca ceva/cineva l-a orientat. Poate gresesc.

 113. FELICITARI!! O emisiune minunata ,cu jurati deosebiti !!

 114. felicitari pentru emisiune! multa sanatate si La multi ani!

 115. daniel chira says:

  felicitari pentru emisiune! va doresc multa sanatate si un sincer La multi ani!

 116. Ce fain, m-am bucurat de noul juriu de la Masterchef din aceasta editie mai mult decat m-am bucurat in toate celelalte editii la un loc. Atat dumneavoastra cat si Patrizia si Foa va completati perfect si consider ca sunteti stilati, ceea ce aduce un plus acestui show, il face sa devina din categoria „high class”.
  La Multi Ani cu multa sanatate si un an plin cu proiecte de suflet, inspiratie si creativitate!

 117. Ai spus multe, dar nimic. Din asta se vad doua lucruri: contractul e beton si din pacate, presul e tot bombat din cauza mizeriei de sub el.
  Pana la urma emisiunea asta trebuie sa castige audienta pentru a putea vinde publicitate scumpa. Iar asta cere un castigator „cu dume” ,cu glume in program, cu gura mare si priza la telespectatori. Plansul sau timoratul nu mai vand asa de bine, iar din pacate, mancarea a ramas tot pe locul doi.
  Si ca sa inchei cu ce nu imi place, voi aminti doar asa, in treacat, de promovarea absolut absurda a unor produse si marci cel putin mediocre si de nevoia alucinante a doamnei P.P. de cateva exercitii de vorbit romana.
  Dupa mine, singura parte buna a acestui sezon a fost stropul de decenta, datorat tie in mare parte, care a adus si ceva plus la calitatea concurentilor si a preparatelor. Suntem totusi departe.

 118. Eu pot spune doar ca Masterchef romania mi-a schimbat total viata. Am invatat neasteptat de multe lucruri . Am invatat sa renunt la teama, sa am incredere in mine, sa nu ma subestimez si sa nu ii subestimez pe altii . Juriul Masterchef e compus din 3 oameni minunati pe care ii ca pe niste mentori in noua mea activitate. In momentele grele din bucatarie si din noua mea activitate in general, ma gandesc la dvstra, Chef Hadean , precum si la chef Tataru si ma ridic in picioare cu mult mai multa forta . In Bakeria mea farfuria semnata de dvstra e la loc de cinste. Va multumesc pt tot.

  1. Adi Hădean Author says:

   mulțumesc mult:). spor și succes.

 119. pt masterchef.protv.ro: slabut nu incerc sa fiu rau dar ii prea putin sa faci din acelasi ingrediente 3 feluri de mincare, eu va provoc sa facet 10 feluri de mincare din aceeasi ingrediente multi au sa spuna ca e foarte greu de facut dar va dau o ideie pe care nimeni nu sa gindit: pizza simplu si usor. subcriu ideia vine din brasov de pe vrema lu ceasca prima pizzerie din tara unde se faceau daca nu ma insel 20 de feluri de pizza. ps: nu se pote posta comentariu pe masterchef.protv.ro (eroare coment)

 120. vin cu o ideie pt masterchef va provoc sa faceti 6 feluri de sarmale din diferite ingrediente sa vad cit de buni sinteti sau un altfel de mincare cel putin 8 feluri de maioneza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close