11 din 2011

246

Zilele astea gătesc mai puțin (de fapt, gătesc destul de mult, am mai puțin timp pentru a face poze și pentru a scrie) pentru voi, promit să revin în forță după Anul Nou. Sigur că nu vă las așa, ai nimănui pe ditamai internetul, motiv pentru care iată, vin azi cu un calup de rețete din 2011 care mi-au plăcut mie și pe care poate le-ați văzut, poate nu, dar care ar putea să vă fie de folos inclusiv zilele astea. Le iau în ordine alfabetică. Să fiți sănătoși.

Rețeta mea de baclava, adaptată după o rețetă grecească culeasă din Corfu. Am pus în ea toate nucile pe care le-am găsit în zonă și am făcut-o mai puțin dulce.

Rețeta de brownies cu înghețată de banane, plecată de la o chocolate lava ratată.

Rețeta mea de confit de curcan. Merge bine și pe masa de Revelion.

Rețeta mea de cremă de brânză cu ciocolată și flori de câmp (apropo, e promoție la laptele condensat și îndulcit).

Rețeta mea de curcan pentru Revelion (pe care l-am mâncat după).

Rețeta mea de dulce de leche cu fructe.

Rețeta mea de fleică umplută. Am făcut-o deja de zeci de ori din vară.

Rețeta mea de frigărui tikka, adaptare după o rețetă clasică din bucătăria indiană.

Rețeta mea de iepure cu vin, făcută într-un Martie magic pe care l-am petrecut în Charente, Franța.

Rețeta mea de mușchiuleț în crustă de semințe, bună pentru petreceri în grupuri mai mici ori mai mari, se face ușor și e de efect.

Rețeta mea de prăjitură cu pișcoturi și cremă de brânză care nu-i tiramisu și pe care am făcut-o deja de patru ori în ultimele 7 zile.

 

 

 

Join the Conversation

  1. innebunitor !

  2. Dupa atatea zile de ospat si desfatare culinara, nu credeam ca pozele tale vor reusi sa ma faca sa vreau sa gatesc din nou, si totusi… Bravo si felicitari pentru cei 4 ani de blogarit si-ti doresc un an nou plin de dragoste si inspiratie!

  3. Reteta cu iepure trebuie incercata. Mmm tare bine arata, chiar si de sarbatori . Multumim pentru sfaturile pe care le primim de-a lungul anului, ne-am imbunatatit prestatia culinara simtitor. Un 2012 si mai bun!!

  4. Chiar azi vreau sa prepar confit de curcan.Insa,te rog Adi, spune-mi cum se gateste spuma de cartofi,unt si smantana.Ce cantitate de cartofi,unt si smantana este necesara?

    1. Adi Hădean Author says:

      1 kg cartofi, 1 pachet de unt, 200 ml smantana dulce, blender si turatie mare. succes:)

    2. Multumesc tare mult.Reteta ta de confit de curcan este cu adevarat deosebita.Am savurat-o cu mare placere.Mai am o portie si pentru maine cand voi pregati si spuma.

  5. Offtopic: Cum putem vedea „Postari mai vechi” pe prima pagina? Momentan apar doar cateva si nu vad optiunea de a merge mai in spate.

    1. Adi Hădean Author says:

      o sa apara in curand un buton cu arhiva.

  6. Felicia Chirila says:

    MULTUMIRI PENTRU AJUTOR – SPOR LA TREABA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close