Ciocolată învelită în ciocolată, cu miez de ciocolată. Asta aș mânca toată ziua, dacă așa ceva ar fi posibil. Spre binele tuturor, nu-i posibil. Asta nu înseamnă că mă dau înapoi de la mici „abuzuri” concentrate-n unt de cacao. Să luăm de exemplu această înghețată de casă, făcută simplu și relativ repede.
Pentru 8 porții aveți nevoie de 300 ml lapte. Puneți-l pe foc mic, să se încălzească.
Amestecați șase gălbenușuri cu două linguri de zahăr pudră și două plicuri de zahăr vanilat Bourbon.
Puteți să bateți amestecul cu un tel, să se dizolve bine zahărul.
Turnați 150 de mililitri de smântână dulce peste amestec.
Turnați laptele cald, în fir subțire. Amestecați bine.
Topiți 100 de grame de trufe de ciocolat și 100 de grame de ciocolată neagr cu 55%cacao, pe foc mic sau pe baie de aburi.
Amestecați ciocolata topită cu compoziția pregătită mai devreme. Lăsați să se răcească, turnați apoi amestecul în mașina de făcut înghețată și apăsați butoanele cu încredere.
traznet :)