Recunosc că începutul de an nu îmi este pe plac. Cred că în mare parte se datorează vremii capricioase. Dar dacă e să văd parte bună a lucrurilor, ei bine atunci mă bucur de faptul că frigul de afară îmi dă prilejul de a petrece mai multe ore în bucătărie, de a pregăti aperitive, fel principal și deserturi pentru cei dragi. Astăzi poposim la o gustare perfectă pentru toată familia, de la mic la mare: boulette de crevete. Aromate, crocante la exterior și moi la interior, acest aperitiv o să vă garanteze ropotul de aplauze. Este și o idee grozavă pentru a refolosi piureul rămas și a reduce risipa alimentară, motive suficiente pentru a vă sufleca mânecile și a trece la bucătărit.
Ingrediente:
150 grame creveți decorticați
150 grame pește alb
1 ceapă de mărime medie
usturoi
cimbru
50 grame unt
300 grame cartofi
110 grame făină
110 grame făină de mălai
2 ouă
sare, piper
Pentru sos am folosit:
150 grame iaurt
50 grame ketchup
50 grame maioneză
2 lingurițe sos Worcestershire
Jumătate de linguriță de Tabasco
Pasul 1
Cartofii în coajă i-am fiert în apă cu sare. Am făcut testul furculiței, când aceasta străpunge cartoful fără prea mare efort din partea noastră înseamnă că avem parte de cartofi fierți. I-am lăsat să se zvânte după care i-am pasat cu pres-pireul, dar la fel de bine puteți să îi pasați cu furculița:
Pasul 2
Creveții decorticați împreună cu peștele alb, eu am folosit șalău, i-am sotat în unt împreună cu usturoiul și ceapa tăiată mărunt. Am asezonat cu sare, piper și cimbru:
Când au fost gata am mărunțit compziția în blender. Pentru a simți și textura peștelui în bulete vă îndemn să tocați carnea mai grosier.
Pasul 3
Am amestecat cartofii pasați împreuna cu sare, piper și compozitia de pește:
Pasul 4
Cu ajutorul unei linguri am format bile pe care le-am rotunjit cu mâna umezită în apă, le-am dat prin făină, apoi ou bătut și făină de mălai:
Pasul 5
Am prăjit buletele în baie de ulei până au devenit aurii, le-am scos pe o farfurie pe care am așezat hârtie prosop si le-am păstrat la cald cât timp am pregătit sosul:
Pasul 6
Am amestecat iaurtul, maioneza și ketchupul, sosul Worcestershire și tabasco, am scufundat buletele in sos și le-am savurat pe nerăsuflate. Ceea ce vă doresc și vouă!
Să aveți poftă!
Cu drag,
La prima vedere din poze am zis ca sunt galuste cu prune :)) oricum este foarte buna reteta, tot blog-ul este plin de retete bune. Multumesc pentru postare.
Beautiful! Thanks
Reteta perfecta pentru o petrecere cu cateva persoane.. :)