Ce-i mai simplu și mai simplu decât o masă pregătită repejor, fix la timp ca să-ți alini foamea? Iar pentru că urmează o perioada de post, rețeta pe care v-o propun azi bifează și această “căsuță”. Paste de casă cu ceapă călită și cartofi fierți. Vă zic eu că e o rețetă, care vă merge la suflet.
Ingredientele și mod de preparare pentru paste de casă cu ceapă călită și cartofi:
Ca să scurtez timpul, vă las aici rețeta colegei mele, Irina, care ne-a invitat la un festin culinar, pregătit tot cu paste de casă.
Celelalte ingrediente necesare:
- 5 cartofi medii
- 3 cepe mici
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- Apă pentru fiert pastele și cartofii
- piper
Pentru început am curățat cartofii și ceapa, le-am spălat, apoi am tăiat cartofii în cubulețe, respectiv ceapa, mărunt.
Am pus cartofii la fiert în apă cu sare, iar ceapa la călit, într-o tigaie, împreună cu uleiul de măsline. Ceapa trebuie sa fie sticloasă, când e pregătită pentru paste.
Am pus și pastele la fiert în apă cu sare și puțin ulei și le-am lăsat la fiert foarte puțin. Nu am dorit ca pastele să fie moi.
La final, am amestecat pastele, cartofii fierți și ceapa călită, am mai pus sare și piper după gust si gata masa. Evident, daca nu aveți timp să pregătiți pastele, puteți să folosiți paste luate din comerț.
Acestea fiind spuse, vă las să savurați pastele, dar să vă spun un mic secret, sunt și mai bune a doua zi, după ce le trântești în tigaie să le încălzești. Și știți de ce? Pentru că se rumenesc puțin și sunt mai aromate. Hai s-avem poftă!
Până data viitoare, să aveți zile frumoase, deloc friguroase!
Foarte gustoase. yummy !
Aceasta este o mancare veche din Banat si se numeste Grenadir Marsch.
E minunata. O msncam din copilatie.
Fffff buna !!!!
suncultita /kaiser / bacon etc taiate fasii trebuie adaugate obligatoriu altfel nu e nici de dieta , nici de gust .