Paste proaspete cu vită, ciuperci și pesto cu trufe

373

În weekend, am gătit paste cu vită, ciuperci și pesto cu trufe – o rețetă simplă, rapidă și fandosită. Se pretează și seara târziu după multe ore de lucru, dar și pentru o vizită inopinată a familiei extinse, prieteni și fini. Ei sunt susținătorii creativității mele la cratiță, mai ales când se propun de fiecare dată cu un vin bun, mai de colecție sau nu.

Așa că, iată rețeta de paste cu vită, ciuperci și pesto cu trufe, cu care ne-am delectat la sfârșitul săptămânii ce tocmai a trecut:

Ingrediente

(calculate suficient pentru 6 persoane)

  • 400 de grame de făina, preferabil 00
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • și un pic de ulei de măsline, cât să îi dea aluatului o idee mai multă e lasticitate
  • 1000 g vrăbioară de vită maturată (200 g / persoană)
  • unt
  • ciuperci proaspete
  • pesto de trufe
Preparare paste în casă
Ingrediente paste proaspete

Am pus într-un bol făina, ouăle, un pic de sare și un pic de ulei de măsline. Le-am amestecat și am frământat bine. Am lăsat aluatul să se odihnească, cât pentru un pui de somn de 30 minute. 

Aluat pentru paste proaspete

Am împărțit aluatul în 6 părți egale, le-am mai dat un praf de făină și am pus sucitorul pe ele … și gata!

Acum, la tăiat cu ele! Nu că n-ar merge să tai pastele de mână, dar mașina de paste ar trebui să-și justifice prezența în bucătăria mea.

Reteta paste proaspete
Preparare vită

Cu pastele zvântate, așteptându-și rândul la fiert, am pregătit câteva bucați de vrăbioară de vită maturată (cam 200 g/ persoană calculez eu). Sare și piper pe vită, și-n tigaie. După 2 minute jumătate, pe fiecare parte, le-am scos să se odihnească.

Vrăbioară de vită maturată
Preparare sos de ciuperci cu pesto de trufe

În grăsimea din tigaie am mai aruncat o bucată bună de unt și am călit ciuperci proaspete de tot soiul. Am pus o mână de ciuperci champignon, una de hribi și una de ghebe, cu un praf generos de sare. Iar, la final, le-am înnobilat cu o lingură sănătoasă de pesto de trufe.

Sos cu ciuperci și pesto pentru paste

Cât mi-a luat să feliez vita, am fiert pastele: între 2 și 4 minute, depinde de cât de bine s-au uscat. Într-un final glorios, am acoperit pastele cu vita, ciupercile și pesto-ul cu trufe.

Rețetă de paste proaspete cu vită și sos de ciuperci, cu pesto de trufe.

Gata, șortul jos! Am pus pastele cu vită, ciuperci și pesto cu trufe în farfurie și ne-am așezat la masă în formație completă. Se cuvine un pahar (poate chiar două) de roșu, cu arome de fructe și ierburi, care a înnobilat festinul umil de sâmbătă după-amiază.

S-aveți poftă!

Irina

Join the Conversation

  1. Gabriela Tomulescu says:

    De-abia aștept s-o-ncerc! O întrebare: de unde ați luat pesto cu trufe?

  2. Sunt convinsă că vă va ieşi grozav! Pesto de trufe puteţi găsi în lanțurile mari de supermarketuri, cele care au rafturi cu delicatese. Mai puteți încerca şi la băcănii specializate.

  3. O reteta de nota 10, nimic complicat, super gustos. Big like :D

  4. Ceva satios si nu prea greu de facut, imi place ;)

  5. Foarte buna! Usor de facut si rapid. O surpriza de care va fi incantat sotul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close