Clafoutis cu cireșe – un desert cremos

10K

Cum suntem in sezonul cireșelor, aș vrea să vă întâmpin cu un desert franțuzesc tare gustos, constând într-un strat cremos de ouă cu lapte și cireșe. De-a lungul timpului, am făcut clafoutis cu diferite fructe, precum cireșe, vișine, mure, zmeură și caise, este foarte bun și toate ingredientele sunt accesibile. De asemenea, clafoutis este un desert rapid, nu necesită tehnici complexe, ci doar puțină răbdare până se gătește la cuptor. Cât despre consistența acestui desert, clafoutis seamănă cu un flan, cremă de zahăr ars, dar este mult mai dens și aromat de la cireșe. Sper să găsiți o mică inspirație în această rețetă pentru următoarea masă pe care doriți să o preparați și să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert gustos. 

Ingrediente pentru clafoutis cu cireșe:

  • 350 g cireșe
  • 15 g zahăr (pentru cireșe)
  • 100 g făină
  • 50 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 3 ouă
  • Un praf de sare
Ingrediente pentru Clafoutis cu cireșe

Metoda de preparare clafoutis cu cireșe:

Pentru început am pus ouăle, făina și laptele la temperatura camerei. Am spălat cireșele și am scos sâmburii. Peste cireșe am pus cele 15 grame de zahăr și le-am lăsat la odihnit într-un bol. Toată treaba asta ține aproximativ 20 de minute, ca să se scurgă din sucul de la cireșe. 

Într-un bol mare am pus ouăle întregi, un praf de sare, cele 50 de grame de zahăr, făina și am amestecat cu un tel timp de un minut sau până când s-a încorporat bine făina. Apoi am încorporat treptat laptele.

pregătire fructe pentru clafoutis
preparare clafoutis cu cireșe

Am așezat cireșele în tava de copt (diametrul de 26 cm), după care am pus compoziția creată anterior peste cireșele din tavă. După ce cuptorul a atins temperatura de 180℃, am băgat tava cu desertul pentru 35 de minute.

clafoutis cu cireșe

Servire clafoutis:

După ce am scos tava din cuptor, am lăsat desertul să se răcorească pentru 15-20 de minute. L-am servit călduț, alături de mai multe fructe de sezon, îl puteți servi și lângă o înghețată bună. 

servire clafoutis cu cireșe

Poftă bună, 

Ioana

Rețete dulci găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Molnar-Kovacs Viorica says:

    Multumesc pentru reteta.Cu siguranta am sa incerc si aceasta delicatese.

  2. Cristina says:

    Multumesc pentru reteta, totul a mers okay pana la coacere, inteleg corect ca ar trebui lasata la copt 35 de minute la 180 de grade? Pentru ca dupa 20 de minute la aceasta temperatura am scos-o aproape scrum, din pacate. Dar maine e alta zi, facem alta incercare, cu timp mai scurt / la o temperatura mai mica :)

  3. Bună ziua! Nu știu exact ce s-a intamplat în cazul dumneavoastră, dar eu vă pot spune sigur că l-am gatit la 180° pt. 35 de minute, fără ventilație sau alte programe, într-o tavă de ceramică…și în majoritatea rețetelor se lasă la cuptor între 30-50 min. la temperaturi între 180-190° celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close