Perioada verii, pentru noi cei care mai și gătim, e faină, e plină. Azi am făcut cod, că îmi era dor de pește, cu un minunat sos din roșii cu busuioc. Că e plină grădina și de roșii și de ierburi aromatice. Plus că anul ăsta am șters de pe listă vreo plimbare pe malul mării, alte priorități. Dar dorul de mare și de mâncarea de prin porturile de la marea ionică e totuși acolo și trebuie stins.
Ingrediente pentru cod cu sos de roșii:
- 4 fileuri de cod
- 250 g de roșii cherry(am avut unele minunate din grădina unei doamne de aici, de la mine din sat)
- 2 mâini pline de frunze de busuic
- 5 căței de usturoi
- Piper proaspăt zdrobit
- 5 linguri de ulei de măsline
- lingură de capere
- 100 de ml de supă de legume
Instrucțiuni
Am tocat mărunt usturoiul și caperele.
Am tăiat roșiile cherry pe jumătate.
Am încins într-o tigaie neaderentă trei linguri de ulei de măsline. Am dinstuit la foc mic usturoiul, atent să nu se ardă, apoi am adăugat caperele tocate. După aproximativ 1 minut am adăugat roșiile, am asezonat și le-am lăsat la foc mic aproximativ 10 min. Apoi am adăugat supa de legume, piper, zeama de la o lămâie si busuiocul pe care l-am rupt. Ca să reduc din aciditatea roșiilor, am adăugat și jumătate de pliculeț de zahăr. Când am luat tigaia de pe foc, am mai ras coaja de la o lămâie, am amestecat ușor și am dat deoparte.
Am încins două linguri de ulei de măsline într-o tigaie neaderentă. Am asezonat cu sare și piper fileurile de pește. Apoi le-am prăjit la foc iute câte trei minute pe fiecare parte. M-am folosit de o spatulă să întorc peștele, altfel se desface tot.
Am servit peștele imediat cu sosul de roșii peste și cartofi prăjiți cu sos de usturoi. Un fel de tzatziki reinterpretat, dar despre el poate altă dată.
O masă cu iz de tavernă la malul mării, când briza te învăluie, iar grijile sunt toate uitate undeva departe.
Să fiți sănătoși!
Alte rețete cu pește mai găsiți și aici.
Arata delicios! Si pe deasupra mai e si low carb! chiar o sa incerc!!