When in doubt, choose the steak! Cu siguranță știți și voi momentele alea când foamea lovește. Pofta te ia pe sus, iar la întrebarea “de ce îți e poftă?” răspunsul este “nu știu, de ceva bun”. Ce faci atunci? Ei, vă zic eu: faci un steak de vită cu sos de piper roșu. De lins pe degete, de povestit nepoților. Haide, gata cu pălăvrăgeala. Eu vă spun cu ce se mănâncă rețeta de azi, iar voi mergeți rapid să faceți cumpărăturile necesare.
Ingrediente
- Antricot de vită 300g
- Unt 50g
- Vin alb 100ml
- Piper roșu 15g
- Făină 5g
- Cimbru
- Rozmarin
- Usturoi
- Sare
Mod de preparare steak de vită
Înainte de a începe, am pornit cuptorul la 200 de grade, iar apoi am presărat puțină sare pe ambele părți ale antricotului de vită și l-am lăsat câteva minute pentru ca sarea să pătrundă fibrele de carne și să își facă magia.
Apoi am încins o tigaie de fontă, iar cu un strop de ulei de măsline am trântit carnea în tigaie. Când s-a rumenit, căpătând o culoare aurie, am întors-o pe cealaltă parte, adăugând untul, usturoiul zdrobit și ierburile aromatice, începând să îmbăiez antricotul cu untul topit. În continuare am pus steak-ul în cuptorul încins pentru 4 minute, iar la final l-am lăsat câteva minute la relaxat înainte să îl feliez.
Instrucțiuni sos de piper roșu
Ar fi fost păcat să risipesc untul topit rămas după ce am gătit steak-ul, așa că l-am pus într-o tigaie nouă și am adăugat și vinul în care am hidratat în prealabil boabele de piper. Puțină sare, iar când alcoolul din vin s-a evaporat, am presărat făina și am amestecat bine. Când sosul a ajuns la consistența dorită l-am luat de pe foc și l-am pus peste feliile de steak.
Nu există niciun dubiu, vita câștigă degajat când vine vorba de cărnuri. Pentru mine. Poate și pentru voi, după acest steak. Puneți-vă șorțurile și aprindeți focul! Mulțumiți-mi mai târziu.
Ținem aproape,
Alte rețete cu vită găsiți și aici.