Înghețată de căpșune și cireșe

530

Despre înghețată am o amintire de la 3 ani și un pic. Eram în Firiza, la casa bunicilor mei. Era iarnă. Una dintre mătușile mele făcea înghețată după o metodă care s-a cam pierdut de când cu electricitatea: amestecul de lapte, ou, cacao, zahăr și mai știu eu ce se afla într-o oală cufundată într-un lighean cu sare cufundat în zăpadă. Heston Blumenthal are precis o explicație științifică a fenomenului și a reacției pe care o produce sarea în combinație cu frecarea oalei cu amestec pentru înghețată pe de o parte și cu temperatura scăzută a zăpezii pe de cealaltă parte. Știu că pare complicat dar de fapt e foarte simplu. Oricum, până vă gândiți la asta, vă arăt înghețata pe care am făcut-o acum două zile după metoda de preparare a sorbetului.

Am zdrobit 300 de grame de căpșune din grădină-mi cu 100 de grame de cireșe negre, zemoase și dulci (din aceeași grădină). Am folosit un blender vertical pentru asta. Am amestecat 300 de grame de smântână cu două linguri de miere și cu fructele pasate. Tot cu blenderul. Am obținut un soi de shake de fructe destul de subțire.

L-am turnat într-un vas pe care l-am pus în congelator. Cam la două ore a început să înghețe. Am amestecat în vas cu o furculiță, să zdrobesc cristalele de gheață. Am repetat operațiunea după alte două ore.

Apoi s-a făcut seară și deși aș fi putut mânca deja înghețata, am lăsat-o în congelator până dimineață când am amestecat din nou cu furculița în vas.

Înghețata, delicioasă, intensă și frumos colorată, destul de fină, s-a potrivit bine cu ziua de ieri. Și cred că i s-ar asorta și ziua de azi.

Să fiți sănătoși.

Join the Conversation

  1. Iulia Almasan says:

    Trebuie sa recunosc ca mi-ai bine dispus ziua :D

  2. arata foarte bine, trebuie sa caut cirese:)
    incearca data viitoare sa folosesti banana inghetata in loc de smanatana = light si cremos.

  3. ce fel de smantana? ms

    1. Adi Hădean Author says:

      o smantana obisnuita

  4. Laura Gresoiu says:

    Excelent! Avand in vedere ca abia am venit de afara unde sunt 35 grade, iti dai seama ce bine mi-au prins pozele tale! Multumesc pentru aceasta portie de „racoare”!

  5. Buna, Adi.

    Am incercat sa iti transmit un email, prin formularul de contact, dar, din pacate, nu functioneaza.
    Exista o mica problema tehnica, oare?
    M-ar ajuta un raspuns din partea ta.

    Multumesc mult :)

    1. Adi Hădean Author says:

      scrie pe adihadean at gmail punct com

  6. excelent!!!
    ar trebui sa incerci capsuni cu putin ghimbir(ras); pt o zi de vara sunt delicioase!

  7. Adi oare ce smantana ai folosit?mersi

  8. Adriana Ionescu says:

    Inghetata ca inghetata, dar pozele sunt… apetisante.

    Multumim de reteta.

  9. Excelent…Sa stii ca voi incerca si asta..la fel cum l-am incercat si pe cel cu dude :D

  10. Am incercat si eu reteta.
    Facut „potiunea magica” bagat la congelator.
    Am mestecat la fiecare 45 de minute, dar e plina de gheata :(
    Se mai poate repara ceva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close