Borș de sfeclă roșie și cruton cu brânză de capră

1K

Astăzi am să vă prezint prima mea rețetă, și anume Borș de sfeclă roșie cu brânză de capră și ceapă caramelizată. Este o rețetă foarte ușor de realizat, inspirată de vremea rece de afară, foarte gustoasă și in același timp sănătoasă. Mi s-a părut o combinație interesantă de gusturi si texuri, care cu siguranță vă va bucura papilele gustative. 

Ingrediente pentru borșul de sfeclă:

  • 250 gr sfeclă roșie
  • 50 gr țelină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ ardei roșu capia
  • 200 gr cartofi
  • 50 ml ulei măsline
  • 250 ml borș
  • 15 gr sare
  • 5 gr zahăr
  • 2,5 L apă
  • 2 crenguțe cimbru
  • Pătrunjel verde

Ingrediente pentru ceapa caramelizată:

  • 2 cepe
  • 25 gr unt 
  • 25 ml ulei floarea sorelui
  • 50 ml vin rosu 
ingredient pentru borș de sfeclă roșie

Metodă de preparare borș de sfeclă roșie

Am început prin a pregăti legumele. Am tăiat cuburi ceapa, morcovul, țelina, ardeiul, cartofii iar sfecla am dat-o pe răzătoarea mică.    

pregătire legume pentru borș de sfeclă roșie

Între timp am pus uleiul la încins într-o cratiță. După ce s-a încălzit, am pus legumele la călit pentru 5 minute, amestecând din când in când. 

călire legume pentru borș de sfeclă roșie

După ce s-au rumenit un pic, am adăugat apa, sarea și cimbrul, și am lăsat să fiarbă cam 30-40 de minute. Separat, într-un ibric, am pus la fiert borșul. După ce a fiert, l-am turnat peste supă. Am mai lăsat la fiert pentru 20 de minute, am adăugat zahărul iar după 2 minute am oprit focul. Am asezonat cu pătrunjel verde și am pus capacul. 

fierbere legume

Apoi am trecut la pregătirea cepei caramelizate. Cele 2 cepe le-am tăiat fideluță, și le-am pus într-o tigaie mică. 

pregătire ceapă pentru caramelizat

Am adăugat untul si uleiul, și le-am pus pe foc, la foc mediu, pentru 20 de minute, amestecând regulat . Deși durează un pic, trust the process, pentru că finalul este wow. Și mirosul de asemenea.  Când ceapa a devenit aurie, turnăm peste vinul, mai lăsăm 2 minute, apoi oprim focul. În final, trebuie să arate așa. 

ceapă caramelizat

Servire borș de sfeclă roșie

Am trecut la servirea acestui preparat. Am pus la prăjit o felie de pâine cu maia, pe care am tăiat-o pe jumătate (bineînțeles că se poate folosi orice fel de pâine). Am uns bine feliile cu brânză de capră, peste am pus o generoasă cantitate de ceapă caramelizată. Am servit lângă un bol de borș de sfeclă fierbinte. 

servire borș de sfeclă roșie

Poftă bună!

Cristina

Alte rețete zemoase mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close