Miel aromat în sos de rodie și legume coapte

592

Lucrurile se mișcă atât de repede în ziua de azi, încât parcă ți-e dor să mai încetinești puțin. Să faci lucrurile pe îndelete, în tihnă și să ai timp să te bucuri de ele. De aceea, azi va propun o rețetă preparată la foc mic și blând: miel aromat în sos de rodie și legume coapte.

Nu-i nimic complicat, iar explozia de arome a sosului dulce acrișor si frăgezimea cărnii rasplatesc pe deplin cele câteva ore bune din cuptor.

Ingrediente (pentru 4-6 porții):
  • 4 bucăți de rasol de miel (poate fi foarte bine și oaie)
  • 200-300ml de sirop de rodie
  • 400ml supă de pui (sau supă de legume sau apă)
  • o ceapă mare
  • 2 morcovi
  • o bucată potrivită de țelina
  • o bucată de păstârnac
  • sare și piper boabe
Ingrediente pentru miel aromat în sos de rodie și legume coapte
Ingrediente pentru sos
  • 30g de unt moale
  • 30g de făină
Ingrediente pentru garnitură
  • o vânătă
  • un dovlecel
  • un ardei gras
  • niște roșii cherry
Pregătire miel cu sos de rodie

Am curățat bine bucățile de rasol, le-am dat cu sare și le-am uns cu sirop de rodie. Apoi le-am lăsat la rece, la marinat. E bine să stea minim o oră, însă eu le-am lăsat peste noapte. Felul acesta de mâncare nu se grăbește nicăieri.

Miel în sos de rodie

Le-am scos de la rece cu ceva timp înainte de a le da la cuptor, să se liniștească puțin și să-și așeze aromele. Am pus in cratiță toate legumele, tăiate în bucăți mai mari Am adăugat supa de pui și am pus capacul. Le-am lăsat în cuptorul încălzit la 140 C vreme de 3 până la 4 ore.

Pregătire garnitură

Cu atât de mult timp liber până să fie gata mielul, poți pregati aproape orice fel de garnitură. Merge de minune cu cous cous, sau cu cartofi fierți și apoi rumeniți puțin în tigaie, sau chiar și cu un simplu orez. Eu am ales să-i așez alături legume coapte: o vânătă, un dovlecel, un ardei gras și niște roșii cherry găsite prin frigider. Vânăta și dovlecelul, tăiate bucăți potrivite și date cu sare, au nevoie de 30 de minute – o oră de stat la zvântat. Noroc că e timp.

Pregătire miel aromat cu rodie și legume

Când bucătăria e inundată de arome de miel copt și carnea începe să se desprindă de pe os, e aproape gata. Am scos bucățile de carne într-un vas mai mic și le-am stropit cu 2 -3 linguri din sosul rămas în cratiță. Le-am dat la focul iute al cuptorului încins la 200 C pentru 5 -7 minute, cât să prindă un pic mai multă culoare.

Pregătire sos

Între timp, am strecurat toate rădăcinoasele rămase în sos și l-am pus la foc cât să scadă cam o treime (dacă are ceva grăsime deasupra, e bine de scos cu o lingură).

Etapă rețetă de miel aromat

În untul moale am încorporat făina și am amestecat cu telul în sos. E gata când suprafața sosului e clară și îmbracă o lingură cu o peliculă fină. L-am potrivit de sare și l-am turnat generos peste mielul aromat din farfurie.

Aceasta este rețeta de miel aromat în sos de rodie și legume coapte.

S-aveți poftă!

Irina

Mai multe rețete pentru miel, găsiți aici

Miel aromat în sos de rodie și legume coapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close