Mereu am fost fascinată de combinaţia dintre ardei iute, ghimbir proaspăt, usturoi şi sos de soia datorită contrastului foarte interesant de gusturi. Pieptul de pui picant cu glazură de sos de soia şi ghimbir are un gust dulce şi iute în același timp şi merge de minune ca fel principal cu garnitură de orez sau legume trase la tigaie, cum vă place mai mult.
Ingrediente:
- 400 g piept de pui dezosat fără piele
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingură ghimbir proaspăt (ras)
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură ulei de măsline
- piper măcinat
- chilli Panca măcinat
- 1 ardei iute
- 1 lingură ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
Mod de preparare
Am tăiat puiul fâşii mici. Într-un castron încăpător am pregătit marinada pentru carnea de pui din trei linguri de sos de soia, o lingură de ghimbir proaspăt, ras pe răzătoarea mică, doi căţei de usturoi pisaţi, două linguri de zahăr brun, o lingură de ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, chilli Panca măcinat şi un ardei iute tăiat în felii subţiri. Am pus bucăţile de pui în această marinadă, am amestecat bine, am acoperit castronul cu o folie şi l-am băgat la frigider pentru 30 de minute.
Puteţi să puneţi mai mult sau mai puţin ardei iute în funcţie de preferinţe, dar depinde şi de tipul ardeiului. Cel pe care l-am folosit pentru această reţetă a fost moderat de iute. Chilli Panca este un condiment pe care l-am descoperit de curând şi la care apelez de câte ori am ocazia. Are un gust uşor iute, fiind recomandat în special pentru culoarea sa brun-roşcată şi aroma intensă.
Într-o tigaie am prăjit bucăţile de pui în ulei de floarea soarelui, la foc mediu, aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte, până când au căpătat o culoare aurie apetisantă. Este important să puneţi un capac în timp ce prăjiţi carnea pentru a fi siguri că va fi pătrunsă bine pe toate părţile.
Am scos bucăţile de pui pe o farfurie. Peste uleiul din tigaia încinsă am adăugat marinada în care am ţinut la început carnea de pui. Când amestecul din tigaie a început să clocotească, am redus focul (mediu spre mic). Am amestecat continuu, până când sosul s-a îngroşat şi a căpătat aspectul unei glazuri (aproximativ 6-7 minute).
Am luat tigaia de pe foc şi am scăldat bucăţile de pui în glazura delicioasă.
Cu drag,
Ai retete foarte bune, big like :D
La mine marinada a fost absorbita de pui :) si nu a mai ramas pt glazura. A iesit D E L I C I O S. L.am combinat tot cu orez, si l.am savurat cu un pahar de vin. Multumesc pt reteta.
Va mulțumesc frumos! Spor la gătit!
Bună ziua! Ma bucur mult ca ați încercat rețeta și ca v-a plăcut. Data viitoare cand mai gatiti aceasta rețetă, puteți incerca sa dublați cantitatea de marinada. Oricum volumul de marinada nu trebuie sa fie foarte mare, deoarece ea trebuie sa se transforme într-o glazura groasa ușor lipicioasa. Spor la gătit!