De fiecare dată când gătesc acest preparat nu pot să nu-mi imaginez marea. Feta, rosii, măsline; la ce vă duc gândul aceste ingrediente? La Grecia. Există oare cineva care să fi fost pe tărâm grecesc şi să nu se fi îndrăgostit iremediabil de marea, plaja şi mâncarea lor? Vă ofer pentru câteva minute o călătorie frumoasă.
Ingrediente
- 250 g de branză feta;
- 1 ceapă roşie medie;
- 10 roşii cherry;
- 50 g de măsline kalamata;
- 4 linguri de ulei de măsline;
- piper
- oregano
- boia dulce afumată.
Mod de preparare
Am încălzit cuptorul la 200 de grade Celsius. Am început prin a sfărma brânza, am tăiat în cuburi mici ceapa, iar roşiile pe jumătate. Le-am amestecat împreună cu măslinele intr-un vas de fontă, am adăugat uleiul de măsline şi condimentele deasupra.
Am introdus preparatul la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Aromele s-au combinat frumos, iar brânza a devenit foarte cremoasă. Preparatul acesta mă duce cu gândul la vacanță instantaneu.
Kali orexi! (Poftă bună!)
Foarte bun. L-am testat.
Sa va fie de bine!